reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Matko 1,5 h zajeło mi nadrabianie ... :) no wiec po kolei:
Patinka trzymam kciuki zeby wszystko było w porzadku!
Rybka trxzymajcie sie dzielnie, sciskam kciuki za Was!
Młoda Mamusia wszystkiego naj naj naj na nowej drodze zycia !!
Molly anna i Asica witamy w naszym gronie!
Mississ super wiadomosc! Powodzonka w starankach !!!

Ja własnie wczoraj myslalam zeby wpisac sobie wasze numery w telefon, tak na wszelki wypadek, chyba tak zrobie dzisiaj:tak:
Jesli chodzi o nowy wątek to super pomysl, zaraz tam zajrze:-)
Co do swedzenia brzuszka to jest podobno objaw rozciagania sie skóry, ja zawsze smaruje oliwka i swedzenie przechodzi, i póki co rozstepów narazie nie mam..odpukac~
A ja od paru dni cierpie na potworny ból pleców, to jest nie do zniesienia!!!Byłam w aptece zapytac czy jest jakas masc czy cos czym moge sobie troche ulzyc, niestety pani w aptece kategoryxznie odmówila!!:szok: moze znacie jakies sp-osoby...?

Sylwestra spedziłam z M, moimi rodzicamoi, dziadkami i siostrą z jej chłopakiem, było bardzo fajnie, ale ciezko było mi wysiedxziec...cud ze wytrszymałam do 2.00
W piątek cały dzien spedziłam w łózku, tak mnie łupało w plecach...juz teraz znów za długo siedze przy kompie i czuje ze mnie zbiera ten ból...

reklama
Witam i ja:-)

Dziś nocka jakoś wyjątkowo bez wstawania:-) Zaraz pędzę zrobić sobie śniadanko bo strasznie zgłodniałam przez noc:-)
Jakoś nie mam planów na dziś. Myślałam, żeby jakieś zakupki dla małej zrobić ale tak zimno dziś, że nie bardzo się chce wychodzić. Zobaczę jeszcze:-)

I ja się witam!
U mnie wstawanie kilka razy jak co dzień, ale o dziwo jestem wyspana.
Tylko chyba przesadziłam ze wczorajszym spacerem, bo dziś to mnie już tak krocze boli, że nawet pingwiny nie chodza tak jak ja :-D

dziewczyny myslicie, ze jak szyjka jest w miare dluga, zamknieta.. do tej pory bylo wszystko ok to seks nie zaszkodzi?
wiem, ze dziecku nie zaszkodzi.. ale wolalabym nie wywolac wczesniejszego porodu :eek:
bo tak szczerze to nigdy gina nie pytalam o seks..
a raczej sie nie hamujemy...
mi lekarz powiedział żeby z seksu zrezygnować, ale mam rozwarcie. A jak szyjka jest długa to nie ma się co martwić. Gdzieś czytałam, że jak szyjka jest gotowa do rozwierania to seks zaszkodzi, ale jak jest ok to seks jej nie ruszy :-D

Witam się!!
Zaległości na forum mam niezłe, bo ciągle nie mam kiedy was nadrobić od nowego roku, a tyle tego jest, że trzeba poświęcić mnóstwo czasu, żeby was przeczytać.
U mnie -12 na termometrze, a ja na uczelnię muszę jechać brrrr:baffled: nie chce mi się okropnie. Miałam jechać na 10, ale nie chciało mi sią wstawać, więc na 12 pojadę. Tzn. postaram się pojechać, bo normalnie zamarzam na samą myśl wyjścia z domu. Tylko najgorzej, że już mnóstwo zajęć opuśiłam tych o 12 co mam:baffled: jeszcze mam trochę czasu, żeby zrezygnować i nie jechać a jestem temu coraz bardziej bliższa:-p
Idę zrobić sobie śniadanko i troszkę was podczytam, bo jestem całkiem nie w temacie.

Dzien dobry!!
My wyspani ale nadal głodni! zaraz idziemy cos amciu amciu :)
Ale zimno okropnieee buuu:wściekła/y: oczywiscie w piecu nie napalone!!!! :wściekła/y: dziecko male i zimno w chacie...ehh co za patologia:wściekła/y:
Wogole K od kilku dni kaze mi sie klasc i spac po poludniu a on sie zajmuje sebkiem....no a co sie bede to sie klade i spie...i odrazu lepiej sie czuje. Wczoraj tez na spacerze przegielam troche bo chodzilismy w ten mroz dobre 2 godziny i jak szlam pod gore to mnie bolal brzuch jakby sciegna sie naciagaly. No ale dalam razde jak juz wracalam z górki to bylo ok :)
Trza sie brac za sprzatanie bo po tych swietach nie ciekawie u nas :-D

wogole dzisiaj ksiadz po koledzie u nas chodzi!:cool: a mezowi sie upiecze bo bedzie w pracy:dry:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

okres do mnie przyszedł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezu ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pierwszy moj kochany!!!!!!
a po nim staranka!!!!!!!!!!!!!!
:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

przepraszam za zamieszanie lae nie moglam sie opanowac z radosci :sorry2:
- Kochana jak strasznie sie ciesze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trzymam kciuki za plemniki!!:-D i Twoje jajeczka!!
hej.. :-)

najpierw napisze, potem doczytam.
Dzisiaj jakos nie mialam weny na wchodzenie. Dopiero teraz zajrzalam.

