reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam Was kochane Brzuchatki!!!! My już jesteśmy w domku. Biore Fenoterol 8 razy pół tabletki i potas bo mi ręce się trzęsą. Odziwo serduszko nie wariuje. Moja macica sie uspokoiła i juz nie mam skurczy ani twardnień brzuszka. Mam tylko szyjke skróconą do 1 cm. Ale już jest dobrze!! :-) Franek szaleje jak nigdy!! Ja sie zabieram za nadrabianie. Pewnie troche mi to zajmie ;-) Jejku jak mi już tutaj dobrze...:zawstydzona/y:;-)

OOOOO jak super ze wrocilas!!!!!- Trzymamy z Krystiankiem kciuki za Franiusia niech siedzi w brzuszku ile wlezie!!!!....

reklama
Dziewczyny może któraś z was mi doradzi,bo już nie wiem co robić.Byłam w MOPR zapytać o drugie becikowe i rodzinne ale nic się nie dowiedziałam,bo jakaś młoda siksa siedziała.Chciałam wiedzieć jak udowodnić im,że mamy teraz mniejszy dochód,który kwalifikowałby nas do tych świadczeń.Dziewucha kazała przynieść zaświadczenie z US o dochodzie za 2008rok.Tłumacze jej,że w tym czasie pracowałam na pełny etat i zarabiałam więcej.Nic mi nie wyjaśniła tylko muszę się drugi raz z tym zaświadczeniem fatygować.Z tego wyciągu na pewno wyjdzie,że mamy więcej niż 504złote na osobe...a to się zmieniło od września.:dry:

blueberry widzę że masz już synka,powiedz jak to jest z tymi miejscami intymnymi, bo w necie różnie piszą( chodzi mi o ściąganie napletka przy kąpieli) dużo jest informacji żeby nie ściągać,moja koleżanka nie ściągała i małemu się zrosło( jak miał 2 latka to mu to operacyjnie rozdzielali) wolałabym mojemu Kubkowi tego oszczędzić???
Ja uważam, że nie należy odciągać, bo tylko można krzywdę dziecku zrobić. Podobno napletek może nie schodzić nawet u chłopców do czwartego roku życia. Jeżeli nie robią się stany zapalne, to nie ma co panikować ;-)

Dziewczyny może któraś z was mi doradzi,bo już nie wiem co robić.Byłam w MOPR zapytać o drugie becikowe i rodzinne ale nic się nie dowiedziałam,bo jakaś młoda siksa siedziała.Chciałam wiedzieć jak udowodnić im,że mamy teraz mniejszy dochód,który kwalifikowałby nas do tych świadczeń.Dziewucha kazała przynieść zaświadczenie z US o dochodzie za 2008rok.Tłumacze jej,że w tym czasie pracowałam na pełny etat i zarabiałam więcej.Nic mi nie wyjaśniła tylko muszę się drugi raz z tym zaświadczeniem fatygować.Z tego wyciągu na pewno wyjdzie,że mamy więcej niż 504złote na osobe...a to się zmieniło od września.:dry:
Raczej ta babka miała rację:-( Siostra mi coś mówiła jak się o to starała, że tak jest. Ona rodziła co prawda pierwsze dziecko w 2006 a kazali jej dostarczyć dane za 2004 z Urzędu Skarbowego. Nie wiem szczerze mówiąc jaki był finał. W zeszłym roku urodziła drugie dziecko - jeśli chcesz to podpytam czy teraz coś składała. :-)

Blueberry- super , że synuś zdrowiutki:-)
Patinka- w domku najlepiej:-) , trzymaj się zdrowiutko

Ja też po wizycie. Wszystko ok. USG za dwa tygodnie po skończonym 30 tyg. Następna wizyta za 3 tyg - do tej pory miałam co miesiąc:-)

