reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

dzień dobry kobitki :)
kurcze kolejna nocka nie przespana, ale wiecie dzowniłam rano do przychodni bo chciałam się umówić do lekarza niech mi coś zaradzi na tą bezsenność i wiecie co usłyszałam że brak miejsc. była godzina 7:15 a przychodnia jest czynna od 7 do 19, paranoja jakaś z tą przychodnią. jak zapytałam pani to o jakiej porze mam dzwonić ab się umówić to mi powiedziała że ona nie wie. jezu masakra jakaś.
Pola dziś tak wędrowała po łóżeczku że mówię Wam. wchodzę do niej koło 21:30 patrzę nie ma dziecka a ona śpi w rogu zwinięta pod przewiajakiem. rano to samo, gada coś a nie widać :)
czarna ponoć ta grypa nie jest wiele groźniejsza niź zwykła grypa, tak mi powiedział pediatra dziewczynek. ja ogólnie się boję chorób zwłaszcza u Julki bo wiem że zawsze jest ciężko u niej.

co do kąpania małej to ja już od dłuższego czasy kąpię w dużej wannie, przedtem miała leżaczek a teraz ma to siedzienie specjalne do wanny.

katrinka czekamy na zdjęcia sukni :)

miłego dzionka :)

Wama całus dla Poli *)

reklama
Witajcie:)Nocka super od 20,20 do 7.20:) Nasz mały budzik do przedszkola nas budzi:)Dzisiaj troszke za późno:)
Nie napisałam ze wczoraj tez była u nas kolęda, moge choinke rozebrać:)Jak położę małą to się zajmę.
Karteczki urodzinowe zakupione ,czekam na dostarczenie i bedę wysyłać do dzieci z wyspy:)
Katrinka zazdroszczę emocji związanych z przygotowaniami.Ślubu koscielnego nie możemy wziąźć,zresztą za stara jestem na białą suknię i welon.My tylko cywilny weźmiemy jak schudniemy:)Także czekam na Twoje relacje i koniecznie zdjęcie sukni:)
Marciaa relacja z targów slubnych jakaś będzie?:)
Wama buziaczki dla Poli:***
Miłego dnia:)Idę położyć gwiazdeczkę:)

Witam Was Kochane.

Nocka ok,Bartus przebudził sie przed 3 w nocy na mleko i po 8 wstalismy takze jeszcze ujdzie.Teraz próbuje drzemke sobie zrobic,ale rozmawia sobie z misiami i cos mu ta drzemka nie wychodzi.

Wama buziaki dla Poli:)

Dobrego dnia:)

Witajcie:)Nocka super od 20,20 do 7.20:) Nasz mały budzik do przedszkola nas budzi:)Dzisiaj troszke za późno:)
Nie napisałam ze wczoraj tez była u nas kolęda, moge choinke rozebrać:)Jak położę małą to się zajmę.
Karteczki urodzinowe zakupione ,czekam na dostarczenie i bedę wysyłać do dzieci z wyspy:)
Katrinka zazdroszczę emocji związanych z przygotowaniami.Ślubu koscielnego nie możemy wziąźć,zresztą za stara jestem na białą suknię i welon.My tylko cywilny weźmiemy jak schudniemy:)Także czekam na Twoje relacje i koniecznie zdjęcie sukni:)
Marciaa relacja z targów slubnych jakaś będzie?:)
Wama buziaczki dla Poli:***
Miłego dnia:)Idę położyć gwiazdeczkę:)

Na co za stara ? Jak Cię kopne :) daj spokój, ja nie ubi:)am białej sukni a ślub kościelny biorę. W białej brałam cywilny :)
A swoją drogą dlaczego kościelnego nie ? My musimy bo nam Frania nie ochrzcza i dzieci do Komunii nie dopuszczą :(
A wiecie ile nas tu ksiądz chce wykasowac za ślub plus chrzest 1000zł :( więc jadę do mojej parafii. Tam za chrzest ani złotówki od nas nie wzięli :)

hej hej,
u nas noc teżciżka, Ol budziła się DOKŁADNIE co godzinę!!!!! i to z płaczem. no jakby sobie budzik nastawiała normalnie. więc od 3ej spała z nami. kurcze, przeciwna jestem temu, ma swoje łóżeczko, to niech śpi w nim, no ale kolejna noc z rzędu pobudki co godzina i ja już nie wyrabiam.

my tez kąpiemy w dużej wannie, ale od niedawna dopiero. kiedys jak próbowaliśmy, Ol dostawała histerii. musiała dojrzeć ;-) ale teraz koniem trzeba ją z wanny wyciągać! :-D

Dziewczyny jakie jogurciki dajecie dzieciaczkom? Bo moja ma niby alergię na białko mleka krowiego, ale jak dostaje masło czy cokolwiek innego w małych ilościach oczywiście to nic jej nie wyskakuje już. Może spróbowałabym z jakimś jogurcikiem? Może serek waniliowy? Co radzicie?

ja daje zwykły, tzn napisane, że "kids" ale tylko chyba wielkością sie różni od dorosłego, a i tak niewiele. niedawno w pl sklepie kupiłam bakusia, dałam małej i co???? przez pół nocy płacz i ból brzuszka!! lubi też jogurty sojowe :-)
dawaj jej po łyżeczce, dwóch, a potem jakby nie było reakcji daj cały.

Witajcie!!!

polka zdrowka dla Was!!!!

cc gratulacje dla chodzacej!!!super!!!:-)

Redan juz bardziej zdrowy niz chory, cale szczescie, zaczyna rozrabiac na calego...hehehe. Tylko te nocki...jak ja Wam zazdroszcze nieprzerwanego snu....ostatnio ide spac o polnocy, bo Mlody non stop sie budzi i nie ma sensu sie klasc wczesniej....
My juz od dawien dawna w duzej wannie sie kapiemy, Mlody ma tylko mate antyposlizgowa, ale i tak chodzi po calej wannie...
Czarna tez mi lekarze tu mowili, ze te grypy niewiele sie roznia, i jedna i druga jest bardzo grozna, jesli odpowiednio nie leczona...

Milego Dnia!

My też kapiemy się w duzej wannie już od dawna i bez maty (ale może trzeba by kupić?)Młody łazi po całej wannie - łapie mydło, odkręca korek itp:-)

reklama
hej :-)

co do wanny, my kapiemy nadal w malej wannie, ale bez gabki juz.
raz czy dwa kapalismy w duzej jak byla czysta.
Ale chcac kapac malego w duzej, musialabym ja za kazdym razem myc. A ja nie bede zapierdzielac za nich.

juz nie pamietam co mialam komu napisac.

znowu zmienilam kolor wlosow, ale fotke wstawie moze jutro :-)

a.. moje dziecko je juz tylko raz w nocy, w sumie to o 5.40 (juz 3 noc tak je.), a kolacje wczoraj zjadl o 20. No i praktycznie przesypia cala noc, dzisiaj wstawalam 3 razy, bo smoczek zgubil. Ale takie nocki to ja moge miec, bo po mleczku przed 6, spal do 8. Czyli od 22.00 do 8. Ekstra wynik, jeju, jak ja chcialabym tak zawsze.

Ok, lece cos porobic poki spi.

Do góry