reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dronka dobrze że nic Ci się nie stało :szok: ....ja jak lekko się pośliznę to mnie biała gorączka dopada a co dopiero jakbym na tyłek upadła:szok::szok::szok:

reklama
Hello :-)

U mnie szyjka lekko skrócona i rozwarcie na opuszek. Cos się zaczyna dziać wreszcie :-D

Iza, gorzej by było jakby mama wcale nie pytała. Fajnie że się troszczy :tak:

Dronka, uważaj kobieto :szok:. Dobrze że tylko kolana ucierpiały.

a co do tego becikowego to prawda że z nfzu dostaje się taki druk i gin tam zaświadcza że byłam pod opieką lekarską i wypełnia ??
bo myślałam że wystarczy zwykłe zaświadczenie od gin wypisane :( a moja że jakiś druk://
Druki powinien mieć lekarz, to jego obowiązek. Mój miał i mi wystawił już zaświadczenie :-)

Wiecie jak mnie denerwuje takie powstrzymywanie skurczy przez lekarzy brrr
ja bylam w szpitalu ostatnio (mialam skonczony 35 tc) i tez mi dali cos na powstrzymanie bo na ktg wyszly jakies minimalne skurcze. Jak poszlam do pielegniarki po wenflon (nie wiem jak to sie pisze:p) to sie wsciekla i mowi ze ci lekarze to tak wymyslaja, ze juz na tym etapie to nic wielkiego by sie nie stalo jak bysmy urodzily.
Miałam odpisać dokładnie to co Fiołkowa:)
Dziewczyny, spokojnie:tak: Ciąża nie od parady trwa 40 tygodni. Nie narzekajcie, że lekarze powstrzymują skurcze. Gdyby pozwolili na poród w np 36 tc, a okazałoby się, że potem będzie coś z dzieckiem nie tak, to kogo byście winiły? Jak babka jest przed terminem, a z dzieckiem nie dzieje się nic złego, to po co je wyciągać? Przecież wiadomo, że im dłużej jest w macicy, tym lepiej:tak:
:

Bardzo dziękuję:zawstydzona/y:
To zdjęcie sprzed ciąży, jak nie miałam takich pucków na twarzy:-D
Tak się zastanawiałam czy to w ciąży tak ładnie wyglądasz?:)
No to jak Kamikaa odzywa się tylko na zamkniętym to kilka z nas nie dowie się co u niej.
Ja dopiero spać znikam,Mała dzisiaj szalała jak byliśmy u kumpli,rośnie towarzyskie dziecko...
Dobrej nocki.

Siema :-D

ja nie mogłam długo w nocy zasnąć...tak mi niedobrze było...młody kopał i się wiercił....
do tego wiadomość od AniSkrzat ---rewelacja :-D tak się ucieszyłam...Ania w sumie nie miała żadnych objawów, nagle ją wzięło....i jak szybko się uwinęła :szok::szok::szok::szok: jakoś przed 19stą dała znać że jadą do szpitala a o 20.50 już miała synka w rękach :-D:-D:-D - też tak chce :sorry2:

Dziendobry !

Jeeejciu jak ja zazdroszcze naszej Ani takiego ekspresowego porodu !!! :))) fajna niespodzianke nam dziewczyna zrobila hihi :)))

Ja dzis w nocy pobilam rekord w siusianiu...cghyba z 10 razy kursowalam!!! wogole wczoraj od rana tak latałam do ubikacji, na przemian jedyneczka i dwójeczka ;)
Ja wczortaj zrobilam ostatnie pranko natalkowe, dzis prasowanko, i moge sie powoli pakowac.

Dziewczyny powiedzcie mi czy jest sens w 36 tyg ciazy robic tą wstretna glukoze ..?? moj gin stiwerdzil ze nie widzi potrzeby zeby robic, ale moja polozna ostatnio dala mi skierowanie bo mowi ze powinnam miec to badanie, i nie wiem czy mam zrobic czy nie ..poradzcie kochane:)

Dzisiaj sie chyba wezme za przedswiarteczne i przedporodowe porzadki, bo nie znam dnia i godzainy kiedy mnie wezmie, i nie zdaze wypucować domku:)

Witam, ja dzis od rana jakos spac nie moge. wlasnie sie wzielam za obiadek a pozniej tylko odgrzeje i caly dzies spokoj:) Musze jeszcze dzis na badania jechac ale to za jakies pol godz moze sie zbiore jak mi sie obiad podgotuje. Milego dnia wam zycze:)

Nie wiem czy jest sens robienia tej glukozy bo z tego co mi sie wydaje to trzeba to zrobic wczesniej. Ja nie pamietam dokladnie w ktorym tc robilam ale wiem ze gin mi powiedzial ze mam isc zaraz po nowym roku.

reklama
Zrób glukozę,co Ci szkodzi dla świętego spokoju:sorry2:
Jestem w szoku,całkiem dobrze przespałam nockę i wcale nie wstawałam:)
Wczoraj też poprałam pozostałe ubranka,niespodziewanie dostałam reklamówkę śpioszków i trzeba było się zabrać.Jedno co mi się podoba to to,że wszystkie kolory mogłam prać razem bo z reguły ubranka dziecięce nie farbują.Dzisiaj mam w planach dużo odpoczywać.Nigdzie nie wyjdę,bo mam mokre buty od wczoraj:dry:

Do góry