reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Młoda mamuska to tez niezły pomysł :-D
Ja suszarka susze dupsko hankoka po myciu. Dobry sposób na wysuszenie przed smarowaniem mascia zeby zaczerwienien nie było. No i Hankowi sie podoba :-D

Oj nie panikujcie z ta bilirubina. Podobno jak jest do 10 to bez problemu wypisuja ze szpitala. Mojego Hanióra z 12,27 wypisali i jest ok.

reklama
a moj oliwier jakos do TT smoczka sie przyzwyczaja, poki co dopiero kilka razy go uzywalam, ale jesli ma potrzebe ssania to on mu pasuje (no chyba ze glodny, to zaraz sie wscieka ze mu nie leci)

aa i jak macie problemy z kolkami/gazami, to sprobujcie puszczac suszarke dziecku - moj przy wlaczonej sie od razu wycisza i zaraz zasypia, wiec sciagnelam z internetu dzwiek suszarki i mam na komorce, w nocy wlaczam mu na pare minut jak nie mam sily go usypiac. oczywiscie dziala tylko na najedzone dzieci ;)

:-D:-D:-DDobre!:-D:-D:-D

A no dycham, dycham :-D udało mi sie włąsnie uspic Hankoka na spacerze. Łaziłam po deszczu jak wariatka bo to jedyny sposób zeby Hankok zasnał i chwile pospał.
Dziewczyny ja tez walcze ze smoczkiem i nie taka łatwa sprawa mimo ze ma bardzo duza potrzebe ssania (szkoda ze tylko cyca). Hankok tez nie toleruje smoczków anatomicznych (zreszta jak wszystkie dzieci moich dzieciatych kolezanek wiec sie zastanawiam kto takie cholerstwo wymyslił ze zadne dziecko tego nie chce?), testowałam anatomiczny TT i nic z tego. Dopiero Aventu przypasował (taki spłaszczony okragły) i Canpolu- banieczka okragłą. One bardziej cyca przypominaja. Niby załapała o co chodzi ale w pierwszej chwili zawsze wypluwa-trzeba przytrzymac to po chwili zassie. Ale niestety tez nie zawsze (hehe zazwyczaj wtedy kiedy mi najbardziej zalezy). Jesli dziecko wogóle smoka nie chce to spróbujcie tak jak mi sie udało- najpierw wsadziłam małego palca (paznokciem do dołu) i to bez problemu zasysa. Jak juz załapie to podmieniłam na smoczek, chwilke przytrzymałam i poszło :tak: Problem tylko w tym że jej czesto ten smoczek wypada i wtedy jest wrzask :dry: Wiec do usypiania sie nie nadaje bo musiałabym co 2 minuty wstawac i jej ten smoczek wkładac do dzioba. hehe Gumka recepturka na głowie zamontuje i tyle ;-):-D Ach i palec jest super jak jedziemy samochodem (oczywiscie jesli jade z mezem i on prowadzi) i haniór sie obudzi i drze paszcze. Daje jej palucha i ciamka :-D
Jak czytam ile dzieci przybieraja na wadze to widzę, że Hankok jest żarłokiem. W miesiac równo kilogram :confused: mała betoniarka.
To ja spróbuje z tym palcem bo normalnie wysiadam jak wydziera buziala jeszcze mocniej jak daje smoka! W samochodzie odpada bo ciagle ja powoże:sorry2:!
Moja Duśka w 5 tygodni przybrała 1200 wiec wcale niemało i tylko na cyśku!
A bilirubina do 10 to chyba nic niepokojacego!
Moja je dziś co 1 godz...masakra.. i prawie wogóle nie śpi....a najlepiej u mnie na łapach:szok: Dobrze ze tesciowie zabrali na kilka godzin starszą bo chyba bym nerwowo siadła!
U mnie suszara też często idzie w ruch...uspakaja szum a ciepło rozluźnia np przy gazikach@!Potwierdzam!

Młoda mamuska to tez niezły pomysł :-D
Ja suszarka susze dupsko hankoka po myciu. Dobry sposób na wysuszenie przed smarowaniem mascia zeby zaczerwienien nie było. No i Hankowi sie podoba :-D

Oj nie panikujcie z ta bilirubina. Podobno jak jest do 10 to bez problemu wypisuja ze szpitala. Mojego Hanióra z 12,27 wypisali i jest ok.

nie panikuje, tylko poprostu pytam. Ciekawe dlaczego norma jest do 1,20 jak dzieci maja takie wysokie :-D
pewnie tez bedziemy musieli skontrolowac za jakis czas. Boze.. i znowu klucie raczki :-(

Dla mnie 2 poród i ciąża była spokojniejsza niż 1 , więc 3 byłaby pewnie jeszcze fajniejsza:-D ale to już poza mną ( chyba że czegoś nie zaplanuję;-)). Ja pamiętam już tylko te fajne stony ciąży - kopniaczki, usg i oczekiwanie jak będzie wyglądało moje maleństwo!
Jestem ciekawa jak poszło Naughty&...?!

Ja też się cieszę już to za mną, chociaż czułam się w ciąży super, ale teraz boje się panicznie następnej.
Nie tyle ciąży co porodu , znowu tego bym chyba nie przeżyła:-:)-:)-:)-(

reklama
Czesc laseczki,witam po długiej nieobecności.Dzisiaj wróciliśmy ze szpitala.Synus cudowny normalnie cukiereczek,dopiero zasnoł,jest róznica jak przed operacją i po.Wizyte mamy za miesiec,a jak bedzie miał 5miesiecy to nastepna miejmy nadzieje ze ostatnia operacja.ładnie pije z butelki,ale niestety ma kolki i musze herbatke kupic taka ułatwiającą trawienie,szkoda mi ale damy rade.Bartus robi przesłodkie minki,ale moja wina to ze nauczyłam go noszenie na rekach.Teraz mam czas na BB normalnie stęskniłam sie za Wami mam duzo do nadrobienia.Buziolki dla Was:-)

Do góry