reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
smoczki używajcie te z nr 1, trojprzeplywowe/wieloprzeplywowe za wielkie sa.

podobno jak laktacja sie normuje to cycki sa zawsze miekkie, pokarm powinien sie na biezaco w nich produkowac jak dziecko ssie. ale ile w tym prawdy?

aa i pamietajcie ze u dzieci sa skoki rozwojowe i wtedy potrzebuja wiecej mleka (nawet 2 razy wiecej moga zjesc!) przez jakis czas. tak mi polozna wczoraj mowila.
Do tego chlopcy maja wieksza potrzebe ssania i przewaznie wiecej jedza (ja zaczynam wciskac mojemu smoczka, bo widac czasem ze on tylko chce miec cos w buzi)

A ja mam doła.. Od wczoraj wieczorem mam mało pokarmu, nawet w nocy cyce nie były jakoś specjalnie pełne :-( Boże czy to oznacza, że powoli nadchodzi koniec mojego pokarmu?? Wcześniej miałam dużo pokarmu, czasem to mi mało co cycek nie pękł, jak Olek dłużej spał. A teraz nie wiem co się dzieje:-(
Mi ostatnio położna powiedziała, że po jakimś czasie piersi nie będą już napęczniałe, tylko miękkie, a pokarm będzie produkowany na bieżąco, kiedy dziecko ssie. Tak że nie przejmuj się, pewnie u Ciebie właśnie to się dzieje:tak:

Witam Dziewczyny.
Jej!! Moja malutka wciąż płacze. NIe mam czasu na forum bo jak juz zasypia to ogarniam dom i siebie. Tylko na rączkach i w łóżku ze mną chce spać. Normalnie wysiadam. Czy ona nie ma dość płakania?? Dziś kończy 4 tygodnie. Ja mam totlną załamkę:-( Nawet jakieś myśli samobójcze... Mam depresję?? Jestem mega noewyspana i do tej pory zjadłam tylko banana.... Normalnie wysiadam... :sorry2:

Mi ostatnio położna powiedziała, że po jakimś czasie piersi nie będą już napęczniałe, tylko miękkie, a pokarm będzie produkowany na bieżąco, kiedy dziecko ssie. Tak że nie przejmuj się, pewnie u Ciebie właśnie to się dzieje:tak:

tu nie chodzi o miękkość piersi, tylko o to, że ja naciskam pierś a tam poleci pare kropel i tyle. Pobuszowałam w necie i chyba mam kryzys laktacyjny :-(

króliczątko!!! nawet ne myśl o takich rzeczach!! mysli samobójcze??!!??!! wywal to z głowy!!
normalne, że jesteś zmęczona, więc i nastrój siada. wiem, że jak dziecko płacze i płacze i nie masz chwili dla siebie, to trudno to wytrzymać. ale trzeba!! bedzie coraz lepiej! obiecuję!

moja oczywiście po wczorajszym spaniu przez cały dzień obudzila się o 20ej i bujałam się z nią do 1. no ale za to potem w nocy ładnie spała, pozwoliła mi kimać do 10 :) no oczywiście z przerwami na butlę ;) a teraz prosze bardzo, pobawiła się trochę i jest takaaa zmęczona i przez to takaaa marudna, że szok. mam nadzieję, ze zaraz zaśnie, to w końcu pójdę się umyć ;)

co do smoczków, to te z większa ilością dziurek są dla starszych dzieci, wtedy szybciej im mleko leci. dla maluszków nr 1, inaczej będą się krztusić.

Witam:)
króliczątka każdy z nas ma czasami gorsze dni
Mimo że moja Gabrysia w miarę grzeczna, to też nie mam na nic czasu, a jak tylko właczam internet to zaraz się budzi. Dziś nawet śpi, ale wczoraj nawet kolacje jadłam w biegu bo płakała, i zawsze wolę rano wstać kiedy ona śpi, bo potem nie wiadomo kiedy będę mogła zjeść:)

k-aralajna z tego co wiem to na składanie becikowe ma sie rok czasu
Dziewzcyny nie dziwię się wam że macie już dość ciąży, ostatki są bardzo ciężkie
Ja niestety też nie ma czasu na bb, jak mała śpi to szybko jem i piorę, a z chęcią poczytałabym bb
Trzymam kciuki za szybkie porody, zaczęłąm swój opisywać ale mała się obudziła no i niestety niedokończyłam, ale takiego porodu nie żyxczę nikomu, trwał 16 i pół godziny, no ael na szczęście to już za mną

reklama
Witam Dziewczyny.
Jej!! Moja malutka wciąż płacze. NIe mam czasu na forum bo jak juz zasypia to ogarniam dom i siebie. Tylko na rączkach i w łóżku ze mną chce spać. Normalnie wysiadam. Czy ona nie ma dość płakania?? Dziś kończy 4 tygodnie. Ja mam totlną załamkę:-( Nawet jakieś myśli samobójcze... Mam depresję?? Jestem mega noewyspana i do tej pory zjadłam tylko banana.... Normalnie wysiadam... :sorry2:
Nawet się nie wygłupiaj! Zobaczysz, że jutrzejszy dzień będzie inny. Ja też z małą na rękach jem, a teraz piszę lewą ręką.

Do góry