reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

u mnie nudy
syf w domu po świetach nieziemski, ale nic mi sie nie chce:-p

a jutro do pracy:sorry2::dry:

ale jeszcze tylko 2 tygodnie i idę na L-4 - jupiiiiiiii
:-D:-)

Cześć Kochane, wróciłam właśnie ze szpitala i odrazu pisze, wczoraj wieczorem mały się bardzo słabo ruszał, w nocy ani razu mnie nie obudził, rano też nie czułam ruchów nawet po jedzeniu...byłam przerażona, nie wiedziałam co mam robić, ubrałam się szybko, mąż wsadził mnie w samochód i pojechaliśmy do najbliższego szpitala ( bródnowski), w recepcji powiedziano mi że muszę czekać, po 20 paru minutach zawołano mnie do gabinetu, powiedziałam co się dzieje i odrazu zrobiono mi KTG, dzieki Bogu wyszło ok,lekarka która mi je robiła ochrzaniła babkę z recepcji że kazała mi czekać i powiedziała że w takiej sytułacji to powinnam już wczoraj przyjechać, bo mały mógł się nie ruszać bo akurat nie miał ochoty a równie dobrze mogło mu się coś stać i żeby na następny raz się nie zastanawiać tylko odrazu do szpitala jechać i że nie obowiązuje mnie kolejka...pózniej przyszedł lekarz żeby zobaczyć wyniki, powiedział że odczyt wyszedł dobrze, była mała przerwa ale stwierdził że się mały przekręcił i to pewnie dlatego ( na odczycie były wypisane ruchy dziecka i częstotliwość serca), pózniej mnie zbadano ( macica ok, kanał zamkniety). Nawet sobie nie wyobrazacie jak spanikowałam, jeszcze mi serce wali jak szalone, juz myslałam o najgorszym:no: normalnie muszę ochłonąc...zryczałam sie jak głupia

no masz ci los:no:
dobrze, ze maleństwo zdrowe
tez bym spanikowała, odpocznij sobie teraz i odstresuj jakąs ziołową herbatką:tak:

witajcie mamuśki w nowym roku

u nas jak wiecie nowy rok zaczął się szpitalnie:no::no::no:

jest różnie :baffled::baffled::baffled:
ale lepiej niż było tzn nie jestem na porodówce :no:
małemu się spieszy ale go hamujemy fenoterolem i kroplówami rozkurczowymi
na ktg skurcze są ale delikatniejsze niż były
szyjka skrócona ale nie ma póki co rozwarcia:tak::tak::tak:
jutro za pewne sie dowiemy więcej jak zjawią się lekarze po wolnych dniach:baffled:

dziś mam kontakt ze światem więc was poczytam

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

kochana Szczęśliwego Nowego Roku
obyś wytrwała jak najdłużej
trzymam za was mocno kciuki:-D:tak:

A u nas była teściowa i powiedziała, że po 10-tym zamówimy już wózio :) Super:) Na allegro już ze sklepu sobie upatrzyliśmy model i kolorek:) Jupi! Cieszę się jak głupia:) Będę nim jeździc po moim jednym pokoiku zanim dzidzia się urodzi:-D

jak fajnie, jaki model w końcu wybraliście?
bo my się aktualni eo to kłócimy:-D

dokładnie podaja mi 15,16,17;-) ja tam sobie przyjelam do wiadomosci ze juz w 30 jestem tygodniu, mam wiekszy komfort psychiczny ze mniej mi zostalo:-D

hej mnie tez podają 15-17
ale kiedy dzidziol zechce wyjśc, nie mam pojęcia:-D

Hey Brzuszki!
Ja miałam dziś okropną noc.
Najpierw spać nie mogłam, bo tak mnie strasznie głowa bolała (aż promieniowało na gałki oczne i zęby), że jakikolwiek ruch nią wywoływał odruchy wymiotne. Oczywiście zwymiotowac też mi się udało. Po południu często stawiał mi się brzuszek, a jak w końcu udało mi się zasnąć w nocy, to potem obudził mnie taki ból brzucha (taki okresowy) i krzyża, że myslałam, że nie wyrobię. I tak zasypiałam i się budziłam, chyba nie całkiem świadomie. Wstawałam na siku (nie wiem, czy też tak macie, ja np. potrafię się załatwić, a za poł godziny-godzinę obudzi mnie taki ból pęcherza, ze nie mogę się podnieśc, mimo że prawie się nie załatwiam przy tym), dwa razy budził mnie głuchy telefon. Potem znów brzuch, ale tym razem ból taki jak przy biegunce. Co się namęczyłam to moje. Dziś już normalnie, pozostał tylko ten tępy ból głowy.
Ale zrobiłam sobie z Ł. długi zimowy spacerek i mimo że wróciłam obolała, to na razie bez bólu głowy. Za to teraz spać mi się chce, tyle się naoddychałam świeżym powietrzem!

mag miałaś teraz ciężkie dni i sporo stresu, musisz odpoczywać kochana:-(
wyspij sie porządnie, weź ciepłą kąpiel i poproś swojego mężczyznę, żeby ci zrobił coś dobrego do jedzonka

reklama
Ionka 22 luty brzmi zdecydowanie lepiej niz 1 marca :-) Dasz rade!
A po macierzynskiem bierzesz juz nowy urlop tak?

