reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Ja myślę, że powinnaś kupić (albo może i masz) WICK'a ... w Anglii to inaczej się nazywa, VAPORUB (VICKS) :-) i posmarować gardziołko i owinąć się szaliczkiem na noc.. no i pić herbatki z cytrynką i się kurować, kurować i jeszcze raz kurować... chyba innego wyjścia nie ma :dry:

Kochana zapomnialam wspomniec i o tym, zawsze na wieczor M smaruje mi plecki, klatke piersiowa i gardziol i owijam sie szalikiem :-( najgorsze, ze mi sluzowka wysycha i duzi mnie kaszel...a do tego okropnie swedzi mnie brzuchol i mam taka wysypke na calym brzucholu:-(nie sluzy mi ta ciaza, a ja tak lubie byc w ciazy.

reklama
Kochana zapomnialam wspomniec i o tym, zawsze na wieczor M smaruje mi plecki, klatke piersiowa i gardziol i owijam sie szalikiem :-( najgorsze, ze mi sluzowka wysycha i duzi mnie kaszel...a do tego okropnie swedzi mnie brzuchol i mam taka wysypke na calym brzucholu:-(nie sluzy mi ta ciaza, a ja tak lubie byc w ciazy.

Ajjjjjjj już nie wiem co Ci poradzić... mnie też cholernie swędzi brzuchol , ale jedna dziewczyna mi podpowiedziała, żebym się spytała położnej o płyn taki przeciw swędzeniu brzuszka... :confused: więc na spotkaniu się spytam , może pomoże to i Ci przekażę info :tak::-D
a w którym rejonie Londynu mieszkasz jak mogę spytać?? zachodnim , północnym , (...) ??

Rzeczywiście jakieś to wszystko dziwne, sprawdź sobie na Kalendarz ciąży tydzień po tygodniu - serwis eDziecko.pl, mi tam wychodzi tak samo jak lekarz mówi, czyli z tego by wynikało jak wpiszesz swoją datę porodu, że jesteś w 31 tygodniu.Ja miałam OM tydzień po tobie.Na tej stronie tez możesz sobie sprawdzić przewidywany termin porodu na podstawie OM.

Teraz to ja też zgłupiałam. Mój suwaczek pokazuje, że jestem w 28 tc i 6 dniu, zaś Kalendarz ciąży tydzień po tygodniu - serwis eDziecko.pl że w 29:confused::confused::confused:

A my po obiadku rodzinnym. Udał się bardzo, a zjadłam chyba najwięcej!
Teściowa wspomniała, że w nocy zmarło dziecko sąsiadów na bezdech. Czy to jest właśnie ta śmierć łóżeczkowa? Dziecko miało miesiąc. Masakra jakaś.
Co do pępka, to mam płaski, jak leżę, to nawet jest dziurka hihi. Rozstępów jeszcze nie mam. Mały kopie i się rozpycha, takie dziwne uczucie przy tym.
Aniaskrzat ja też ostatnio panikowałam, bo mały się nie ruszał i w sumie, to nie wiedziałam kiedy powinnam jechać do szpitala. Pod wieczór dałam sobie godzinę i powiedziałam mężowi, że jak się nie będzie ruszał, to jedziemyi się jakoś w koncu ruszył i zasadził kopa.
Rybka i Patinka wracajcie do nas szybko.
Ja mam nadzieję, że dzisiaj jakoś uda mi się zasnąć ok północy. Jutro muszę pojawić się w pracy zrobić kwartalne sprawozdanie do banku, a koleżanka nie potrafi. I na 17 do szkoły rodzenia, taka pora, że z godzinę mi dojazd zajmie, no ale co tam. Miłej nocki i mało wizyt w toalecie.

Ajjjjjjj już nie wiem co Ci poradzić... mnie też cholernie swędzi brzuchol , ale jedna dziewczyna mi podpowiedziała, żebym się spytała położnej o płyn taki przeciw swędzeniu brzuszka... :confused: więc na spotkaniu się spytam , może pomoże to i Ci przekażę info :tak::-D
a w którym rejonie Londynu mieszkasz jak mogę spytać?? zachodnim , północnym , (...) ??

Zapytam poloznej tez o to, ale mam dopiero wizyte 15go. Mieszkam na Leyton, wschodni londyn, ale przeprowadzamy sie w tym tygodniu 20 mil za londyn, taniej, bardziej czysto i mniej murzynow i hindusow:tak:

Kurczę, a u nas to byle kawalerka kosztuje 1000 - 1200 zł jeżeli jest w dobrym stanie :baffled:

no wlasnie, my niby szukamy czegos tanszego.. no ale zobaczymy.

Jutro rano Karol jedzie do Pani, ktora ma podobno do wynajecia 2 mieszkania. Zobaczymy jak to bedzie..
ale juz trace cierpliwosc i sily..

strasznie mi dzisiaj plecy dokuczaja... chyba znowu sie rwa uaktywnila..:baffled:

Nie dolaczalam. A slub bralismy w kwietniu tego roku. Ja ta forme zanioslam do socjala, bo musialam sie cos dopytac i mi koles sprawdzil i nic nie powiedzial o akcie slubu.
Ja na Twoim miejscu bym na razie wyslala bez tego aktu. Zreszta jak beda potrzebowac, to sie z Toba skontaktuja.
Do mnie przed swietami przyslali tylko list, ze mam dostarczyc na papierze firmowym od pracodawcy ile tygodni przepracowalam i na jakim dochodzie.

Aaaa wlasnie znalazlam te wkladki, co wykrywaja wyciek wod to sobie zajrzyj :happy2: Niestety na ebayu.
AMNIOTIC FLUID LEAK DETECTION TEST BABY PREGNANCY (CE) on eBay (end time 22-Jan-10 17:07:30 GMT)

już sama nie wiem :baffled: jutro zapytam u gp i szefowej :dry:
ja jeszcze nie dotarłam do bootsa, może i tam są te wkładki? :confused:

hej.. :-)

najpierw napisze, potem doczytam.
Dzisiaj jakos nie mialam weny na wchodzenie. Dopiero teraz zajrzalam.

Z mieszkania wyszla jak zwykle lipa.
Te numery podeslane przez tesciowa to:
1-> 40 metrow domek za 1000 zł
2-> 3 pokoje za 1200.

no i niestety sila rzeczy musimy zrezygnowac.
Jakbym miala komus dawac 1200 miesiecznie plus oplaty to wolalabym chyba kredyt i miec swoje mieszkanie.
Wiec jestem lekko wkurzona juz, bo cholera nie wiedzialam ze szukanie mieszkania tak malego bedzie takie trudne :baffled:
Coraz bardziej watpie czy znajdziemy cos przed przyjsciem Pawełka na swiat, a strasznie nie chcialabym TUTAJ rozkladac lozeczka :baffled:

40 metrów za 1000zł??? :szok:
ja się na polskich cenach nie znam, ale za taki metraż to wydaje mi się okropnie drogo :szok:

reklama
Do góry