reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Blueberry ma rację, pokarm podobno nie może być mniej lub bardziej wartościowy, chociaz ostatnio poani doktor powiedziała że dla tego moja córa ma kupke co drugi dzień bo mam tłuste mleko:sorry2:. No nie weim co o tym sądzic ale faktem jest że i 1 i 2 córcia kupki robia co 2 - 3 dni, a moja dieta wcale nie jest jakaś obciążająca.
Dziewczynki przypomnijcie mi czy miesiecznemu maluszkowi można podać taką herbatkę koperkową z butli? I jakie smoczki do butelki dobrac żeby wolno leciało a nie jak z sikawki bo wtedy mała się krztusi.?!
No cóż, lekarze też nie są nieomylni ;-)

Co do herbatki, to one mają napisane od ilu miesięcy można podawać. Koperkowa chyba jest od urodzenia. A smoczek chyba standardowy (0-3 miesiące), bo nie ma za bardzo wyboru...

reklama
Kurcze bo mam ten smok trójprzepływowy ale moja się krztusi i nie ma mowy o wypiciu czegokolwiek, a dawałam jej lekko zaparzony koperek na wodzie dla dzidzioli bo ma problem z bączkami!
Kurczaki myślałam że przy 2 jest łatwiej że wszystko się wie... ale nie...to wszystko jakby prawie od początku:baffled:

Kurcze bo mam ten smok trójprzepływowy ale moja się krztusi i nie ma mowy o wypiciu czegokolwiek, a dawałam jej lekko zaparzony koperek na wodzie dla dzidzioli bo ma problem z bączkami!
Kurczaki myślałam że przy 2 jest łatwiej że wszystko się wie... ale nie...to wszystko jakby prawie od początku:baffled:
A masz butelki Aventu? Ja pamiętam, że zaczęłam ten smoczek trójprzepływowy stosować jak Karol miał 4 miesiące, bo zagęszczałam mu mleko kleikiem i na początku sobie nie radził z nim :no:. Na pewno wolniej leci z tego zwykłego smoczka 0-3 m.

W czwartek i dzisiaj badała mnie położna Buczyńska. Ze swoją lekarką nie widziałam się od 18 marca, dopiero jutro z rana spotkam się z nią w szpitalu. Jak już pisałam to u mnie KTG tez nic nie wykryło. Mam wrażenie, że to KTG dla lekarzy jest jakąś wyrocznią :dry: Te zastrzyki to chyba z oksy:baffled:, mnie to już wszystko jedno ja chcę już rodzić:wściekła/y:

heheh zatem czekamy do jutra :-) Telefon trzymam w gotowości :happy2:

Naughty ja tu Ciebie wyszukuje, i myslalam ze juz pojechalas rodzic. Czyli przeprowadzka skonczona, gratulacje zaliczen u promotora i zycze szybkiego przyjscia na swiat Anthoniego :). Jak narazie wszystko idzie tak jak sobie zaplanowalas.

Dziękuję Wama za gratki ;-) faktycznie idzie zgodnie z planem (tak jak u Ciebie ;-) ) ... chyba dlatego, że urodziłam się w Halloween i podobno (wg wróżki) mam wpływ na kreowanie rzeczywistości :-D Z tym, ze nie wiem co dalej ... zakładam tylko, że do 2 kwietnia Antonio zarządzi kapitulacje :tak:
nie nieźle dzidzie u Was siedzą. Ja mam nadzieję, ze cos dalej się posunęło. Jutro dopiero na 21 ide. Nie lubie tak cały dzien czekać ...
A te twardnienia brzucha to mam od ho ho nie pamiętam kiedy :-)

Marciaa trzymam kciuki za wieści o rychłym rozpakowaniu :-)

Tak mam Aventu butle i jest okropnie mała zawsze się krztusi! Czyli kupić smoczek taki z 1 dziurką? Hym nie znam się bo moja starsza nie tolerowała wogóle smoków i karmiłam od razu łyżeczką albo strzykawką:baffled:

Naughty jesli Ty sie urodzilas w Halloween to moze Twoj synek urodzi sie w prima aprilis :) ...strasznie i smiesznie... Kiedykowliek Antonio zdecyduje sie wyjsc, zycze aby bylo szybko i bezbolesnie.

Marciaa ja tez trzymam kciuki i powodzenia zycze, wyspij sie dzis dobrze, bo to jedna z ostatnich przespanych nocy na najblizsze kilka miesiecy.

Moniat84 jak zaczniesz rodzic to pewnie powiesz ze juz nie chcesz ;), ale rowniez zycze szybkiego i bezbolesnego porodu.

Dziewczyny jak macie mozliwosc to bierzcie znieczulenie, duzo lepiej wspomina sie pozniej porod. Ide karmic dziecie moje, bo jak jej nie obudze to sama nie wstanie.

Hello!

Ja sie tylko witam, melduje ze w 2 w 1, ale cos ze mnie leci jakiegos brazowego...kurde czop?? w kazdym razie o 12 jade na ktg, takze zobsczymy...

ja używam z aventu 1 , a jaką masz butlę z aventu dużą czy małą? bo w dużej jest 2 i faktycznie leci ciurkiem, ale w małej są 1 i naprawdę dla mnie idealne.

problemy z brzuszkiem nie sa zawsze spowodowane Twoja dieta... czasami po prostu tak jest... wiele podrecznikow podkresla ze mleko modyfikowane powoduje problemy brzuszka jeszcze wiecej niz z piersi. Moze sproboj sciagac i mrozic swoje mleko a malutka trzymaj tylko na modyfikowanym przez kilka dni i zobacz czy bedzie lepiej.
Nie mam laktatora a ręcznie długo schodzi.Poza tym jak w nocy Daga cyca dostała to i zaczęło się...więc wiem,że to cyc.Wypiłam troszkę jogurtu brzoskwiniowego i zjadłam kilka herbatników na noc...
Kupiłam wczoraj mleko z rossmana,ciekawe jak się sprawdzi.No i muszę wspomnieć,że z córcią byliśmy na pierwszym spacerku:)
Położna na wczorajszej wizycie oderwała kikut Małej,nie wspomniała aby było widać żółtaczkę i podobno wszystko jest dobrze:)

reklama
A ja mam doła.. Od wczoraj wieczorem mam mało pokarmu, nawet w nocy cyce nie były jakoś specjalnie pełne :-( Boże czy to oznacza, że powoli nadchodzi koniec mojego pokarmu?? Wcześniej miałam dużo pokarmu, czasem to mi mało co cycek nie pękł, jak Olek dłużej spał. A teraz nie wiem co się dzieje:-(

Do góry