reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Hej dziewczynki!
Położyłam maluche spać , mój P na noc w robocie więc ja pobuszuje po necie:tak:!
Byłam dziś u gina ale nie zrobił mi USG powiedział że dopiero 28.01 na wizycie. Pocieszył mnie twierdząc że jeszcze miesiąc wytrzymam:-) " no musi być po ludzku" powiedział!
Byłam też z Luśką na ostatnim szczepieniu na odkleszczowe zapalenie opon mózgowych...znów poszła w górę - 120 zł:-(! No cóz przypominająca dopiero za 3 lata!

Robiła sobie któraś z was płatnie HBs?? Bo ja właśnie mam to teraz zrobić i ciekawa jestem ile to moze kosztować. Jutro zanoszę siuśki i znowu kłócie:baffled: Ciekawe czy we wtorek gin mi zrobi usg, ostatnie miałam w 21 tyg połówkowe.

Ja robiłam przedwczoraj HBS i płaciłam 15zł ale to ruchome pewnie ceny.

Zrobiłam też mocz i morfologię , która wyszła pożal się boże:szok:-ale mój gin powiedział że przeciez nie będzie mi toczył krwi , więc znów żelazo i jak nie pomoże to ze 2 zastrzyki-auuu!

reklama
hello :-)
ja dzisiaj tez bylam na wizycie u gina.
Z szyjka wszystko ok, zamknieta.
A na bole podbrzusza nospa.
Myslalam, ze bede miala teraz czesciej wizyty, ale nie, kolejna za miesiac.
badania mam tylko morfologia, mocz i HBS.

zamowilismy wozek. Potem boje sie, ze kasy zabraknie.

zamowilismy wozek. Potem boje sie, ze kasy zabraknie.

Super, ze wyniki w porządku!!!:tak::tak::tak: Też mam wyznaczone wciąż wizyty co miesiąc, a moja gin wyznacza od razu dwa następne terminy.
Ja zmykam powoli spać, wszystkim życzę spokojnej nocki.:tak::tak::tak:

No teraz czekają nas skurcze przepowiadające czyli częste twardnienie brzuchola....mi też zalecił nospę-standard!
Ja wizyty mam już co 21 dni...hym no a kaska leci do fartuszka:zawstydzona/y:!

Hej dziewczynki!
Położyłam maluche spać , mój P na noc w robocie więc ja pobuszuje po necie:tak:!
Byłam dziś u gina ale nie zrobił mi USG powiedział że dopiero 28.01 na wizycie. Pocieszył mnie twierdząc że jeszcze miesiąc wytrzymam:-) " no musi być po ludzku" powiedział!
Byłam też z Luśką na ostatnim szczepieniu na odkleszczowe zapalenie opon mózgowych...znów poszła w górę - 120 zł:-(! No cóz przypominająca dopiero za 3 lata!

Ja robiłam przedwczoraj HBS i płaciłam 15zł ale to ruchome pewnie ceny.

Zrobiłam też mocz i morfologię , która wyszła pożal się boże:szok:-ale mój gin powiedział że przeciez nie będzie mi toczył krwi , więc znów żelazo i jak nie pomoże to ze 2 zastrzyki-auuu!

Ja mimo , że biorę żelazo w tabletkach i tam mam ciągle hemoglobine 7,5 ( nie spada po nich ale i nie rośnie) a zastrzyków gin mi nie przepisał:no: a te tabletki szkodzą na wątrobe:-(

Hej,
Ja jutro zapycham na glukoze, nareszcie!
Ionka w irlandzkich szpitalach ponoc maja te elektrody. Ja tam biore zzo :tak:
Z newsow kolezanka z pracy, ta 42-letnia Hiszpanka urodzila corke - 17h meczarni zakonczono cesarka. Mala ponoc 3200 wazy. No coz, widac, ze anoreksja ciazowa nie ma wielkiego wplywu na wage dziecka... Wazne, ze mala zdrowa.

