reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

A mnie się jakoś nie śpieszy... Może dlatego, że przy poprzednim porodzie zdążyłam zjeść w domu śniadanie, obiad, dwa razy się wykąpać... a mąż pojechać do miasta i kupić aparat fotograficzny :-D. Można by w tym czasie nie tylko spakować torbę, ale z pół wyprawki kupić ;-).

reklama
Juz Wam pisalam ze mnie stresujecie z tymi przygotowaniami ?:sorry2:
Ja to jeszcze o tym nie mysle, pod koniec stycznia sie tym zajme :)

Ja ubranka Bartka pralam w Jelpie od poczatku i nigdy podwojnie nie plukalam, nie wiem nawet czy w mojej pralce tak mozna, my nie alergicy, Bartek tez nie wiec nie widzialam i nie widze nadal potrzebny jakis specjalnych zabiegow.

Ja osobiscie jakis czas temu przestalam kupowac czasopisma o dzieciach, tam o tej higienie to juz glupoty wypisuja, dopiero mozna sobie wychowac malego alergika wychowujac dziecko w tak sterylnych warunkach.

blueberry77
Kasaii macie kochane doswiadczenie dlatego taki spokoj zachowujecie :) ja juz tyle razy slyszalam podobne wypowiedzi od mam ktore juz maja dzieci a te co jeszcze nie maja czyli my panikuja bo nie wiedza co je czeka :)

Zaczynam kolejny karton mleka taka mam zgage :/ i nie pomaga a jest takie pyszne zimne z lodowki :/ jasne wolalabym cole ale nie moge :/
Musialam sciagnac pierscionki bo mi paluchy napuchly i czesto rece dretwialy a teraz luzik tylko tak pusto na palcach i wiecznie tam macam :-D

Ewcia - a co za telefonik wzięłaś? Bo ja tez się tak przymierzam, przymierzam i nie moge się zdecydować. Zastanawiam się nad samsungiem avilą, bo zebrał dobre oceny wsród znajomych :tak:

nic specjalnego-Nokie 2700 Classic. Przedłużałam umowę i w ofercie polecano mi ten telefon bo niby całkiem dobry, w sprzedaży od 2 miesięcy, lepsza bateria i w komplecie karta pamięci. No to wzięłam. Wizulanie w porządu. zobaczymy jak w praktyce funkcjonowania. Dla mnie ważna w telefonie jest jedynie trwała bateria i duży wyświatlacz bo ślepawa jestem:-p. Do reszty bajerów podchodze bez emocji bo mało z nich korzystam.

Samsunga miałam parę lat temu, nie pamiętam modelu ale taki srebrny ultracienki był. Fajniutki. Ale najbardziej cenie sobie Sony Ericsony włąsnie z uwagi na świetne baterie. Mój K510i był juz dośc wysłuzony, do tego stopnia ze zaczął się zacinać ( a może to od tego ze Julka polała go herbatą:baffled:) więc wymiana była konieczna. To teraz Nokie bedę testować:-)

Pokoik malej tak juz przytulnie wyglada ze moglabym tam siedziec godzinami :)
Mielismy narazie nie skladac lozeczka ale co tam niech bedzie moze od czasu do czasu bedzie tam lulac a kolyska bedzie w sypiali i goscinnym :))

Jej Kamikaa, zrób zdjęcie pokoiku. Daj popatrzec i sie pozachwycać, poczuć juz atmosferę niemowlaka w domku:-)

Witajcie wieczorkiem!!!
Wróciłam po zakupach - mamy w końcu nieco ubranek dla małej <jupi>:-):-), ale w sklepach tłok do kasy jak przed świętami. Na szczęście są kolejki pierwszeństwa i przynajmniej w miarę szybko się udało to załatwić.

Dziewczyny jak wy to robiecie ze was przepuszczają?! Tyle razy stałam w dzikiej kolejce i ani razu, najmniejszego razu nikt nie zaproponował mi ze mnie przepuści:wściekła/y:Ostatnio robiłam zakupy w Biedronce a tam kolejka do każdej kasy chyba 10 metrowa. Wieszałam się na wózku, sapałam, wachlowałam i...NIC! Mąż śmiał się ze mnie ze po prostu żle sie ubieram bo zamiast sie odpiąć i pokazać brzuych w obcisłej bluzce to ja w sportową kurtkę sie ubrałam, luźna z każdej strony więc jak inni maja się domyślić ze ja w ciąży. No nie wiem, wydaje mi się ze na kilometr widac ze mam brzuch...Zresztą tyle razy stałam z odpięta kurtką wystawiając bebcha i tez nic. Najwyraźniej źle mi z oczu patrzy...:zawstydzona/y::-(

Czesc dziewczyny.
A i wiecie co?Dzis przylapalam moja 6letnia corke na ogladaniu filmow na youtube o porodach.To mala ciekawska malpka.Oczywiscie zabronilam jej i dostalo sie obydwojgu kazanie na temat internetu.Nie maja zadnych blokad ale musimy chyba o tym pomyslec bo coraz wiecej rzeczy ich interesuje

No ładnie:-DKochana, szybko włącz filtr bo córa zrazi się i nie bedzie potem chciała w ciążę zajść. A wiadomo?:-)

Mam jeszcze do Was pytanie, kiedy Wam wyskoczył pępek i czy już? Ja póki co wciąż mam wklęsły, choć zazwyczaj wieczorem się zmniejsza.