Z mieszkania wyszla jak zwykle lipa.
Te numery podeslane przez tesciowa to:
1-> 40 metrow domek za 1000 zł
2-> 3 pokoje za 1200.

no i niestety sila rzeczy musimy zrezygnowac.
Jakbym miala komus dawac 1200 miesiecznie plus oplaty to wolalabym chyba kredyt i miec swoje mieszkanie.
Wiec jestem lekko wkurzona juz, bo cholera nie wiedzialam ze szukanie mieszkania tak malego bedzie takie trudne :baffled:
Coraz bardziej watpie czy znajdziemy cos przed przyjsciem Pawełka na swiat, a strasznie nie chcialabym TUTAJ rozkladac lozeczka :baffled:

dobra.. ide z tego wszystkiego zrobic salatke grecka...
- o kurde to nie ciekawie z tymi mieszkaniami. A szukacie przez internet?? na jakichs stronach miasta ?? albo na jakichs stronach o wynajem?

Teraz to ja też zgłupiałam. Mój suwaczek pokazuje, że jestem w 28 tc i 6 dniu, zaś Kalendarz ciąży tydzień po tygodniu - serwis eDziecko.pl że w 29:confused::confused::confused:
- Kochana bo masz skonczone 28 tygodni i 6dzien z nastepnego tygodnia czyli 29 tydzien juz sie konczy nawet

dziewczyny myslicie, ze jak szyjka jest w miare dluga, zamknieta.. do tej pory bylo wszystko ok to seks nie zaszkodzi?
wiem, ze dziecku nie zaszkodzi.. ale wolalabym nie wywolac wczesniejszego porodu :eek:
bo tak szczerze to nigdy gina nie pytalam o seks..
a raczej sie nie hamujemy...
- My sie bzykamy kiedy chcemy i jak narazie wszystko dobrze z moja szyja i Pani doktor mi nic nie mowila ze nie wolno

Nie, nie, nie. Chodzilo mi o to, ze jak beda potrzebowac, to na pewno sie upomna :-) Wyslij bez, mysle, ze przejdzie bez problemu :tak:

Ja schizuje, bo mi tak strasznie mokro czasami :baffled: Lekarz mowi, ze wszystko ok, ale nic mi nie zaszkodzi sprawdzic taka wkladka co to.

Mnie tez zmrozilo, ale to na szczescie tylko sms od Patinki z dobrymi wiesciami :-)

A ja sie martwie o Maborke... Ciekawe co tam u niej i jak sie trzyma...
- tez myslalam o Niej, ciekawe jak jej dzidzi :-(

Cześć kochane!!!
Ja dzisiaj wstałam o 5 wyprawiłam męża do Warszawy, zjadłam śniadanie i dalej poszłam spać.Niestety obudziłam się z bólem brzucha, chyba to jakaś niestrawność bo dodatkowo jest mi bardzo niedobrze, mdli mnie strasznie:-(. A mam dzisiaj tyle do pozałatwiania i nie wiem jak dam radę.
Kochane idę się położyć jeszcze na 30 minut i wypije ciepłą herbatkę, może mi przejdzie. Wpadnę później.

hej.. :-)

najpierw napisze, potem doczytam.
Dzisiaj jakos nie mialam weny na wchodzenie. Dopiero teraz zajrzalam.

Z mieszkania wyszla jak zwykle lipa.
Te numery podeslane przez tesciowa to:
1-> 40 metrow domek za 1000 zł
2-> 3 pokoje za 1200.

no i niestety sila rzeczy musimy zrezygnowac.
Jakbym miala komus dawac 1200 miesiecznie plus oplaty to wolalabym chyba kredyt i miec swoje mieszkanie.
Wiec jestem lekko wkurzona juz, bo cholera nie wiedzialam ze szukanie mieszkania tak malego bedzie takie trudne :baffled:
Coraz bardziej watpie czy znajdziemy cos przed przyjsciem Pawełka na swiat, a strasznie nie chcialabym TUTAJ rozkladac lozeczka :baffled:

dobra.. ide z tego wszystkiego zrobic salatke grecka...
Eh... przykro mi Kochana...A może chcesz się do mojego miasteczka przeprowadzic?;-) U nas jest taniej;-)Nawet w moim mini bloku gdzie mieszka 9 rodzin jest wolne dwupokojowe mieszkanko:tak: I naprawde płaci sie grosze bo ogrzewanie i woda wliczone w czynsz a jak załatwisz sobie dodatek z Mopsu to płacisz niewiele:) My z M płacimy za czynsz (w którym jest ogrzewanie, woda i opłata za mieszkanie) 49zł plus światło :) Tylko my mamy mieszkanko od babci, która mieszka obok nas:) Ale ta babeczka z dołu co chce wynając to znajoma babci tylko nie mam z nią kontaktu, eh. Więc zapraszam do siebie do miasteczka ;-):-)

Kochana zapomnialam wspomniec i o tym, zawsze na wieczor M smaruje mi plecki, klatke piersiowa i gardziol i owijam sie szalikiem :-( najgorsze, ze mi sluzowka wysycha i duzi mnie kaszel...a do tego okropnie swedzi mnie brzuchol i mam taka wysypke na calym brzucholu:-(nie sluzy mi ta ciaza, a ja tak lubie byc w ciazy.
Na suchą śluzówkę to psikaj sobie solą morską do noska:tak: Nawilża świetnie i lepiej się oddycha:tak:

A ja od paru dni cierpie na potworny ból pleców, to jest nie do zniesienia!!!Byłam w aptece zapytac czy jest jakas masc czy cos czym moge sobie troche ulzyc, niestety pani w aptece kategoryxznie odmówila!!:szok: moze znacie jakies sp-osoby...?.

U mnie na ból pleców sprawdza się ruch- albo turlanie na piłce, albo spacer. Ostatnio bolały mnie plecy tak, że nie mogłam się ruszyć ale zwlekłam się na spacer z mężem i po 5 min minęło :-):-):-)

reklama
Do góry