reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewuszki kochane lepiej sie nie denerwujcie nie warto.

Jejku ja tez czekam tylko na wyplate meza i na zakupkiiiiiii juz nie moge sie doczekac :-D

Dzisiaj mezulek mnie zdziwil bo kazal mi sie polozyc i spac a on sie zajal malym. I wiecie ze usnelam i spalam ze 2 godziny... :-)

A tymczasem uciekam , zapiekaneczki sie juz robia i trza spedzic troche czasu z mezuniem poki ma wolne.

Dobranoc i do jutra!!! od poniedzialku pewnie zacznie sie ruch na BB ;-)

Buzaim Wam mocno kochane.
:happy2::-p

reklama
Co do głosowania-myślałam,że tylko ja na to krzywo patrze...jak któraś z forumowiczek prosi to nie widzę problemu ale nie podoba mi się,że ktoś zakłada tu profil tylko na ten moment by zebrać głosy.:wściekła/y:
Co do prania-poprałam w startym mydełku bambino z lanoliną.Akurat mama miała tarke do wyrzucenia to mi się do tego przydała:-)Na całe pranie zużyłam pół mydełka...a miałam sporo drobiazgów;-)Mam pralke półautomat(niby frania) więc ścierałam prosto do gorącej wody w pralce,zawirowałam aby się rozpuściły i gotowe...ubranka ładnie i delikatnie pachną,napewno nie uczuli to dziecka i jest tanie:tak:Nie wiem jakie będą po wyschnięciu,przekonam się jutro.Pudełko płatków200g kosztuje około 4złotych...za dwa mydełka(razem też 200g)zapłaciłam 3złote...złotówka w kieszeni:blink:Jednak jak ktoś woli proszki lub płyny i nie martwi się kosztami,to myślę,że to też dobry wybór.Jednak z reguły to są produkty bezpieczne dla noworodków.

Ionka ja chcialam isc na urlop tez od 1 marca, a nawet od 7. I mialam wracac miesiac po porodzie. A teraz to niech mnie w d*** pocaluja! Jakbym mogla, to bym juz w ogole tam nie wracala! Na pewno przed powrotem bede rozmawiac z szefem jak on widzi moja dalsza prace w firmie. Bo jak na razie, to robie gorsze rzeczy niz przed awansem :baffled: A jak nie, to bede szukac innej pracy :tak:
Pamietaj jedynie, ze musisz te papiery wyslac min. 6 tyg. przed.
Wypelnic u gp i w pracy.

No i zawsze mozesz isc na zwolnienie... :)
Ja bym tak zrobila, ale mam za malo skladek i sprawdzaja moje zatrudnienie w UE, wiec na razie mam bezplatne zwolnienia, wiec mi sie nie oplaca za bardzo... Niby mi to wyrownaja, ale kiedy? :/

Cześć dziewczyny!!!
Witam się w nowym roku.
Próbowałam wszystko przeczytać co napisałyście ale niestety nie dałam rady:-(
Patinka cieszę się że w poniedziałek wychodzisz ze szpitala i że już jest lepiej. mocno zaciskaj nogi.
Rybka za Ciebie trzymam kciuki i mam nadziej, że wyjdziesz szybko do domu oczywiście w dwupaku.
A ja dzisiaj dostałam sms od mojej koleżanki ze styczniówek, że urodziła o 6:05 swoją kochana córeczkę. Wysłała mi zdjęcie mała jest cudowna.
Z jednej strony bardzo jej zazdroszczę że ma już małą po drugiej stronie brzuszka, a z drugiej strony mam coraz większego cykora. A jeszcze jak czytam, że wy już kompletujecie wyprawkę to wpadam w mały popłoch. Mam nadzieję że to tylko chwilowe i że się uspokoję:zawstydzona/y:
Ostatnio staram się bardziej stosować do zaleceń lekarza i więcej leżę, ale mam mały problem bo w żadnej pozycji leżącej nie jest mi wygonie i kręgosłup daje mocno o sobie znać. A po za tym to strasznie zaczynam sapać, normalnie jak bym ważyła ze 130 kg.
Dobra kochane spadam troszkę poleniuchować z mężem. Do jutra kochane. Miłej nocy

