reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja sobie spakowałam :
Dla Amelki :
- 4x body z krótkim rękawkiem
- 5x pajacyków
- 6x bluzeczko-kaftaników
- 1x śpiochy
- 2x body z długim rękawem - w razie czego
- 1x półśpiochy
- 10x pieluch tetrowych
- 3x pampersy
- 2 pary skarpetek
- 3x czapeczki
- 2 pary niedrapek
- 1x grubszy sweterek
- 1x kombinezon na wyjście
- 2x ręczniki
- kremik ochronny
- spirytus salicylowy
- sól fizjologiczna
- chusteczki nawilżone
- gaziki wyjałowione

Dla mnie :
- 1x koszula do porodu - stara koszula na straty
- 1x koszula do karmienia
- 2x ręczniki
- płyn do higieny intymnej
- szczoteczka i pasta do zębów
- jakiś kremik nawilżający
- podkłady poporodowe
- podpaski maxi
- wkładki laktacyjne - ja będę używać pieluch tetrowych, bo biustonosza nie noszę już od bardzo długo, i ciężko będzie mi się od nowa przyzwyczaić, tylko taki stanik, że tak powiem sportowy
- ogromne gatki bawełniane - by mi podpaska nie wyleciała:-p
- szlafrok
- kapcie
- ciuchy na wyjście

Dla małej mam dużo do higieny, bo u mnie szpitale często nie są zaopatrzone w takie rzeczy, a wolę być w pełni przygotowana, bo jak dziecko będzie miało albo tfu tfu żółtaczkę, albo cokolwiek innego, czy coś ze mną będzie nie tak, to będę mnie po cc do 5 dni trzymać:-p

bardzo fajna ta twoja lista. Dzieki wielkie. Jest bardzo konkretna a nie tak jak te co znalazłam w necie... tam strasznie dużo przeróżnych rzeczy na wypisywane. normalnie przerazilo mnie to.

reklama
blueberry gratuluje dorodnego synka

Widzę kochane że dylemat prania kolorów dopada nie tylko mnie.;-) Ja zawsze mam z tym problem, tym bardziej jak coś jest biało granatowe to martwię się czy z białej części nie zrobi się niebieski kolorek. Ale ostatnio piorę wszystko w 30-40 stopniach i na razie jest ok.

Ja chyba w sobotę zacznę kompletować wyprawkę no i postaram sie jak najszybciej zacząć pranie ubranek dla Jasia. Tylko przeraża mnie wizja prasowania takiej ilości ubranek, bo ja strasznie nie lobię prasować.:-(
Trzymam kciuki za rybkę oby dała radę jak najdłużej.
A teraz idę się położyć, bo troszkę kręgosłup boli.Zajrzę potem.

Już zauważyłam, że to nie ty napisałaś i poprawiłam ;-):-D

blueberry widzę że masz już synka,powiedz jak to jest z tymi miejscami intymnymi, bo w necie różnie piszą( chodzi mi o ściąganie napletka przy kąpieli) dużo jest informacji żeby nie ściągać,moja koleżanka nie ściągała i małemu się zrosło( jak miał 2 latka to mu to operacyjnie rozdzielali) wolałabym mojemu Kubkowi tego oszczędzić???

ojej ale pojadlam :-D

zaraz Karol mi pomoze powlec kołdre.. strasznie nie lubie tego robic bo jest duza i ciezka. 200x220.

potem powiesze ciuszki maluszka, niech sobie schna i bierzemy sie za przemeblowanie. cos mnie natchnelo. Tylko potem bede plakac jak bede musiala spowrotem do szafek wkladac rzeczy :-D

Witajcie ponownie

Widze ze kwestia wyprawki do szpitala...u nas na szczesice nie trza ubranek na szczescie, ale pewnie i tak wezme kilka na wszelki wypadek. Przy sebusiu stracilam takie sliczne misiowate białe łapki niedrapki:-(.
I musze miec ze 3-4 koszule na zmiany bo strasznie sie pocilam po porodzie a maz to nie sadze zeby mi wyprał...:eek: juz ostatnio mial mi wyprac to wcisnal swojej matce...:eek:

Blubery- ( ale napisałam:-D ) gratuluje pożądnego synusia :-D niech rosnie zdrowo :) i buziak w brzuszek od e-cioci:-)

Rybko - kochana!!!! trzymaj sie tam dzielnie strasznie wszystkie mocno trzymamy kciuki!!!!! Mateuszek napewno da rade jest duzym chłopcem!!!!!! i wracajcie szybko do Nas w deupaku oczywiscie

reklama
Witam Was kochane Brzuchatki!!!! My już jesteśmy w domku. Biore Fenoterol 8 razy pół tabletki i potas bo mi ręce się trzęsą. Odziwo serduszko nie wariuje. Moja macica sie uspokoiła i juz nie mam skurczy ani twardnień brzuszka. Mam tylko szyjke skróconą do 1 cm. Ale już jest dobrze!! :-) Franek szaleje jak nigdy!! Ja sie zabieram za nadrabianie. Pewnie troche mi to zajmie ;-) Jejku jak mi już tutaj dobrze...:zawstydzona/y:;-)

Do góry