reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczyny :-)

Nie pisalam pare dobrych miesiecy z Wami, ale co jakis czas obserwuje co sie u Was dzieje, szczegolnie teraz na watku wiadomosci z porodowki :) No i musze przyznac ze porody jak burza leca, super :) Gratuluje wszystkim swiezo upieczonym mamusiom i musze przyznac ze zazdroszcze :happy2: Bardzo bym chciala juz tulic moja Mala, termin z OM mam za dwa dni, ale cos nie zapowiada sie na porod, bo tak jak u niektorych z Was (wlasnie o tym czytalam na paru ostatnich stronach) skurczy brak....

No nic pozostaje mi cierpliwie czekac, troszke bylam przerazona jak jedna z Was pojechala do szpitala z 8 cm rozwarciem i chcialabym wiedziec co sie u mnie na dole dzieje, ale niestety jestem w Norwegii a tutaj nie badaja tam na dole i ostatni raz na szyjke zagladal ginekolog, jak bylam w 32 tygodniu w PL :baffled: wiec nie mam pojecia co teraz tam sie dzieje czy moze z rozwarciem juz nie chodze hihi no i mam 2 h drogi do szpitala wiec te 8 centymetrowe rozwarcie naprawde mnie przerazilo:szok:

Zycze Wam wszystkim szybkich i szczesliwych porodow :)

reklama
adalina A przy Julku mialas te zapowiadajace czy tak cie od razu zlapaly prawdziwe???

Za chwile uciekam spac!!! Ostatnio spie 24 na dobe...

Moja malutka również ma czkawkę, Dawidek natomiast miał ją częściej.

Co do skurczy, jest to takie ściskanie, kucie w dole brzucha, które po krótkim czasie zaczyna puszczać, nie wie jak to dokładnie opisać :-/

To takie coś to miewam, ale trwa króciutko, ledwie mgnienie...

Ja też nie mam żadnych skurczy, tylko brzuch się stawia.
Ale podejrzewam, że jak się zaczną, to poznam - chyba będzie za bardzo bolało, żeby przeoczyć:tak:

Tak jak piszecie, mam nadzieję, że tych właściwych skurczy nie przeoczę i zdążę do szpitala :)

Hej Dziewczynki.My od wczoraj jesteśmy już w domciu,Kubuś na szczęście jest zdrowy jak ryba,pięknie ssie cycochy:) mleko na szczęście mam...nawet nadmiar:)))gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i czekam na resztę marcowych bobasków.Nie będe miała teraz dużo czasu na pisanie,w miarę możliwości napisze opowieść z porodówki jak znajdę chwilę...Ściskam was mocno...:)

Super, witaj znowu na BB i zaglądaj w wolnym czasie....oczywiście czekamy na fotki:tak:
No właśnie, ja też nie mam żadnych przepowiadających skurczy i mam nadzieję, że skoro tak to po prostu się zacznie i już;-) i obym ich nie przeoczyła:confused:
hmm...faktycznie milkshake dopisuje humor:-D:-D oby szybko się doczekała maleństwa:-)

...uffff posprzątane...zdążyłam też was nadrobić. Młody właśnie daje o sobie znać...kopie i kopie...
miałam dzis kilka skurczy ale nie były nieprzyjemne :-D
chciałabym w ten weekend urodzić bo już normalnie doła łapię przez ten brzuch... nic tylko żre cały dzień i ciągle głodna jestem...mam nadzieje ze w szpitlau mi zrobią lewatywę hahaha:-D:-D:-D

Neska a czemu teraz myslisz, ze moze byc inaczej z przystawieniem? Inny szpital?
Ja nie wiem jak praktykuja u nas :zawstydzona/y: Boli mnie tez to, ze nie dostane Malego od razu na brzuszek i pewnie go tylko wyciagna i zabiora gdzies buuuu....
Kasia Ciebie tez beda kroic rzeznicy? :szok: A czemu?
Duzo tych marcowych cesarek :no:

Mała siedzi na pupie i nie zamierza się obrócić, poza tym mam wskazanie okulistyczne.

A znacie się dziewczyny na wynikach posiewu
Mam tak:ziarniaki gram -nieobecne pałeczki gram -nieobecne, pałeczki kwasu mlekowego - liczne

Nie miałam się kogo dopytać czy ok, a mój gin na urlopie:-(

Mała siedzi na pupie i nie zamierza się obrócić, poza tym mam wskazanie okulistyczne.

Mam tak:ziarniaki gram -nieobecne pałeczki gram -nieobecne, pałeczki kwasu mlekowego - liczne

pałeczki kwasu mlekowego - liczne - to Lacctobacilus czy jakoś tak...i one są dobre... dobrze jak sie je ma :tak:

adalina A przy Julku mialas te zapowiadajace czy tak cie od razu zlapaly prawdziwe???

Za chwile uciekam spac!!! Ostatnio spie 24 na dobe...

przy Julku w ogole nie zawracalm sobie glowy zadnymi objawami przepowiadajacymi:-D biegalam po miescie do ostatniego dnia..no i raz po poludniu o 16 byl jeden potem drugi..polozylam sie a one nadal..no wiec o 23 dopiero wyladowalam na porodówce a o 6 rano jul byl na swiecie..jakos w ogole mi psychicznie bylo wtedy latwiej..teraz to jakbym mogla sekundy do porodu bym liczyla...:dry: a kazdy jakis mini przepowiadajacy skurczyk traktuje z nadzieja na porod:dry: psychika mi siadzie niedługo:nerd: zreszta jak Mcgosia tez kurde mam wrazenie ze caly czas tylko jem i jem i spie:-D straszne to to:szok:

reklama

ja nie pomogę bo na moich wynikach były tylko - ujemny i tyle.

Do góry