Zmieściło Ci się to wszystko? Część można przecież donieść! U mnie w szpitalu jest ogłoszenie, ze wszystkie rzeczy mają być w torbie materiałowej mieszczącej się do szafki przy łóżku:dry::dry:
Wszystko tak ładnie złożyłam w kosteczki, że zmieściłam w torbie podróżnej takiej średniej ;-):tak:

bardzo fajna ta twoja lista. Dzieki wielkie. Jest bardzo konkretna a nie tak jak te co znalazłam w necie... tam strasznie dużo przeróżnych rzeczy na wypisywane. normalnie przerazilo mnie to.
Spakowałam tylko to co uważam, że może być przydatne choć nie musi. :-p:tak:

Witam Was kochane Brzuchatki!!!! My już jesteśmy w domku. Biore Fenoterol 8 razy pół tabletki i potas bo mi ręce się trzęsą. Odziwo serduszko nie wariuje. Moja macica sie uspokoiła i juz nie mam skurczy ani twardnień brzuszka. Mam tylko szyjke skróconą do 1 cm. Ale już jest dobrze!! :-) Franek szaleje jak nigdy!! Ja sie zabieram za nadrabianie. Pewnie troche mi to zajmie ;-) Jejku jak mi już tutaj dobrze...:zawstydzona/y:;-)

Witamy w domu!!!:-):-) Dobrzez, że cali i zdrowi i nierozpakowani;-)
Twój Franuś buszuje a mój Olek właśnie dzisiaj jest strasznie spokojny, puściłam mu kołysanki i się położyłam i dopiero wtedy cośtam się poruszał delikatnie kilka razy i na tym koniec. Myślicie dziewczyny, że to normalne?? Zastanawiam się czy na IP to trzeba jechac jak się nie czuło wogóle ruchów, czy jak sie też bardzo słabo czuje??

Raczej ta babka miała rację:-( Siostra mi coś mówiła jak się o to starała, że tak jest. Ona rodziła co prawda pierwsze dziecko w 2006 a kazali jej dostarczyć dane za 2004 z Urzędu Skarbowego. Nie wiem szczerze mówiąc jaki był finał. W zeszłym roku urodziła drugie dziecko - jeśli chcesz to podpytam czy teraz coś składała. :-)

Blueberry- super , że synuś zdrowiutki:-)
Patinka- w domku najlepiej:-) , trzymaj się zdrowiutko

Ja też po wizycie. Wszystko ok. USG za dwa tygodnie po skończonym 30 tyg. Następna wizyta za 3 tyg - do tej pory miałam co miesiąc:-)
Poszukałam na internecie i chyba jedyna opcja to udowodnić,że zarabiam mniej,oni tą kwotę którą straciłam odliczą jakoś....myślę,że jutro kadrową poproszę o zaświadczenie ile teraz wynosi moja pensja.Zobaczę w tygodniu co z tego wyjdzie.

Ja wyczytałam, że liczą dochód za ubiegły rok, czyli u nas chyba za cały 2009 r
Niektóre gminy dają też swoje becikowe, tzw gminne,ew. pomagają rzeczowo, ale tego, czy dają i co dają to trzeba sie w gminie dopytywac i oczywiście trzeba trafić na osobę, która cokolwiek czai.

reklama
Witamy w domu!!!:-):-) Dobrzez, że cali i zdrowi i nierozpakowani;-)
Twój Franuś buszuje a mój Olek właśnie dzisiaj jest strasznie spokojny, puściłam mu kołysanki i się położyłam i dopiero wtedy cośtam się poruszał delikatnie kilka razy i na tym koniec. Myślicie dziewczyny, że to normalne?? Zastanawiam się czy na IP to trzeba jechac jak się nie czuło wogóle ruchów, czy jak sie też bardzo słabo czuje??
moja Gabrynia, też różnie sie rusza, raz jest bardzo aktywna a raz leniuszek z niej straszny, nie dalej jak wczoraj przez cały dzień była spokojniutka ale za to w nocy nadrobiła:)

Do góry