reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Tabasia- mam pytanko :tak:

jak wypełniałaś papiery na Maternity Benefit, to załączałaś przetłumaczony akt slubu???
kurde, kolejny problem przyszedł, musze w trybie natychmiastowym znaleźć tłumacza przysięgłego :baffled:

Nie dolaczalam. A slub bralismy w kwietniu tego roku. Ja ta forme zanioslam do socjala, bo musialam sie cos dopytac i mi koles sprawdzil i nic nie powiedzial o akcie slubu.
Ja na Twoim miejscu bym na razie wyslala bez tego aktu. Zreszta jak beda potrzebowac, to sie z Toba skontaktuja.
Do mnie przed swietami przyslali tylko list, ze mam dostarczyc na papierze firmowym od pracodawcy ile tygodni przepracowalam i na jakim dochodzie.

Aaaa wlasnie znalazlam te wkladki, co wykrywaja wyciek wod to sobie zajrzyj :happy2: Niestety na ebayu.
AMNIOTIC FLUID LEAK DETECTION TEST BABY PREGNANCY (CE) on eBay (end time 22-Jan-10 17:07:30 GMT)

reklama
My juz po obiadku i oczka mi sie zamykaja ide polulac :)

madzia84 my przezylismy 9 miesiecy rozstania bo M byl w Irlandi co prawda czesto tam bylam ale to nie to samo jak sie jest razem na codzien takze wiem jak to jest .Ale wiem tez ze jak sie tak naprawde chce i kocha to wszystko jestesmy w stanie zniesc :)
My codziennie mielismy siebie przez skype :) i mysle ze dzieki temu dalismy latwiej rade :)

Mój M napisał ze jeszcze mu zostało 700km od promu jedzie przez całą Szwecje,ale to sie da.Tak u nas tez codziennie jest skype.Musimy dać rade:tak:

Cześć dziołszki :-D
mam dziś zaje***** dzień....poszłam spać po 1 w nocy i wstałam po 9...ale mimo to się wyspałam. byliśmy na zakupach w sklepie dziecięcym i kupione już: łóżeczko, materacyk, wanienka, ręczniczek otulaczek, zestaw do manicure, termometr do kąpieli, 2 smoczki, zestaw do czesania i płatki mydlane :-D

jeszcze tylko wyprawka dla mnie do szpitala i mogę rodzić hehe.

madzia84 - współczuję Ci...ja to bym sama nie dała rady.:sorry2: Ale trzymam za was kciuki, trzymaj się mocno :tak:

co do pępków.... kiedys obiło mi sie o uszy że pępek wklęsły jest na dziewczynkę a wypukły na chłopca...ale czy to prawda???? - nie wiem...
mam cichą nadzieję że tak bo mój jest wklęsły :-D

Dzieki,ja tez tak myslałam ale mieszkam z tesciowa i jakos mi te dni leca.Najgorsze sa zawsze pożegnania.

Super wózek,bardzo mi sie podoba;-)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

okres do mnie przyszedł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezu ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pierwszy moj kochany!!!!!!
a po nim staranka!!!!!!!!!!!!!!
:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

przepraszam za zamieszanie lae nie moglam sie opanowac z radosci :sorry2:

Kochana no to super,teraz tylko trzymac kciuki za II kreseczki;-)

misssis- super :-D
madzia- współczuję , ale wytrzymaj już niedługo.

.

Wytrzymam napewno.Juz jutro zobacze mojego dzidziolka na usg:tak:

mississ- ale dobra wiadomość w Nowym Roku, teraz to już pójdzie wszystko gładko:tak::tak::tak:3mam mocno kciuki za staranka, i jak tylko pojawią się II kreseczki to daj znać:tak:

madzia84 mnie we wtorek czeka wizyta u gina...i tam zawsze w pokoju zabiegowym przed wizytą mnie ważą...tylko zastanawiam się dlaczego, jak wchodzę na wagę w ubraniu i buciorach...to czemu mi później nawet kg nie odejmują :dry: dobrze że ja tylko widzę wagę...i ostatnio trochę zaniżyłam...jakieś 600gram:-D:-D:-D

zresztą codziennie ważę się na swojej i niestety już mam 20kg na plusie :-( a mój J ciągle powtarza żebym po porodzie wróciła do wagi sprzed ciąży - jakbym ja tego nie chciała :confused::confused::confused: ech...

madzia84 mnie we wtorek czeka wizyta u gina...i tam zawsze w pokoju zabiegowym przed wizytą mnie ważą...tylko zastanawiam się dlaczego, jak wchodzę na wagę w ubraniu i buciorach...to czemu mi później nawet kg nie odejmują :dry: dobrze że ja tylko widzę wagę...i ostatnio trochę zaniżyłam...jakieś 600gram:-D:-D:-D

zresztą codziennie ważę się na swojej i niestety już mam 20kg na plusie :-( a mój J ciągle powtarza żebym po porodzie wróciła do wagi sprzed ciąży - jakbym ja tego nie chciała :confused::confused::confused: ech...

Mnie tez od początku w ubraniu i butach i nawet gin nie odejmuje iw karte ciaży wpisuje tyle ile jest na wadze,a napewno mam mniej chociaż kg.

Ja mam wizyte na 15tą,ale wiem,że przytyłam,bo mi tak jakoś ciężko jest:-)Mam nadzieje,że nie dużo,chociaż kto wie przez świeta.A mój synus skacze w brzusiu calutki dzień:-)

reklama
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
okres do mnie przyszedł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezu ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pierwszy moj kochany!!!!!!
a po nim staranka!!!!!!!!!!!!!!

:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

przepraszam za zamieszanie lae nie moglam sie opanowac z radosci :sorry2:
Missiiss to super wiadomość. Trzymam za was kciuki, tzn za wasze dwie kreseczki:tak:

Do góry