nie, nie nowy :-) zakładając, że mamy 20 dni urlopu na rok, minus te ileś tam dni na święta przyszłe (powiedzmy 5, ale pewnie mniej) to zostaje jeszcze 15 dni do wykorzystania :-)
no i jeszcze wypada 5x Bank Holiday w czasie naszego macierzyńskiego (świetego Patryka, Poniedziałek Wielkanocny, BH w maju, BH w czerwcu i BH w sierpniu) a to tez nam się należy od "odleniuchowania", to kolejny tydzień :-)
czyli teraz przed wezmę tydzień (5 dni), a po skończonym macierzyńskim zostanie jeszcze mi 2 tygodnie (10 dni) plus te 5 poniedziałków, co daje kolejny tydzień płatny :-) czyli razem 3 tygodnie po macierzyńskim :-)
ale nakombinowałam :-D
jutro idę z tym pomysłam do szefowej :-p

Wstawałam na siku (nie wiem, czy też tak macie, ja np. potrafię się załatwić, a za poł godziny-godzinę obudzi mnie taki ból pęcherza, ze nie mogę się podnieśc, mimo że prawie się nie załatwiam przy tym)

no mam, przynajmniej ja :baffled: wkurzające, bo mam wrażenie, że po nogach mi leci, az sie ruszac nie mogę, a tam 2 kropelki :zawstydzona/y:

monia nie miej oporów przed jechaniem na dyżur bo napewno nikt cię z tamtąd nie wyrzuci-to ich obowiązek sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok, ja jak teraz coś się będzie działo ( oczywiście mam nadzieję że nie ) to nie będę czekać tak jak dzisiaj, ta lekarka powiedziała że w takich sytułacjach to nawet minuty mają znaczenie...

za mną była pacjentka której bardzo ciekła wydzielina z pochwy, coś jak wody płodowe( ale dokładnie nie wiem co to było,słyszałam tylko jak lekarki o tym rozmawiały) była w 30 tygodniu ciąży, jak czekałam na lekarza który miał sprawdzić moje wyniki to ta pacjentka wyszła z gabinetu cała zapłakana, nie wiem co się stało ale strasznie mi jej szkoda bo to chyba coś poważnego bo jak wychodziliśmy z mężem do domu to jej mąż był biały jak ściana a ją zatrzymali w szpitalu...

nie, nie nowy :-) zakładając, że mamy 20 dni urlopu na rok, minus te ileś tam dni na święta przyszłe (powiedzmy 5, ale pewnie mniej) to zostaje jeszcze 15 dni do wykorzystania :-)
no i jeszcze wypada 5x Bank Holiday w czasie naszego macierzyńskiego (świetego Patryka, Poniedziałek Wielkanocny, BH w maju, BH w czerwcu i BH w sierpniu) a to tez nam się należy od "odleniuchowania", to kolejny tydzień :-)
czyli teraz przed wezmę tydzień (5 dni), a po skończonym macierzyńskim zostanie jeszcze mi 2 tygodnie (10 dni) plus te 5 poniedziałków, co daje kolejny tydzień płatny :-) czyli razem 3 tygodnie po macierzyńskim :-)
ale nakombinowałam :-D
jutro idę z tym pomysłam do szefowej :-p
Dzizas jak zamieszalas kobito :szok::-D:-D:-D
Nawet nie wiedzialam, ze wszystkie BH sa odliczane i tak jakby przechodza na pozniej :-) Mnie ominie ten w sierpniu, ale co tam, to i tak 4 dni zostana :-)
Pytalam o nowy urlop, bo mi jeszcze zostalo za 2009 kilka dni i dlatego bede go musiala wykorzystac pewnie przed 1 lutego :-)
Trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe, miejmy nadzieje, ze chociaz z tym nie bedzie Ci robic problemow! :sorry2:

A ja troche przemeblowalam w sypialni :-D Musze sie przyzwyczaic.
A teraz zamowilismy pizze na obiadek, bo mi sie nie chce nic robic i laze w pizamie caly dzien :-D

Mag349 moze to migrena??? Mnie meczyla 3 dni :-( Ale powstrzymalam sie i nie bralam zadnych lekow...

Dzizas jak zamieszalas kobito :szok::-D:-D:-D
Nawet nie wiedzialam, ze wszystkie BH sa odliczane i tak jakby przechodza na pozniej :-) Mnie ominie ten w sierpniu, ale co tam, to i tak 4 dni zostana :-)
Pytalam o nowy urlop, bo mi jeszcze zostalo za 2009 kilka dni i dlatego bede go musiala wykorzystac pewnie przed 1 lutego :-)
Trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe, miejmy nadzieje, ze chociaz z tym nie bedzie Ci robic problemow! :sorry2:

A ja troche przemeblowalam w sypialni :-D Musze sie przyzwyczaic.
A teraz zamowilismy pizze na obiadek, bo mi sie nie chce nic robic i laze w pizamie caly dzien :-D

Mag349 moze to migrena??? Mnie meczyla 3 dni :-( Ale powstrzymalam sie i nie bralam zadnych lekow...

Nie wiem, w sumie to nie miewałam migren. Miałam problem wcześniej z bólami głowy, ale to przez mojej niskie ciśnienie. Tyle że w ciąży od kiedy jestem ciśnienie bardzo mi skoczyło, ale też skończyły się problemy z takimi bólami. Aż do wczoraj! Mam nadzieję, ze to jednoraozowe było.

Wiecie, bardzo podoba mi się ten napis pod moim pierwszym suwaczkiem :tak:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
okres do mnie przyszedł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezu ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pierwszy moj kochany!!!!!!
a po nim staranka!!!!!!!!!!!!!!

:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

przepraszam za zamieszanie lae nie moglam sie opanowac z radosci :sorry2:

reklama
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!
okres do mnie przyszedł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jezu ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pierwszy moj kochany!!!!!!
a po nim staranka!!!!!!!!!!!!!!

:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

przepraszam za zamieszanie lae nie moglam sie opanowac z radosci :sorry2:

Ale super!!!!! :-):-):-) A jak sie czujesz???
Trzymamy kciukasy Mississ!!!

Do góry