Mi wyskoczył chyba z miesiąc temu, nie pamiętam dokładnie. Najlepsze jest to że moja córa jest zachwycona że dzidziol tak mi pępek wypchał i mówi o tym wszytskim dookoła. Ostanio siedzieliśmy u znajomych a Jula : |"Mamo, pokaż co ci sie stało z pępkiem" Ja zaczęłam mówić ze wypchany a ona na to " Nie mów tylko pokaż jak ci dzidziuś pępuszek wypchał". Wszyscy mieli polewkę a ja oczywiście musiałam podwinąć bluzkę i pokazać swój "skarb":-D

Musialam sciagnac pierscionki bo mi paluchy napuchly i czesto rece dretwialy a teraz luzik tylko tak pusto na palcach i wiecznie tam macam :-D

Ja pościagałam wszytskie pierścionki i obraczkę dawno temu bo tez paluchy mi puchną.A wczoraj strtasznie bolały mnie kości palców. Ból był tak silny ze gotowa byłam poucinac sobie te paluchy. Taki kręcący.... Bleeee...Ale spuchnięte ciągle mam:-(

Mam jeszcze do Was pytanie, kiedy Wam wyskoczył pępek i czy już? Ja póki co wciąż mam wklęsły, choć zazwyczaj wieczorem się zmniejsza.

mój też nie wyskoczył, to zależy od kobiety:tak:

blueberry filtr powinien wyłapać taki film, jesli na stronie jest dozwolony do ogladania od lat 18

dziewczyny u nas biało, mroźno i pieknie za oknem
zjadłam juz śniadanko i buszuję na allegro:-D

nie mogę sie juz doczekać środowego usg - normalnie nie wysiedzę chyba:-D:-D:-D:-D

Obcy buszuje od rana, dał o 7 znać kopniakami, że za mało ma miejsca (czytaj - mamo idź siku) i że jest głodny

jejku przeczytałam mojego posta i zobaczyłam to słowo - mamo

hmm...takie dziwne uczucie:dry::sorry2:, że za jakiś czas, ktoś będzie tak do mnie wołał:-):sorry2:

Dzien dobry Myszki :)

U nas nocka super tylko raz na siku...

Tak piszecie o praniu ubrankach i juz nie moge sie doczekac tego wszystkiego...w tym tygodniu pojedziemy na zakupki z Mezuniem i tez juz bede wszystko prała i szykowała...mam tyle ciuszków co Kamikaa dla dzidzi po 30-40 wszystkiego ostatnio czapeczek pilotek naliczyłm 15 i tez zanim to wszystko wypiore to troche minie...a najlepsze jest to ze codziennie mozna ubrac dziecko w cos innego i prac tylko raz na miesiac hehe:-D

Mozna powiedziec ze dzidzius wyglada jak noworodek!
- jejku!!!!! te juz 33 tydzien zaczynaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok::szok:

Witam dziewczyny.

Jestem także marcóweczką mój termin to...2 lub 6 marca(ewentualnie 27 luty).

Do Was jeszcze nie zaglądałam bo pochłonął mnie temat cukrzycowych mamuś bo do takich należę.

Zauważyłam że rozmawiałyście na temat prania ubranek ......ostatnio usłyszałam opinię że można wypróbować pranie w zwykłym proszku tylko z mniejszą ilością i jak będzie ok. to prać tak. A jeśli nie to wtedy użyć specjalnych proszków.

Osobiście skuszę się chyba na te płatki mydlane....
- -Witamy nową mamusie!!:-)

misia2010 Zaplanowalam ze zaczne prac w styczniu i zaczelam :) ajest tego tyle ze do konca miecha mi zejdzie bo susze normalnie :)
Od wrzesia kupowalam i skladalam tak powoli :)
wczoraj przez przypadek wyczailam meble ,ktore juz dzisiaj u nas stoja :) tak mialo byc warto bylo tyle czekac bo wszystko pasuje jak kaplet :) i jest porzadnej jakosci .

A po tym jak zaczelam czytac styczniowe mamy ,ktore juz w grudniu rodzic zaczely to panika i ja nie moge tak na ostatnia chwile bo potem bedzie tylko jeden wielki chaos a M duzo pracuje do tego szkola i nie da rady mi wszystkiego zalatwic dlatego musze sama i mam spokoj :)
Ja musze miec wszystko gotowe taka juz jestem

A od poniedzialku czeka mnie chodzenie po urzedach dlatego dzien za dniem ucieka :)
- Ja tez wole sama wszystkjo szykowac bo facet to jednak facet:nerd:

jejku przeczytałam mojego posta i zobaczyłam to słowo - mamo

hmm...takie dziwne uczucie:dry::sorry2:, że za jakiś czas, ktoś będzie tak do mnie wołał:-):sorry2:
- zobaczysz jak urodzisz :) i bedziesz karmic piersia toi dopiero dotrze ze naprawde jestes mama i ze wszystko co związane z dzidzia zalezy wlasnie od Ciebie!!

reklama
Witam się kochane.
u mnie nocka tez o dziwo dobrze, ale nie miałam tak dobrze jak Ty czarnuszka, wstawałam chyb z 4 razy, to i tak nieźle:tak:
wczoraj wieczorem byliśmy na pizzy, a później na szarlotce na ciepło z lodami, pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, eh tylko po pizzy cała śmierdziałąm sosem czosnkowym, do tej pory włosy mi smierdzą:wściekła/y:
a tak to nic ciekawego, biało do okoła;-)

Do góry