reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
mysza - nie meczy to maluszków. Jest wręcz prawidłowym odruchem. Ja nie lubię tego uczucia , ale i przy pierwszej i przy drugiej ciąży gin mi powtarza że trzeba sie cieszyć jak dzidizuś w brzuszku ma czkawkę, bo to oznacza że dobrze sie rozwija

Moja malutka również ma czkawkę, Dawidek natomiast miał ją częściej.

Co do skurczy, jest to takie ściskanie, kucie w dole brzucha, które po krótkim czasie zaczyna puszczać, nie wie jak to dokładnie opisać :-/

dziewczyny czy to jest reguła, że zawsze maluszek przed porodem jest mniej ruchliwy ? czy nie jest to reguła? i może fikać brykać i nagle bach zaczyna się ? :)

dziewczyny czy to jest reguła, że zawsze maluszek przed porodem jest mniej ruchliwy ? czy nie jest to reguła? i może fikać brykać i nagle bach zaczyna się ? :)

Myślę, że nie ma reguły, ponieważ Dawid tuż przed porodem był bardziej ruchliwy niż wcześniej, natomiast gdy już zaczęła się akcja, nie wiem czy był spokojny, czy po prostu przy bólu nie zwracałam uwagi na to czy się rusza.

Ja pytalam czy to jest regula, ze najpierw sa bole zapowiadajace, a pozniej prawdziwe?
Czy moze bez tych skurczy zapowiadajacych porod sie zaczac??
Bo mi niby brzuch opadl, uplawy mam ale biale ale skurczy zero!

Ja też nie mam żadnych skurczy, tylko brzuch się stawia.
Ale podejrzewam, że jak się zaczną, to poznam - chyba będzie za bardzo bolało, żeby przeoczyć:tak:

reklama
Tak, tak tylko wiekszosc pisze, ze miala te zapowiadajace, a ja nic!!!
A nie chce w maju rodzic;-):cool2:, wolalabym w marce;-)....
Ale moze i lepiej, ze nie mam tych zapowiadajacych skurczy, bo zapewne nie sa przyjemne!!!

Do góry