reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Dostałam książkę Pierwszy rok z życia dziecka, dostępną w empiku.

empik.com - Pierwszy rok życia dziecka - Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway- 52.49zł

Jest w niej dużo opisane, ale przyznam sie, że może z dwa razy zaglądałam, jakoś wszystko w praktyce inaczej wygląda, a przy tym internet jest, więc szybciej mi było wklepać hasłow przeglądarke i miałam informacje an dany temat :-)
Mam ta książkę w starszej wersji :"Pierwszy rok Twojego dziecka":tak: i "w oczekiwaniu na dziecko":tak: Dlatego ja juz poradników mam dosyc;-) Teraz prakytka bedzię:-D

Dostałam książkę Pierwszy rok z życia dziecka, dostępną w empiku.

empik.com - Pierwszy rok życia dziecka - Arlene Eisenberg, Heidi Murkoff, Sandee Hathaway- 52.49zł

Jest w niej dużo opisane, ale przyznam sie, że może z dwa razy zaglądałam, jakoś wszystko w praktyce inaczej wygląda, a przy tym internet jest, więc szybciej mi było wklepać hasłow przeglądarke i miałam informacje an dany temat :-)

Też mam tę książkę, fajnie niby napisana, ale po pierwsze przez i dla Amerykanów, więc niektóre porady nieprzydatne mi się wydają i faktycznie dość ciężko coś w niej znaleźć. :crazy:

kurde... wlasnie wyjelam z szafy 2 sfetry i bluze biala Karola.. od pralki zafarbowaly mi na zolto. Wyglada to jakby to byly jakies zacieki..

kiepskie swiatlo.. ale wkleje..
30ku780.jpg

2wggmch.jpg

probowalam Vanisha.. ale nic nie dał..

macie jakies pomysly?
bo sie wkurze i wypiore w ACE :-D

edit: spojrzcie jak sFeter napisalam... hehehehe.. analfabetyzm sie szerzy :-D

Juz w domku :) pijemy goraca herbatke bo zimno na dworze brrrrrrrrrr i sie wymarzlismy .
U gina :) wszystko ok tylko termin przesunol sie na koniec lutego bo z pomiarow wychodzi dzisiaj juz prawie 30 tc :/
Moja mala -duza wazy + - 1300gram :) i mierzy 38 cm :)
Wczesniej caly czas lezala glowka do dolu i lekarze pytali czy skurczy nie mam a teraz jej sie odwidzialo i lezy posladkowo :/ hmmm i ma okolo 4 tg zeby zmienic poze bo inaczej ....wiadomo .

Tutaj po lewej stronie gdzie zawsze dotykam myslac ze to jej glowa bo twarde dzisiaj sie okazalo ze to posladki :))gin jezdzil po brzuchu a ona kop za kopem az sie smialismy :)
dostalam fotke ale tylko glowki bo ten sprzet u niego jest zalosny i tak maly ze dziecko widac tylko kawalek po kawalku .
Czekamy do poniedzialku to beda fotki :)

Wszystko ok mocz w pozadku ,cukier tez jedno co jest SZOK to az wstyd mi pisac :/ale co tam miedzy nami
Waze 91,2 ://// laski ja kiedys sie smialam ze jak bede w ciazy to 100 dobije :/ i wlasnie zblizam sie do mety :/
U nas to rodzinne wszystkie takie grube byly w ciazy a potem wracaly do swojej wagi .
Moja myszka lezy tak boczkiem jej glowka jest tak nad pepkiem z prawej a reszta na dole z lewej gin mi pokazywal polozenie i jak macac rekoma i wyczuc co gdzie tak mniej wiecej on fachura ja burak ale milo wiedziec :)
Fajnie bo jego zona tez lekarz i w dodatku pediatra :) super

dokupilam reszte prezentow i papier do pakowania i w sobote popakuje :)
M kupilam marynarke sztruksowa w H &M wczoraj i pasuje i nawet sie podoba :) takze z glowy zawsze byly skarpetki i majtki tym razem inaczej :)
a jak chca mi kupic prezent to wysle ich po fajna gruba czapke :) i wiecej nic nie chce .
Uwielbiam w zimie chodzic w czapkach bez czapki nie wychodze z domu brrrrrrr

-tesciowa kosmatyki DOVE +czekoladki
-siostra M Szalik Zero +czekoladki
-M marynarka +czekoladki +buziak
-siostrzeniec M perfumy MEXX niebieski on ma dopiero 15 lat a juz pachnie :))
-ta mala od M siostry ma 5 lat i dostanie slodyczke Bluzke HELLO KITTY i Leginsy :) nie wiem czy w polsce to znane tutaj robia na tym mase kasy i dziewczynki to uwielbiaja :)

I koniec dosyc po mojej wyplacie reszta na zakupy swiateczne -jedzenie i :/czekamy do kolejnej wyplaty :)
Dzisiaj oddalam papiery i mam nadzieje ze po swietach bo przed juz napewno nie zdaza i im sie nie bedzie chcialo liczyc przyjdzie kasa dla dziecka i moje wyrownanie :))
Dla niuni kupilam puder i waciki :) reszta w styczniu :)

Uciekam spac bo nie mam sily a trzeba energie zatankowac :) potem na kolacjo -obiad bedzie lasanie :)

ogolnie przydaloby sie wybielic jakos te swetry.. ale najwazniejsze zeby plamy zeszly..
cos slyszalam o sodzie oczyszczonej.. ale nie jestem pewna.

Kamikaa fajne prezenty. Mi został Karola Szwagier.. w sumie to juz i moj, Tesc, Wujek Karola i moi dziadkowie i brat Karola. i bedzie komplet :-)

kurde... wlasnie wyjelam z szafy 2 sfetry i bluze biala Karola.. od pralki zafarbowaly mi na zolto. Wyglada to jakby to byly jakies zacieki..

kiepskie swiatlo.. ale wkleje..

probowalam Vanisha.. ale nic nie dał..

macie jakies pomysly?
bo sie wkurze i wypiore w ACE :-D

edit: spojrzcie jak sFeter napisalam... hehehehe.. analfabetyzm sie szerzy :-D

skąd ja to znam :sorry: załatwiłam tak 3 koszulki Anglii mojego J. Też nie wiem jak się tego pozbyć:no:
Boję się też że mi tak spaskudzi ubranka dla dzidzi które zamierzam prac końcem stycznia

reklama
kiedys mi ta pralka brudzila na szaro.. okazalo sie ze w uszczelkach nazbieral sie taki szary jakby muł. Trzeba bylo paluchem wygrzebywac... ble.. i pomoglo. Ale na zolto? nie mam pomyslu przez co..

Inna pralka rowniez brudzila mi na szaro, tylko ta byla ladowana od gory i w uszczelce nic sie nie zbierało. Wkurzylam sie.. wzielam 3 litry octu i 2 razy przegotowalam pralke, potem upralam z proszkiem, zeby nie smierdzialo i problem zniknal.

Do góry