reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Tu mam filmik dla dziewczyn, ktore beda rodzic przez cc <-- uwaga, nie ma zadnej cenzury!!

YouTube- Broadcast Yourself.
mi trudno było patrzeć na to, ale uśmiałam się z komentarza chirurga bo taki podniecony i przejęty samym cięciem i znieczuleniem, że nawet go to dziecko nie obchodzi.... :-D:-D
takie to typowe, moja siostra jest chirurgiem :-D:-D

Witam dziewczyny.

Jestem także marcóweczką mój termin to...2 lub 6 marca(ewentualnie 27 luty).

Do Was jeszcze nie zaglądałam bo pochłonął mnie temat cukrzycowych mamuś bo do takich należę.

Zauważyłam że rozmawiałyście na temat prania ubranek ......ostatnio usłyszałam opinię że można wypróbować pranie w zwykłym proszku tylko z mniejszą ilością i jak będzie ok. to prać tak. A jeśli nie to wtedy użyć specjalnych proszków.

Osobiście skuszę się chyba na te płatki mydlane....

Witam dziewczyny.

Jestem także marcóweczką mój termin to...2 lub 6 marca(ewentualnie 27 luty).

Do Was jeszcze nie zaglądałam bo pochłonął mnie temat cukrzycowych mamuś bo do takich należę.

Zauważyłam że rozmawiałyście na temat prania ubranek ......ostatnio usłyszałam opinię że można wypróbować pranie w zwykłym proszku tylko z mniejszą ilością i jak będzie ok. to prać tak. A jeśli nie to wtedy użyć specjalnych proszków.

Osobiście skuszę się chyba na te płatki mydlane....

Ja coś o takim praniu czytałam w książce (ale wydana w Ameryce - u nas tłumaczona "Pierwszy rok z życia dziecka"), z tym że pisali, żeby podwójnie płukać...ale raczej zaufam naszym starym polskim sposobom;-)

Mam jeszcze do Was pytanie, kiedy Wam wyskoczył pępek i czy już? Ja póki co wciąż mam wklęsły, choć zazwyczaj wieczorem się zmniejsza.

Co do tego podwójnego płukania.. Kupowałam w sylwestra pralke automatyczna z whirpoola 6 zmysł. Spodobała mi się jedna z opcją "Ubranka niemowlecę". Spytałam się kobitki o co w tym chodzi, więc powiedziała mi, że tylko o to, że woda do płukania jest podgrzewana. Nic innego. Że niby lepiej się pozbyć z ubranek tych detergentów. Czyli to prawie to samo, co podwójne płukanie. Tamta pralka kosztowała 1300zł, moja jest identyczna, tylko bez tej opcji, a tak to wszystko to samo, i zapłaciłam 1100zł, więc za jedną głupią opcję więcej bym miała 200zł w plecy, które można zainwestować w pampersy itd :-)

A wiadomo, że ciuszki dla dzidziusia trzeba dwa razy wypłukać, bo tak czy siak czy pierze sie w płatkach mydlanych, czy w proszku dla niemowląt czy w całkiem innym proszku trzeba wypłukać, by mieć pewność, że wszystko jest ok, no nie? ;-)

reklama
Ja coś o takim praniu czytałam w książce (ale wydana w Ameryce - u nas tłumaczona "Pierwszy rok z życia dziecka"), z tym że pisali, żeby podwójnie płukać...ale raczej zaufam naszym starym polskim sposobom;-)

Mam jeszcze do Was pytanie, kiedy Wam wyskoczył pępek i czy już? Ja póki co wciąż mam wklęsły, choć zazwyczaj wieczorem się zmniejsza.

Misia - pępek nie każdemu wyskakuje.
Mój się znacznie spłycił, ale nie wyskoczył i myślę, ze już tak zostanie :tak:

Do góry