reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

u mnie w pracy dziewczyny na zgage zawsze jadly migdaly ,ale nie wiem czy to pomaga naprawde....

mnie to wogole ten moj Dzidz przeraza bo ona najwieksza aktywnosc wykazuje wieczoram i w nocy, jak sie jej to nie zmieni to dopiero da nam popalic :nerd:

reklama
Popieram! Mi połozna tez mówiła ze skurcze muszą byc reglarne przez co najmniej 2 godz. i nie ustepowac nawet po zmianie pozycji czy ciepłym prysznicu. Ponadto wydaje mi się ze Izulqua sama nie wierzyła w to że to już. Gdyby tak było-napewno pojechałaby na IP. Każda z nas będzie wiedziała kiedy jest godzina zero i wtedy bez chwili zajaknięcia a tym bardzie radzenia się w internecie wsadzi tyłeczek w auto i pojedzie do szpitala.

Boshe Izulqua-u ciebie jak w jakiejś telenoweli brazylijskiej:szok:Daj sobie dziewczyno spokój z chłopami na razie. Jestes atrakcyjną i jeszcze młodą kobietką więc samotna starośc ci nie grozi. A za jakis czas, jak juz okrzepniesz w całej sytuacji, nabierzesz pewności siebie a co najważniejsze ustalisz własną wartość i będziesz gotowa jej bronić-mądrze podejmiesz decyzję o ewentulanym wejściu w związek. Związek w którym bedzie sie liczyc twoja córeczka, ty jako kobieta , a nie związek oparty na łaskawości faceta wiążącego sie nie z kobietą ale z samotną matką.
Z góry przepraszam za ostre słowa ale uważam ze jesteś na razie za młoda na podejmowanie tak ważkich decyzji. Daj więc sobie trochę czasu, który nie tylko oswoi nieuzasadniony strach przed byciem singlem ale też pozwoli ci dojrzeć.

Ależ nie przepraszaj, bo ja to wiem.. Teraz już wiem..

u mnie w pracy dziewczyny na zgage zawsze jadly migdaly ,ale nie wiem czy to pomaga naprawde....

mnie to wogole ten moj Dzidz przeraza bo ona najwieksza aktywnosc wykazuje wieczoram i w nocy, jak sie jej to nie zmieni to dopiero da nam popalic :nerd:

A ponoć nie ma zasady na to że jak teraz dzidziol jest aktywny wtedy a wtedy, to po przyjściu na świat też tak będzie :)

Popieram! Mi połozna tez mówiła ze skurcze muszą byc reglarne przez co najmniej 2 godz. i nie ustepowac nawet po zmianie pozycji czy ciepłym prysznicu.
Haha ewcia a jak poród bedzie trwac tyle co u Madzi? Bo u Niej po 2 godzinach było po wszystkiemu :-D
A powaznie to ja tez jestem przeciwna niepotrzebnemu sianiu paniki. jesli bóle bede miała w nocy to planuje budzic małza dopiero jak bede pewna ze to juz- czyli jak skurcze beda naprawde regularne i czeste. Przynajmniej niech on sie wyspi :-D
ostatnio jak mnie w nocy brzuch bolał i nastepnego dnia sie przyznałam to dostałam opieprz ze nie budziłam, ale po co? Jak będę rodzic to przeciez obudze na pewno :-D

Haha ewcia a jak poród bedzie trwac tyle co u Madzi? Bo u Niej po 2 godzinach było po wszystkiemu :-D
A powaznie to ja tez jestem przeciwna niepotrzebnemu sianiu paniki. jesli bóle bede miała w nocy to planuje budzic małza dopiero jak bede pewna ze to juz- czyli jak skurcze beda naprawde regularne i czeste. Przynajmniej niech on sie wyspi :-D
ostatnio jak mnie w nocy brzuch bolał i nastepnego dnia sie przyznałam to dostałam opieprz ze nie budziłam, ale po co? Jak będę rodzic to przeciez obudze na pewno :-D

Nom własnie :) Ja tyle razy już byłam w szpitalu, że po prostu nie uśmiecha mi sie leżeć tam znowu pare dni.. Bo ze mną jest akurat tak, że mam z tymi nerkami nie tak, i zawsze jak sie zglosze a nawet bym nie rodziła, to mi robią wszystkie badania nerek.. Tak jak ostatnio.. Lekarz mnie pamiętał to nawet nie pytał tylko z miejsca mnie na ginekologie wysłał.. Tylko najpierw ktg było i badania. A później wszystko co zwiazane z nerkami..

Ja tak mialam podczas swojego pierwszego porodu i codziennie modly odczyniam zeby drugi taki byl ;-)
Skurczy dostalam wieczorem ale nie do konca zaczailam ze to skurcze, pobolalo, pobolalo ale jakos usnelam, no a rano sie obudzilam jak mi wody odeszly, jak pojechalam na porodowke ( bez skurczy ) to Bartek sie urodzil po 2,5 godzinie.
Wiec ja tez uwazam ze najlepiej jechac jak juz skurcze sa regularne naprawde itd. No chyba ze cos dodatowego sie dzieje , krew sie pojawia czy ruchy sa jakies niepokojajace.

xXxIzuLQaxXx mam nadzieje bo blady strach mnie ogarnia jak pomysle o nieprzesapnych calych nocach ;-)

Ja tak mialam podczas swojego pierwszego porodu i codziennie modly odczyniam zeby drugi taki byl ;-)
Skurczy dostalam wieczorem ale nie do konca zaczailam ze to skurcze, pobolalo, pobolalo ale jakos usnelam, no a rano sie obudzilam jak mi wody odeszly, jak pojechalam na porodowke ( bez skurczy ) to Bartek sie urodzil po 2,5 godzinie.
Wiec ja tez uwazam ze najlepiej jechac jak juz skurcze sa regularne naprawde itd. No chyba ze cos dodatowego sie dzieje , krew sie pojawia czy ruchy sa jakies niepokojajace.

xXxIzuLQaxXx mam nadzieje bo blady strach mnie ogarnia jak pomysle o nieprzesapnych calych nocach ;-)

Blady strach powiadasz? Hehe. Mnie też ;)

Kurcze obiecałam sobie że koniec z wieczornym podjadaniem i cio :wściekła/y: zachciało mi sie tostów z szyneczką, serkiem i pomidorkiem i sobie zrobiłam :zawstydzona/y: zgaga na bank
Teraz trzeba by poleżakować tak więc żegnam się dzisiaj :tak: spokojnej nocki dziewczynki, niech dzidziolki grzecznie siedzą sobie w brzuszkach :tak:

reklama
No dobranoc wszystkim :* Ja też już uciekam. Dobrych snów :) I mam nadzieje że jak jutro wejde na BB to nie zobacze że któraś z nas urodziła ;D przystopujmy na razie ;)

Do góry