reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie!

dronkaBabyRadio.pl Pierwsze Radio Dzieci - Strona główna

mirosiaJa robiłam płatne HBS - kosztowało 20 złotych.:wściekła/y:
Wielkie dzięku za linka:* Ja również muszę uważać z szyjką bo jest mięciutka dlatego też mam ostsnie usg w 31tc żeby ocenić jej stan. Odpoczywaj i oszczędzaj się a wszytko będzie dobrze:tak:

Mam pytanie - miałyście robiony wymaz z pochwy na posiew?? Trochę mnie zszokowała cena za ten posiew - 60 zł:szok:
U mnie kosztuje 14zł :-) ale i tak uważam że powinno w szpitalu być za free!!

witam WAS, dopiero teraz zaglądam bo załatwiałam różne sprawy, a póżniej jakos humoru nie miałam, noi teraz się zebrałam, M poszedł na siłownię, więc jestem tutaj... zaraz nadrobię resztę, a narazie to co przeczytałam|: HBS- mam za darmo, i trzeba robić, a posiew z pochwy też raczej trzeba, ja właśnie miałam pobrany wczoraj- ale też nic nie płaciłam, wszystkie badania mam za darmo... w przeciągu dwóch tygodni mam do zrobienia dużo badań na kolejną wizytę: -morf -mocz -HBS -WR -toxo -Fe w surowicy -bilirubine -GGtp -GTP -GOT -kw.moczowy -białko -Na, K, Ca, Mg sporoooooooooooooo
Wow ale masz mega zestaw badań...na szczęście za darmo więc mozna robić aby miec pewnoeść ze wszytko ok:-D

reklama
mi teraz gin dał skierowanie na VDRL, HBS, morfologię krwi pełną no i ten nieszczęsny mocz. w nastepnym tyg zrobie bo wizyte mam na 22 stycznia.

wkurzyłam sie ...nie zrobiłam w koncu tych zakupów bo wypłaty nie ma echhhh
dobrze ze znajomy oddał nam 50zł bo inaczej jutro byłabym o samej wodzie :-D

Tak tymi badaniami przypomniałyście mi,co powiedziała położna na wizycie.Zmartwiłam się,że pogubiłam stare badania a podobno wyniki do szpitala są potrzebne...a ona mi na to:nic nie muszę brać bo wszystkie wyniki wpisuje w karte ciąży...:sorry2:No i problem z głowy:tak:

ja na szczęście za zadne badania ani wizyty nie płacę:tak:jestem ubezpieczona przez zakład pracy w pzu,oni mają podpisaną umowę z placówkami "medycyny rodzinnej" i tam mam pakiet usług medycznych...czyli chodzę tam prywatnie ale mam wszystko za free ( jestem tkz pacjentką która ma tam wykupiony abonament)

Ciasto się piecze, na razie wygląda ładnie. Oby jak zwykle nie było zakalca:-p
Przepis zaraz wkleję.

My jakoś też nie czytamy brzuchowi ani nie puszczamy muzyki. Ja sama słucham czasem muzyki relaksacyjnej, ale nie przystawiam do brzucha.

Filmy macie tutaj obydwa: RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
Jak ktoś chce, to obejrzy. Jak nie, to trudno :-p

Milkshake, ja czytałam o tym TENS w styczniowym numerze M jak Mama. Nie sądzę niestety, żeby szybko trafiło do szpitali...:no:

misia2010, do W łonie matki dawałam linki, ale tego drugiego chyba nie znajdę.

W łonie matki obejrzeliśmy już i bardzo nam się podobał:tak::tak::tak::tak:

Właśnie zastanawiałam się nad tym badaniem bo gin mi go nie zlecił mimo że jest na liście badań które powinnam teraz zrobić:confused: Musze tylko posiew i mocz zrobić. A jeszcze pytanko: ile razy mialyscie badanie na tokso?? bo ja póki co 2 razy ale widze ze jeszcze 3 raz powinno być...Pytam się bo mam kota który przez tą cholreną zimę załatwia się w domu w kuwecie:dry:Niby mąż sprząta ale obawy są że się zaraże...niech ta zima idzie bo kot w domq warjuje i nawet mu myszke kupilam ostanio bo z nudów to odbijało mu:cool2:a tak ma zabawkę...pastwi się nad biedną myszką skoro ich nie moze łapac na dworzu:-D

Ja miałam tylko raz tokso na początku,ale kot został u rodziców, a drugi u teściowej....i unikam z nimi kontaktów, choć ciężko przejść obok i nie pogłaskać - nadrabia to za mnie brat:-D:-D:-D

