reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ostatnnio od teściowej dostaliśmy album na zdjęcia dla małej z hello kitty, hehe zaraz powkładam do niego zdjęcia z usg z podpisami który tydzien itd :-)

hehe my dostaliśmy pod choinkę niebieski (brat chyba dobrze wyczuł że będzie chłopak :-D) album z misiem i po powrocie do domu powrzucałam do niego zdjęcia USG...mój J się śmieje że za dużo ich tam i że to nie album USG :-D no ale co tam...
póki nie mam innych to będą takie...zastanawiam się też czy czasem tam nie wrzucić testu ciążowego z 2 kreseczkami :-D

a propos prania...ja dopiero w następnym tygodniu zacznę prać jak reszta ciuszków do mnie dojedzie...

zamierzam prac w płatkach mydlanych...i tak się zastanawiam...płatki rozpuszczam w wodzie i wlewam do pralki tam gdzie winno się wsypać proszek, tak????
i czy wlewać jeszcze płyn do płukania????:sorry2:

reklama
hehe my dostaliśmy pod choinkę niebieski (brat chyba dobrze wyczuł że będzie chłopak :-D) album z misiem i po powrocie do domu powrzucałam do niego zdjęcia USG...mój J się śmieje że za dużo ich tam i że to nie album USG :-D no ale co tam...
póki nie mam innych to będą takie...zastanawiam się też czy czasem tam nie wrzucić testu ciążowego z 2 kreseczkami :-D

a propos prania...ja dopiero w następnym tygodniu zacznę prać jak reszta ciuszków do mnie dojedzie...

zamierzam prac w płatkach mydlanych...i tak się zastanawiam...płatki rozpuszczam w wodzie i wlewam do pralki tam gdzie winno się wsypać proszek, tak????
i czy wlewać jeszcze płyn do płukania????:sorry2:
Płatki zalewasz wrzątkiem, ja wsypywałam 2 łyżeczki małe płatków do kubeczka, zalewałam trochę wrzątkiem, by bez problemu się rozpuściły, odczekałam 10min, jak się całkowicie rozpuściły to wlewałam do bębna na ciuszki prosto, idealnie się wyprały, i delikatnie pachną mydełkiem :tak::tak:

To ładnie, wyczaił brat!:-):tak: Ja też zamierzam tam gdzieś w albumie umieścić test :-p

Ja wyczytałam, że liczą dochód za ubiegły rok, czyli u nas chyba za cały 2009 r
Niektóre gminy dają też swoje becikowe, tzw gminne,ew. pomagają rzeczowo, ale tego, czy dają i co dają to trzeba sie w gminie dopytywac i oczywiście trzeba trafić na osobę, która cokolwiek czai.
Za 2009jeszcze się nie rozliczyliśmy ze skarbówką i dlatego wołają zaświadczenie za 2008..to mnie nie dziwi,tylko chciałam aby mi wytłumaczyła co zrobić skoro teraz zarabiam mniej?Bo za 2008 to ja się nie łapię na rodzinne i becikowe drugie a patrząc na te pieniądze,które mamy teraz to już bym się łapała...:dry:
No cóż,biurokracja...eh:cool:

hej kochane wsuwam pomidorówkę i się cieszę:-D:-D:-D

na usg zobaczyliśmy, że Obcy to:

chłopiec:-p

strasznie się cieszę, a M chodzi dumny jak paw (nie wiem o co facetom chodzi z tym spłodzeniem syna:-D:-D:-D)

waży 1711 i wywalił nam na zwykłym usg jajka i siusiaka, a na 3d tylko jajka - może był już znudzony:dry:

przed nami walka o imię:tak::tak::tak:

blueberry, kasia0305
ciesze się, że u waszych maluchów wszystko super:-D:-)

patinka - świetnie, że wróciliście w dwupaku:tak:
trzymaj się cieplutko

rybka - ja ciągle trzymam kciuki, wierzę, że będzie w porządku:tak:

Dziewczyny nie dalam rady wszystkiego nadrobić hehe jestem w połowie moich zaleglosci. Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa!! Franuś juz siedzi w brzuszku i nie ma zamiary wyjść. :-)
młoda mamusiu serdeczne gratulacje i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze życia. Duuużo miłości :-)
Rybko trzymaj sie Kochana!! Często myślałam o Tobie jak bylam w szpitalu...Niech Mateuszek jeszcze nie wychodzi...tutaj tak zimno i niefajnie..Pamiętam o Was w modlitwie.
Kamilkaa Twoja lista ubranek mnie zszokowala!!! Masz ich mnostwo!!!!! ;-)

Kochane ja ide sobie podrzemać. W szpitalu caly czas spałam hehe. Buziaki!! Jeszcze raz dziękujemy!!:-)

Za 2009jeszcze się nie rozliczyliśmy ze skarbówką i dlatego wołają zaświadczenie za 2008..to mnie nie dziwi,tylko chciałam aby mi wytłumaczyła co zrobić skoro teraz zarabiam mniej?Bo za 2008 to ja się nie łapię na rodzinne i becikowe drugie a patrząc na te pieniądze,które mamy teraz to już bym się łapała...:dry:
No cóż,biurokracja...eh:cool:

No tak, to skoro ja nie pracowałam w 2008 roku, to mi będzie przysługiwać rodzinne? Hmm... muszę chyba zadzwonić i się rozeznać

Witam Was kochane Brzuchatki!!!! My już jesteśmy w domku. Biore Fenoterol 8 razy pół tabletki i potas bo mi ręce się trzęsą. Odziwo serduszko nie wariuje. Moja macica sie uspokoiła i juz nie mam skurczy ani twardnień brzuszka. Mam tylko szyjke skróconą do 1 cm. Ale już jest dobrze!! :-) Franek szaleje jak nigdy!! Ja sie zabieram za nadrabianie. Pewnie troche mi to zajmie ;-) Jejku jak mi już tutaj dobrze...:zawstydzona/y:;-)
Super, żę jesteś już z nami :)

hej kochane wsuwam pomidorówkę i się cieszę:-D:-D:-D

na usg zobaczyliśmy, że Obcy to:

chłopiec:-p

strasznie się cieszę, a M chodzi dumny jak paw (nie wiem o co facetom chodzi z tym spłodzeniem syna:-D:-D:-D)

waży 1711 i wywalił nam na zwykłym usg jajka i siusiaka, a na 3d tylko jajka - może był już znudzony:dry:
Gratulacje synka!! Zaraz wpiszę na listę chłopca :)

reklama
Do góry