Jak zrobić rozwarcie))???
- tak jak się robi dziecko
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak zrobić rozwarcie))???
Kubek się wypycha raz z lewej, raz z prawej. Zależy jak mu się podoba. W końcu to już jedyny sposób, w jaki może się ruszać, bo ma ciasno, biedaczek;-)dziewczyny czy wasze maluszki też zmieniają stronę wypychania się? mój mały zawsze wypychał się po prawej stronie a dziś nagle zmienił sobie stronę i wypycha się po lewej. czy to może oznaczać zmianę pozycji? czy tylko zmianę strony? eh niewiem sama
Ja też nic nie czytam, przeczytam hurtowo po swoim porodzie. Po prostu nie chcę się niczym sugerować ani wbijać w podświadomość.a ja właśnie jestem twarda i nie czytam wiadomości z porodówki
Witam :-)
echh jaka ulga, już po wizycie u dentysty, ząbek zrobiony także jestem już spokojna że nie wyląduje ze spuchniętą twarzą na porodówce no i przede wszystkim że nie wdał się żaden stan zapalny co mogłoby zaszkodzić maluszkowi brrr. Przeziębienie jeszcze trzyma ale myślę że góra dwa dni i będzie już oki, a synek poczeka żeby mamusia była pełna sił i witalności aby go wystękać Marciaa ja mam propolki i płuczę gardło naparem z szałwii, po dwóch dniach gardło już odpuszcza został jeszcze katar. Jeszcze wracając do dentysty teraz przy tych znieczuleniach co serwują to dosłownie spać można na fotelu i tak sobie w trakcie leczenia myślałam echh jaka to szkoda że chociaż w połowie poród nie może tak wyglądać.:-( Przynajmniej w moim wypadku, bo u nas w szpitalu zrezygnowali z ZZO bo niby potem mieli kłopot z rodzącymi bo często nieodpowiednio czuły skurcze parte i źle parły i były tylko problemy. Pewnie położne miały więcej roboty i zaczęły się buntować echh. Dziewczyny tak czytam o tych paciorkowcach i się wystraszyłam bo moja gin nic takiego mi nie zleciła, w szpitalu wiem że podają każdej penicylinę ale mi nie podadzą bo jestem uczulona. Wszystkie miałyście to badanie?
Marciaa widzę że też z Poznania, w jakim szpitalu rodzisz?
Dziewczyny, kupcie sobie marcowe "Dziecko" - tam jest artykuł o diecie karmiącej mamy. Generalnie u nas jest jakaś histeria ogólna na tym punkcie - nic nie wolno . A tak na prawdę to dieta na zapas nie ma sensu, matka karmiąca powinna się zdrowo odżywiać i mieć urozmaicone menu, a nie tylko ryż z kurczakiem na okrągło . Jeżeli nie ma obciążenia alergiami w rodzinie, to wolno wszystko.a propos tych kompotów... koza czy to mogą być soki z jabłek robione z sokowirówki?? i czy można marchewe też jeść/pić w trakcie karmienia piersią???:-)
Ajentka-ja też nie miałam posiewu robionego bo podobno samej trzeba się upomnieć,to zalecane badanie ale nie refundowane.Czekałam aż mi lekarz zrobi a dopiero na szkole rodzenia położna wyjaśniła mi tę kwestię.