Wróciłam i wiecie co kupiłam? NIC!!! Normalnie załamka. Nałaziłam się po galerii jak głupia i nic ciekawego nie widziałam. Ponadto, wielkie neony krzyczące Wyprzedaż 50% to jeszcze na razie dużo za dużo powiedziane. Nie ma co kupić, serio. I ceny wcale nie z "przeceny". Myślałam ze może ciuszki dla niuńka w HM będą jakieś tańsze ale gdszie tam. Dla noworodka wszytsko w regularnych cenach. To ja sobie jeszcze cierpliwie poczekam.

Jedyny plus wyjścia. to to, że zaszłam do ERY i wymieniłam sobie telefon an nowy bo juz przybierałam się ruski miesiąc ale zawsze nie po drodze mi było. Idę wybadać nowy sprzęt i wszytsko w nim poustawiać.

narka

Wróciłam i wiecie co kupiłam? NIC!!! Normalnie załamka. Nałaziłam się po galerii jak głupia i nic ciekawego nie widziałam. Ponadto, wielkie neony krzyczące Wyprzedaż 50% to jeszcze na razie dużo za dużo powiedziane. Nie ma co kupić, serio. I ceny wcale nie z "przeceny". Myślałam ze może ciuszki dla niuńka w HM będą jakieś tańsze ale gdszie tam. Dla noworodka wszytsko w regularnych cenach. To ja sobie jeszcze cierpliwie poczekam.

Jedyny plus wyjścia. to to, że zaszłam do ERY i wymieniłam sobie telefon an nowy bo juz przybierałam się ruski miesiąc ale zawsze nie po drodze mi było. Idę wybadać nowy sprzęt i wszytsko w nim poustawiać.

narka

Ewcia - a co za telefonik wzięłaś? Bo ja tez się tak przymierzam, przymierzam i nie moge się zdecydować. Zastanawiam się nad samsungiem avilą, bo zebrał dobre oceny wsród znajomych :tak:

My juz po robocie M skladam i czyscil meble a ja robilam papu :)
dzisiaj byl kurczak z ziemniakami i marchewka pieczony w piekarniku hmmmmmm pyszne bylo :)
Mala szczesliwa bo caly dzien szaleje .
wlasnie robie kolejne pranie tamto juz suche zaraz biore sie za prasowanie i tak z 2 godz zleci :) i powkladam do nowej komody :)

Patrzylam dzisiaj na pampersy te najmniejsze z cyferka 1 i sa takie male paczki od 2-4 kg ale byly w realu po normalnej cenie poczekam moze bedzie promocja albo w poniedzialek zobacze w rossmanie :)

Jeszcze pare rzeczy i gotowe :)
Dzien za dniem zbliza nas do konca
Pokoik malej tak juz przytulnie wyglada ze moglabym tam siedziec godzinami :)
Mielismy narazie nie skladac lozeczka ale co tam niech bedzie moze od czasu do czasu bedzie tam lulac a kolyska bedzie w sypiali i goscinnym :))

Witajcie wieczorkiem!!!
Wróciłam po zakupach - mamy w końcu nieco ubranek dla małej <jupi>:-):-), ale w sklepach tłok do kasy jak przed świętami. Na szczęście są kolejki pierwszeństwa i przynajmniej w miarę szybko się udało to załatwić.

Ja też słyszałam, że płatki mydlane są najlepsze dla noworodka:tak: i chyba też będę ścierać mydełko, albo kupię gotowe:-)

No właśnie, ja nie mam tu żadnego doświadczenia, ale skoro pokolenia prały w płatkach, to wydaje mi się, że to nie jest złe rozwiązanie, a przynajmniej nie zaszkodzi maleństwu. Bo w wyborze proszków się pogubiłam o póki co nie mam żadnego:szok::szok:

my po obiadku-u mnie też naleśniki ale nie z dżemem tylko meksykańskie. Zjadłam jednego wielkiego i mam wrażenie ze zwymiotuję tak sie opchałam.

