reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Zaraz ide czytac co tam u was... zla jestem na siebei zen ie umiem sie powstrzymac od czytania "opowiesci z porodowki" i jak przeczytalam o moniSceBe to az sie przerazilam... i zimno mi sie zrobilo i w ogole...

A jak wyglądaja te kaszaki????? Bo moja ma potówki, to takie male krosteczki na buźce
Potówki raczej nie robią się na buźce - jest to mało prawdopodobne. Potówki lokalizują się najczęściej na pleckach i pupie a dodatkowo ta część skórki jest zaczerwieniona.
Najczęściej jeśli to białe małe krostki to poprostu prosaki - moje obie córcie to miały
Prosaki (łac. milia) – Objawiają się jako drobne grudki średnicy 1-2 mm, barwy białej lub białożółtej, perłowo opalizujące. Charakterystyczne są dla okresu noworodkowego i samoistnie ustępują w miarę dojrzewania gruczołów łojowych (2-4 tygodnie), ale mogą pojawić się w każdym wieku. Lokalizują się przede wszystkim na czole (w szczególności na łukach brwiowych), policzkach, nosie, na penisie (głównie w wieku młodzieńczym).

moja niuńka ma kaszaki na bużce, ale podobno znikna do paru tygodni:tak:
aaa wiecie co, Gabryśce schodzi skóra z rączek i przed ramienia, kremuję ją po kąpieli i w ciągu dnia, a nie widze poprawy, myślicie że to normalne?
Skórka schodzi najczęsciej u takich amlców bo przez 9 miesięcy siedziały w wodzie a teraz sucho ,....norma , trzeba natłuszczać i nie wolno skubac bo moga zrobić sie ranki!

Mój Hankok też linieje :baffled: Podobno to normalne po porodzie. I smarowanie niewiele daje wiec jest cała taka wysuszona hehe
Dzisiaj była połozna, pogadałysmy, obejrzała gadzine, mnie nie ogladała bom nie krojona :-D

MoniSkabe i AniaSkrzat witam juz rozpakowane :-) Mam nadzieje ze szybko ogarniecie nowa sytuacje i wrocicie do nas.

Dziewczyny co do ruchów dzidziora przed porodem to mój truteń ciągle szalał. Wcale nie była spokojniejsza :-D No i brzuch mi wcale nie opadł :baffled:

Własnie gotuje codzienna porcje kompotu jabłkowego :-D Codziennie wypijam koło 3 litrów i tym sie głównie zywie :sorry2: bo jakoś głodna nie jestem.
Ach no i czekam na tesciów bo dzisiaj przyjezdzają do Hankoka :tak:

ech... wy tylko o jedzeniu :-D
Ja sie opchalam znowu kluskami slaskimi z sosem pieczarkowym (z przedwczoraj), a za godzine jade do kina z kolezankami - maja stracha czy nei urodze, ale obydwie juz maja dzieci wiec w razie czego odbiora porod :-D I Adas mialby moze darmowe bilety do kina na zawsze :-D

Ciekawe czy ktoras w dzisiejsza date sie wpasuje :-)

Milego popoludnia zycze i dobrego samopoczucia :-)

reklama
Witajcie!:-)
Super ta opowieść moniskabe, poród jakoś przestał mnie przerażać:tak:
Boże ja też chcę to znieczulenie:tak::-D Wczoraj w poczekalni u gin spotkałam mamusie z małą córeczką, która rodzila w szpitalu w którym ja będę rodzić- bardzo chwaliła sobie to ZZO i nie wspominała porodu jako czegoś bardzo bolesnego. Podobno nawet nie wiedziała kiedy udało jej sie wypchać małą na świat:blink:

Dziewczyny- mnie wszyscy mówią, że nie wygladam na 9 miesiąc:baffled:, dzis nawet babcia do mnie z takim tekstem- ty nie pomyliłaś sie przypadkiem w obliczeniu daty porodu:confused::eek:, Ja chyba jedyna na tym forum jestem kompletnie nie przygotowana:-p, wydaje mi się, że w tej ciąży to jeszcze dwa miesiace pochodzę, tak szybko to zleciało. Samopoczucie jak na ostatnie tygodnie mam bardzo dobre i chyba stąd to się bierze;-):-p

Do góry