reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

No racja. Dwa płukania to zdaje się konieczność. Moja pralka też ma opcję dodatkowe płukanie, więc będzie jak znalazł. mloda_mamusia1 dobrze, że kobita w sklepie wiedziała o co chodzi i nie wciskała kitu, że to jakiś cud bajer;-);-)

Pocieszasz mnie, bo myślałam, że każdemu, a po cichu liczyłam, że zostanie wklęsły;-);-)

reklama
No racja. Dwa płukania to zdaje się konieczność. Moja pralka też ma opcję dodatkowe płukanie, więc będzie jak znalazł. mloda_mamusia1 dobrze, że kobita w sklepie wiedziała o co chodzi i nie wciskała kitu, że to jakiś cud bajer;-);-)
No właśnie, taka fajna szczera ta kobitka, pogadałam sobie z nią o ciąży i w ogóle, mówiła, że już od 6-ciu lat próbuje zajść w ciąże, ale jej się nie udaje.. Współczuje jej, bo wiem jakie to wspaniałe uczucie nosić w sobie bobo...

Mam jeszcze do Was pytanie, kiedy Wam wyskoczył pępek i czy już? Ja póki co wciąż mam wklęsły, choć zazwyczaj wieczorem się zmniejsza.
U mnie jest tak. Jak chodzę czy w ogóle jestem na nogach to mam wklęsły, ale zaś kiedy usiądę wygodnie opierając się o oparcie, pępek mam równy z brzuchem.. RObi się płaściutki jak nie wiem:tak:

Tabasia- wiem, że te 6 tygodni wcześniej papiery trzeba wysłać, 11go mam gp, to wypełnię i pewnie 12 wyślę.

Bardzo mi sie podoba "wiadomosci z porodowki " coraz blizej ,blizej jupiiiiiii

mnie to raczej zimny pot oblewa :szok:

Ja coś o takim praniu czytałam w książce (ale wydana w Ameryce - u nas tłumaczona "Pierwszy rok z życia dziecka"), z tym że pisali, żeby podwójnie płukać...ale raczej zaufam naszym starym polskim sposobom;-)

Mam jeszcze do Was pytanie, kiedy Wam wyskoczył pępek i czy już? Ja póki co wciąż mam wklęsły, choć zazwyczaj wieczorem się zmniejsza.

mam tą książkę i też będę podwójnie płukać :-)
pępek płytszy, ale wklesły i mam nadzieje, że tak zostanie! :tak:

Ja pomimo mojego brzuchola extra plus mam jeszcze pepek wklesly a moja kuzynka juz od 2 miesiecy i podobny termin ma wypukly wiec chyba zalezy to od kobiety

Przydatna ta książka "Pierwszy rok z życia dziecka"? Bo zastanawiam się nad kupnem..

Nie jest zła, choć według mnie niektóre poglądy są kontrowersyjne:confused:
No skoro tylu z Was też nie wyskoczył pępek, to ja też liczę, że mój pozostanie taki, jaki jest, choć czasem kłuje mnie w tym miejscu tak mocno, jakby mała usiłowała go na siłę wypchnąć:tak::tak:

Nie jest zła, choć według mnie niektóre poglądy są kontrowersyjne:confused:
No skoro tylu z Was też nie wyskoczył pępek, to ja też liczę, że mój pozostanie taki, jaki jest, choć czasem kłuje mnie w tym miejscu tak mocno, jakby mała usiłowała go na siłę wypchnąć:tak::tak:
Misia moja mała zaś mnie tak kopie po tym pępku, że mnie nie kłuje, ale baaardzo boli..:tak: chyba nie podoba jej sie, że nie wyskoczyl:-p

reklama
Ja kupiłam proszek Persil Sensitive. Przy Karolku wypróbowałam płatki, ale mi po nich śmierdziały ubranka. Moja pralka nie ma podwójnego płukania, więc nie używałam i nie będę używać tej opcji :-)
Jak nie masz takiej opcji, to nic nie szkodzi, jezeli znasz swoja pralke na tyle dobrze, ze wiesz kiedy konczy sie plukanie wciskasz stop plukanie, i plukanie i wirowanie. I takim sposobem masz 2 plukania:-p

Do góry