reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
A no dycham, dycham :-D udało mi sie włąsnie uspic Hankoka na spacerze. Łaziłam po deszczu jak wariatka bo to jedyny sposób zeby Hankok zasnał i chwile pospał.
Dziewczyny ja tez walcze ze smoczkiem i nie taka łatwa sprawa mimo ze ma bardzo duza potrzebe ssania (szkoda ze tylko cyca). Hankok tez nie toleruje smoczków anatomicznych (zreszta jak wszystkie dzieci moich dzieciatych kolezanek wiec sie zastanawiam kto takie cholerstwo wymyslił ze zadne dziecko tego nie chce?), testowałam anatomiczny TT i nic z tego. Dopiero Aventu przypasował (taki spłaszczony okragły) i Canpolu- banieczka okragłą. One bardziej cyca przypominaja. Niby załapała o co chodzi ale w pierwszej chwili zawsze wypluwa-trzeba przytrzymac to po chwili zassie. Ale niestety tez nie zawsze (hehe zazwyczaj wtedy kiedy mi najbardziej zalezy). Jesli dziecko wogóle smoka nie chce to spróbujcie tak jak mi sie udało- najpierw wsadziłam małego palca (paznokciem do dołu) i to bez problemu zasysa. Jak juz załapie to podmieniłam na smoczek, chwilke przytrzymałam i poszło :tak: Problem tylko w tym że jej czesto ten smoczek wypada i wtedy jest wrzask :dry: Wiec do usypiania sie nie nadaje bo musiałabym co 2 minuty wstawac i jej ten smoczek wkładac do dzioba. hehe Gumka recepturka na głowie zamontuje i tyle ;-):-D Ach i palec jest super jak jedziemy samochodem (oczywiscie jesli jade z mezem i on prowadzi) i haniór sie obudzi i drze paszcze. Daje jej palucha i ciamka :-D
Jak czytam ile dzieci przybieraja na wadze to widzę, że Hankok jest żarłokiem. W miesiac równo kilogram :confused: mała betoniarka.

witajcie
kurczaczek nie wiem co z moim dzieckiem, spi i spi!! obudzil sie tylko na cyca i znow nyny, moze to przez ta pogode... albo masc na odparzenia pomogla i juz nie ma co go meczyc...:tak:

mielismy isc na spacerek a cosik zimno i deszczowo i sama nie wiem, isc czy nie, niby nie pada, jak myslicie? prawie 17 stopni na termometrze:confused:

17 stopni!! toz to prawie upał! idź i się nie zastanawiaj!
my właśnie wróciłyśmy, może ze 20 minut pochodziłam :/ u nas 5 stopni i oczywiście śnieg!!! :/
rzygac mi się chce tą całą pogodą :/

a moj oliwier jakos do TT smoczka sie przyzwyczaja, poki co dopiero kilka razy go uzywalam, ale jesli ma potrzebe ssania to on mu pasuje (no chyba ze glodny, to zaraz sie wscieka ze mu nie leci)

aa i jak macie problemy z kolkami/gazami, to sprobujcie puszczac suszarke dziecku - moj przy wlaczonej sie od razu wycisza i zaraz zasypia, wiec sciagnelam z internetu dzwiek suszarki i mam na komorce, w nocy wlaczam mu na pare minut jak nie mam sily go usypiac. oczywiscie dziala tylko na najedzone dzieci ;)

helooooooł:-D:-D:-D

masakrystycznie bolą mnie cyce od tego małego glonojada - też ciągle chce wsuwać, a śpi niewiele

Mamuśki trzymam za was kciuki i życzę, by się żadna nie przeterminowała

Zastanawiam sie jeszcze co u Madzia84? wie moze ktos cos?
ja własnie też ostatnio myślałam o niej i Bartusiu...ma nadzieję, że wszystko w porządku..

hehe..fajny pomysł z ta suszarką:-D:-D:-D

wczoraj poryczałam się ze śmiechu
przewijałam mojego Kluska, a tu nagle taki gazior połączony z kupsztalem, że aż mi na ręke poleciało, to ja w ryk ze śmiechu
a tu łup siku na przewijak, dywan i moje spodnie - no to ja znowu w ryk
nagle znowu pierdzioszek zawartością - tym razem wylądowała ona na dywanie i po raz kolejny siku

brzuch mnie bolał ze śmiechu normlanie

a Mały mina jak u aniołka oczywiście

któraś pytałą się o żółtaczkę, nasz mały miał niedawno ok 11 i musimy 8 kwietnia iść na kontrolę czy spadło

reklama
jezu dziewczyny jestem w szoku, że można mieć takie problemy ze smoczkami, nasz ciągnie z butli aventu 1 i smoczek też aventu i podoba mu się i było to nasze pierwsze podejście i mu podeszło :)

jestem godna podziwu dla dziewczyn które dają radę całymi dniami z dzieciaczkami na cycku wisieć, ja ściągam mleko 30 minut trwa to wszystko a dziecko najedzone śpi i ja mam czas na dom i internet :)

Do góry