reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kupiłam spacerówkę ale na razie Hankoka w niej nie wożę. Na spacerówkę wpinam fotelik samochodowy rozkładany na płasko i w takim pojeździe podrózuje na spacerach. Wózek kupiłam mutsy 4 rider i fotelik mutsy traveller zamiast gondoli- super sprawa bo zgrabne toto, mozna ustawic oparcie na 3 poziomach od całkiem płaskiego do pozycji siedzacej. A do samochodu fotelik maxicosi z baza.
A planujesz zakup wózka?

no właśnie mamy pożyczona gondolę i za jakieś 4 m-ce trzeba bedzie oddac, wiec nie oplaca sie juz kupowac gondoli, tylko spacerowke ktora jest dostosowana dla takich maluhów

reklama
sylwusia a w taki sposób że wkładałam do buziora i trzymałam chwile i tak kilka razy pod rząd

blueberry mój tez ulewa i ma odruchy wymiotne :/

małego jeszcze zawijam w kocyk , ale od tego juz odchodze

dziewczyny, ktore robily badania na bilirubine. jakie mialyscie stezenie?
bo jak patrze na te wyniki to az mnie gesia skorka dopada.
Bilirubina calkowita mamy 10,36 a norma podana jest do 1,20
Bilirubina związana my mamy 0,85 a norma 0,20 :eek:

dzien doberek :)
No żesz cholercia co poltorej godziny na cyca sie budził ten moj czorcik. Ale na szczescie zjadł i spał jak Aniolek....godzine i tak w kółko. Niewiem czy mam za mało mleka czy co ze tak czesto chce jesc. Ide 7 kwietnia do lekarza z moim maluchem zobaczyc ile przytyl i wogole do kontroli
Na obiadek dzisiaj potrawka z kurczaka i ziemniaczki bo zupy juz mi ze tak powiem zbrzydły i juz nie mam pomyslu na nowe zupy.
POgoda wstretna
Mamuśki rozpakowywac sie i to już !!!!! juz tak niewiela Was zostalo z brzuszkami...jejcia a niktore z nas juz maja 2 miesiaczne dzidziolki.
mez kuzyna zona jest w ciazy i taaaak fajnie jej brzuszek rosnie :( az musialam pomacac hehe!! teskno mi za tym. Wiec cieszcie sie ile wlezie brzuszkami bpo potem bedzieci tesknic !! :)
Kurka cos mi łeb peka :( a tu ani tabsa wziac a ni nic... cholender

Synkowie moi potomkowie śpia smacznie to mam chwilke dla siebie. Na spacer nie mozna isc to trza jakas robote w domu znalezc. :)
Buziak

WAMA-goi się ale środek nadal smaruję spirytem.
Dziewczyny czy wy też tak macie,że po ciężkiej nocy jak spojrzycie na maleństwo to od razu wszystko wam przechodzi i cieszycie się kolejnym dniem?

tak tak :) i odrazu jestem wyspana hihi :)

ooo, Koza, witamy spowrotem :D

też sie ostatnio zastanawiałam, skąd moja wie, że ja SIEDZĘ ;) przecież jej to powinno bez różnicy być, nie? ;)

u nas najbardziej podpasował smoczek NUKa.

a do spania zawijamy w rożek, a na to kocyk, bo u nas 18-19 stopni tylko jest. ostatnio dostałam taki malutki śpiworek, więc dziś pierwszą noc spała w nim. ale cienki jest, więc kocyk na to jeszcze.

ciekawe, czy dzis na spacer pójdziemy? jak na razie nawet ładnie jest, ale ziiiimnooo :/ idę się ogarnąć w końcu ;)

(chyba powinnam wstawać o 7ej kiedy Ola jeszcze śpi, iść sie myć... bo potem nie ma czasu... no ale kiedy ja sie wyspię w miarę??)