Oczywiście nie pojechałam do galerii. Za to w miedzyczasie pranie i obiad zrobiłam,no i ułożyłam włosy:-D. Mąż wróci ok. 16.00 to w końcu pojedziemy bo szału w domu mozna dostać.

CZarnuszka ja tez się nudzę jak parę dni w domu siedzę bezczynnie. Jednak jak człowiek w ruchu i ciagle go gdzieś gna to i czas szybciej leci i mniej zmęczony jest.

Kurde, jeszcze godzina.... Idę się malować bo wyglądam jak strach na wróble

Hehe, u mnie też były naleśniki, ale z lodami...oczywiście było mi po nich tak niedobrze....zresztą jak po wszystkim, co zjem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

starkowana marchewska, cebulka w kostkę , kukurydza, fasola czerwona+ przyprawy (sół, pieprz, papryka słodka i chilli lub co kto woli). To wszystko przesmazone na patelni i gotowy farsz. Naleśniki zwijam jak krokiety, obtaczam w jajku i bułce tartej i mocno obsmnażam. Potem do tego sos pomidorowy lub po prostu pikantny ketchup:-)

Brzmi super smacznie, muszę wypróbować!!!:tak::tak::tak:

My juz po robocie M skladam i czyscil meble a ja robilam papu :)
dzisiaj byl kurczak z ziemniakami i marchewka pieczony w piekarniku hmmmmmm pyszne bylo :)
Mala szczesliwa bo caly dzien szaleje .
wlasnie robie kolejne pranie tamto juz suche zaraz biore sie za prasowanie i tak z 2 godz zleci :) i powkladam do nowej komody :)

Patrzylam dzisiaj na pampersy te najmniejsze z cyferka 1 i sa takie male paczki od 2-4 kg ale byly w realu po normalnej cenie poczekam moze bedzie promocja albo w poniedzialek zobacze w rossmanie :)

Jeszcze pare rzeczy i gotowe :)
Dzien za dniem zbliza nas do konca
Pokoik malej tak juz przytulnie wyglada ze moglabym tam siedziec godzinami :)
Mielismy narazie nie skladac lozeczka ale co tam niech bedzie moze od czasu do czasu bedzie tam lulac a kolyska bedzie w sypiali i goscinnym :))

Oooo... z łóżeczko też mamy w końcu złożone, bo kupione już dawno, ale było z nim zachodu. Łóżeczko sprzedali w paczce do montażu - niby proste, ale.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wszystko się ładnie złożyło, tylko otwory do założenia stelaża na najwyższym poziomie były tylko zaznaczone a nie wywiercone:szok::szok:, tata kupił wiertło, ale to nie takie proste wywiercić otwory tak by nie uszkodzić szczebelków (których się nie da wyjąć:wściekła/y::wściekła/y:)...w efekcie - otwory poszły krzywo, a na skutek tego poleciały gwinty w śrubkach....dokupiliśmy śrubki, ale z kolejnymi to samo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dziś mąż wiercił kolejne dziury i w końcu się udało:blink::blink: ale innym radzę, sprawdzić najlepiej w sklepie zawartość kartonu z łóżeczkiem, a sama w podobnych sytuacjach będę odwozić rzeczy do sklepu - niech sami sobie z tym radzą:tak::tak::tak::tak:

reklama
misia2010 no to sie mialas z lozeczkiem :( tak to nieraz jest niekompetencja .
Bardzo mi sie podoba "wiadomosci z porodowki " coraz blizej ,blizej jupiiiiiii

Dobra uciekam prasowac moze jak nie padne to zajrze wieczorem a jak nie to
Spokojnej nocki :)

Do góry