Zmykam spac, do juterka ;-)

Witam dziewczyny.Przepraszam ze sie nie odzywalam ale jestem mocno przeziebiona i pomimo ze was czytam to jakos ciezko cos napisac.
Do tego maluchy daja popalic bo pogoda na sanki i baraszkowanie na sniegu a mama w lozku..

Ja przez ta chorobe to przelozylam wizyte z czwartku na wtorek bo myslalam ze cos mi przepisze a tu guzik.Mam pic herbatke teraflu robic inchalacje i duzo odpoczywac(pomazyc).Ostatnio mam silne skurcze i powiedzialam ginowi a on stwierdzil ze to normalne ale jak by co to szybko do szpitala i powiedzial zeby sie nie martwic bo dzidzia juz bez problemu poradzi sobie na zewnatrz.I powiedzial ze raczej i tak do terminu bedzie ciezko donosic bo cos mu sie wydaje wczesniej.Maly juz glowa w kanale i dosc silno juz tam naciera (ciezko mi chodzic),ale nie robil mi badania bo stwierdzil ze nie ma koniecznosci.Dobra wiadomosc ze pomimo ze pierwsze badanie cukrow mialam 193 to p 3 h wszystko wysmienicie wszystkie posrodku lub blizej dolnej granicy.

a ja lubie prasowac, lubie ten zapach prasowanych ubran.
I cieplo jakie sie przy tym wytwarza. :-)

teraz matka siedzi obrazona, bo sie zapytalam dlaczego mi to wszystko poprasowala. Jak zabieralam ciuszki to podziekowalam, ale widze jaka jest obrazona.

Kurcze rozumiem, ze ktos widzi, ze boli mnie kregoslup, ze chce pomoc, ale kurcze.. wystarczyloby sie zapytac .. moze wtedy bym sie tak nie wsciekala.

McGosia teraz to boje sie cokolwiek do pralki wrzucic jak ona jest, bo jeszcze jak sie pranie skonczy to mi powiesi i znowu rano wstane i bedzie poprasowane.

Nie lubie uszczesliwiania na sile..

Ja po tej wizycie wzielam sie za pranie bo mnie przestraszyl i zrobilam kilka pran i poprasowalam juz,zostaly mi juz tylko dwa prania i trzecie kombinezonikow i kocyka.Powiem ci ze zazdroszcze ze mama ci poprasowala bo pomomo ze bardzo lubie to robic to kilka h przy desce wykonczyly moj kregoslup a do tego to goraco od zelazka az slabo mi bylo.Ale niestety nikt za mnie tego nie zrobi.

Nastepna wizyte mam juz za dwa tygodnie bo podobno juz na takie czeste czas.

Izulqa wszystkiego najlepszego super ze tak ci sie to wszystko poukladalo.

Ccaroline synek przeslicznie wyglada rzeczywiscie jak dziewczynka.Moj maly tez czesto sie nasluchal jak byl maly ze jest jak dziewczynka,za to teraz zmeznial.

Tylko pozazdroscic tych wszystkich badan przynajmniej wiecie ze wszystko ok,Ja morfologie mialam tylko raz,mocz badaja co wizyte z paska i tylko cukier a tak nic wiecej jak narazie.Ok moze juz pojde spac,wykapie sie i na kompie poogladam w lozeczku troszke zaleglych seriali i moze mnie to uspi bo juz prawie tydzien przez to chorubsko nie spie.

reklama
Witam z rana...
nocka nawet przespana...za to jaki sen...:szok: (opisze go w odpowiednim watku)
dzidzia jak zwykle ruchliwa....teraz tez daje o sobie znac.

dziewczyny jak to jest z macierzynskim? trzeba po niego wystepowac czy z automatu daja?:confused::confused::confused:

Kochane to ja zmykam na Barwy szczęścia:-)Do juterka Brzuszki;-)Spokojnej i wyspanej nocki:tak:
Barwy Szczescia to ten horror???:-D:-D:-D:-D

Do góry