Hejka mamuski!!
Jak nocka?? z tego co czytam to roznie.....zazdroszcze mamusiom , ktorych maluszki maja 2 tygodnie i potrafia przespać po 6 godzin ciągiem w nocy bez jedzenia.
Mój też ladnie spi cala noc połowe dnia ale w nocy co godzine cyca trza mu zapodac bo zolądeczek sie domaga i potem zasypia slicznie pieknie ladnie ....na godzine aby potem znów domagac sie maminej piersi :-D:-D

Ejjjj ostatnio tak żescie zbeształy młodą mamusie 1 ze teraz sie nie odzywa...:nerd:
Ciekawe jak tam synek Madzi84 :-( mam nadzieje że juz dobrze.

Już pisalam na ogole ze 7 kwietnie sie okaze czy moj maluch cos przytyl...no ale pewnie ze przytyl i urósł bo ubranka rozmiaru 62 są na niego dobre i nie wisza jak na lalce :-D nadal jest taki kochaniutki ze nic ino go wziąć i pochrupać. I takie minki strzela ze smiac mi sie chce nooo i uśmieszek też czesto gosci na mojej malutkiej buziuuuuniuni. Kochanyyy mój. Sebastiański ostatnio mnie zszokował:szok::szok::szok::szok::szok: była u mnie koleznka z corka ( ktorej nie trawi swoja droga) i zagladala do lozeczka do mojego Krychy a Sebus łaził tam do nich odpychal ta dziewczynke ze to jest jego braciszek i nie moze nikt na niego patrzec:szok: i ostatnio chciał mu dać piciu ze swojego kubka ( na szczescie nie kapka ) a dzisiaj ciasteczko tez mu chciał dac. Na szczescie siedzialam i pilnowałam. Ale slodziuuuusie to jest. Chodzi buziiiiiiiiiiiiiiiiii daje. Słodkie.

Wiecie co !! Kupiłam sobie wage hehehe czekam aż mi przyjdzie to zobaczymy jak tam moje kilogramy :-D czy spadaja czy co sie z nimi dzieje.

witajcie
kurczaczek nie wiem co z moim dzieckiem, spi i spi!! obudzil sie tylko na cyca i znow nyny, moze to przez ta pogode... albo masc na odparzenia pomogla i juz nie ma co go meczyc...:tak:

mielismy isc na spacerek a cosik zimno i deszczowo i sama nie wiem, isc czy nie, niby nie pada, jak myslicie? prawie 17 stopni na termometrze:confused:

WAMA-goi się ale środek nadal smaruję spirytem.
Dziewczyny czy wy też tak macie,że po ciężkiej nocy jak spojrzycie na maleństwo to od razu wszystko wam przechodzi i cieszycie się kolejnym dniem?
no pewnie ze tak, po 2 h snu nawet zmeczenia nie czuje :tak:
a moj słodziak wisi od 8 rano przy cycku z przerwa 30 min na drzemke i 20 min na wizyte p. doktor i położnej. teraz razem siedzimy przy kompie bo znudzilo sie nam lezenie :-D, oczywiscie - ssiemy :-D

Koza ty dychasz?!:-DWitaj z powrotem, ale cie Haneczka pochłoneła!
Czarnuszka moja mała też tylko do całowania najmniejszej sie rwie, ale musze pilnować!
Udało się z tym smokiem Aventu do butli mini 1 - mała wypiła troszke koperku i sie nie krztusiła jak wsciekła jak przy tym trójprzepływowym! Dzieki Blueberry!:tak:
Ale na smoczka do ssania nie mam patentu:-(

reklama
Ale na smoczka do ssania nie mam patentu:-(
Ja kiedyś pisałam, ze ni będę dawać smoczka, ale się przełamałam. Małemu daje czasem i tylko na chwilke potem zabieram. W ciąży kupiłam dwa smoczki jeden nuka- kształt anatomiczny, a drui canpola- kształt okrągły. Ten okrągły mu podpasował, a ten nuka od razu wypluwa. Wklejam cilinka, zebyś zobaczyła jak ten okrągły wygląda. Może Twojej małej tez podpasuje.
Canpol babies - akcesoria dla niemowląt - Wszystko o smoczkach do uspokajania

Do góry