Aha! Wie może któraś z Was co znaczą takie skórcze promieniujące do kręgosłupa? Nie są jakoś bardzo bolesne, ale uciążliwe??:nerd::baffled:

Jak ja miałam w sylwestra skurcze nieregularne to miałam wrażenie że brzuch mi ściąga w dół w strone pochwy..okropne uczucie i dosyć bolesne. I dzisiaj doszłam do wniosku że juz wogole nie boli mnie kręgoslup. Miałam straszne bóle po świętach...myśle ze głównie z przemęczenia.

wlasnie poszlam wziac ciuszki z suszarki, ktora stala u mojej mamy w salonie, ze wzgledu na to ze my nie mamy gdzie jej postawic.
no i sie wscieklam. Wchodze do pokoju, a tam ciuszki poukladane i poprasowane..

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jak chciala pomoc to mogla sie chociaz zapytac, a nie robic to za mnie.. !!!!!
eh a ja Wam powiem że jutro włacze pralke z ciuszkami i wyschnie fajnie i moja mama przyjezdza mi to wyprasować. Moją mame bardzo to cieszy hehe już dzisiaj dzwonia i mówi ze w przyszłym tygodniu przyjedzie mi pomóc. Ciezko mi bylo przyznać sie samej przed sobą ze potrzebuje pomocy...Ehh teraz chodze jeszcze wolniej niz wcześniej. Uwazam na brzuszek jak opętana . A mój M jest aaaaaahhhh wręcz czarujący...Wszystko robi...sniadanie, obiad, kolacje...aaaa jest pięknie hehehehehe nie wiem jak jutro przezyje dzien bez niego hehe :-D

a jeszcze gratuluje mamusiom, których dzieci ukazały co kryją hihi :-):-):-)
a do mnie zadzwoniła mama że miała telefon od mojej cioci z niemiec. Moja kuzynka ma malego synka i okazało się ze chca nam wysłać wózek, ubranka po tym małym i nowe rożki i ręczniczki i jakieś śpiworki:-). Kurcze powiem wam szczerze ze az sie wzruszyłam. Teraz czekam na zdjęcie wózka na nk. Tylko to jest sam głeboki ale na pompowanych kolach. Hm no nic zobaczymy jak to będzie. Z drugiej strony kurcze taki głeboki na ile wystarczy? ;-) Kiedy sie przechodzi na spacerówke?;-) Bysmy teraz dokupili nosidełko/ fotelik a spacerówke później. Hm sama już nie wiem. Musimy z M porozmawiać.

Właśnie dziś robiłam HBs i WR. Tokso miałam już 2x robione, na szczęście negatywne. Słyszałam, że HBs i tak robią przy przyjęciu do szpitala.
Moim zdaniem ważne jest, żeby zrobić toxo, bo choroba ma bardzo negatywny wpływ na dziecko:no:

Ja mam wizytke 12 stycznia i wtedy pewnie mi zleci wszsytkie badanka. Teraz w szpitalu mialam tylko morfologie, jony i biochemie no i CRP i mocz. HBS robią przy przyjęciu jesli nie ma sie wpisanego w karcie ciązy z datą wykonania. A ja tokso nie miałam ani razu i wymazów też nie. Myśle ze wymazy zrobi mi teraz już.

Molly_anna filmik suuuuuper!! Nie widziałam go jeszcze....czekam teraz na M i będziemy oglądać razem :-)

Z drugiej strony kurcze taki głeboki na ile wystarczy? ;-) Kiedy sie przechodzi na spacerówke?;-) Bysmy teraz dokupili nosidełko/ fotelik a spacerówke później. Hm sama już nie wiem. Musimy z M porozmawiać.

No my właśnie też dostaniemy wózek, ale pod koniec sierpnia będziemy musieli go oddać, bo bratowa mojego Ł zaszła w ciążę i termin ma na wrzesień, no i też już byśmy chcieli przejść na spacerówkę, no bo szkoda kasy na gondolę, bo długo już by w niej nie posiedział. Też nie wiem czy są spacerówki dla 5 miesięcznych brzdąców i czy są dobre dla takich maluszków.

reklama
Właśnie teście nas opuścili :-) hehe, teściowa kupiła dla małej w realu - nie wiem po ile - 3 x bodziaki z długim rękawem 62/68, właśnie je piorę, a gdy się wypiorą i je wyprasuję wrzucę fotkę :-) Teraz czekamy z Ł na moich rodziców, bo mają przyjechać z płytą od fotografa który robił fotki na ślubie, to sobie obejrzymy od razu :-p hehe, Dzisiaj ruch u nas w domku, jak w czołgu :-D

Do góry