reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
cc już ją widzę :) u nas istne wycieczki po zakamarkach całego domu, ale zauważyłam że odkąd chodzi, zasypia natychmiast wieczorem po dniu pełnym wrażeń :) śpi 12-13godzin non stop więc są i plusy :) he he
Dobranoc kobiety !!!
Ale jestem głodna :) nic lepiej idę spać bo mnie skusi.

a mojemu dziecku sie ostatnio poprzestawialo i juz nie chce spac 2 razy dziennie spi tylko raz, przewazne pada ze zmeczenia miedzy 11.30-12.30 i spi od 1 do 1,5 godziny, chociaz dzisiaj m mówil ze poszedl spac jakos przed 11 i spal ok 1,5 godz i potem juz nie spał, za to wieczorem 19 godzina i trzeba go szybko kąpac bo zmeczony i marudzi

czy nadal kąpiecie maluszki w wanience bo my od dwoch dni kąpiemy sie pod prysznicem, musze mu tylko cos antyposlizgowego kupic

Moje dziecię przed 11 dosypia pól godzinki do40minut .Spać kładę przed 15 na godzine ,półtorej.O 20 gotowa do snu nocnego i do około 7 rano śpi .Ostatnio bez pobudek, czasami tylko pomagam znależć jej smoczek:)Kapię w wannie ale Milenka siedzi na gąbce tej profilowanej .Wtedy sie nie ślizga.Włoski i cała płucze prysznicem.Starszy synek bał się prysznica, dlatego małą przyzwyczaiłam od razu.
Też juz ziewam , zmykam pod prysznic i lulu.dobranoc:*

my już w dużej wannie kąpiemy Frania. No i nie codziennie już.
U nas dwie drzemki 11.00do13.00 i 16 do 17.30.

Ale mnie wzięło:( usmarkana po pas jestem, masakra normalnie. Nie mogę spać. M.zaraz wstaje do pracy, więc zrobiłam mu kanapki przed chwilą.
Franko śpi w miarę spokojnie, więc żaden katar mu nie straszny :)
Biorę książkę, może zasnę w końcu

Witajcie :)
U nas nocka koszmarna !! Krystek sie chyba z 4 razy budzil , ale mialam noc nerwową:-( I jeszcze pobudka po 6 :baffled: chyba mu idą zęby bo nigdy tak nie spał.
Z sebim u lekarza tez niby ok, niby nic mu nie jest a kaszle dalej bardzo i dostalam skierowanie do pulmunologa juz sie umowilam na piatek wiec zobaczymy co i jak. Zdziwilam sie ze tak szybko nas przyjmą, myslałam ze bede czekac z 2 miesiące a tu taka niespodzianka. Dla siebie tez musze wziąć skierowanie do alergologa bo dawno nie byłam.
Wiecie co ja jakas mam obawe przed AH1N1 zaraz mam stracha ze ktos u mnie zchoruje na to :(

Hej! U nas nocka też straszna. Amelka nie mogła usnąć wieczorkiem, ale ok 21 usnęła w końcu, i spała do 2.00, potem się obudziła, dostała mleka, potem obudziła się o 5.00, usnęła, potem 6.00, aż w końcu od 7.00 pobudka na całego, a teraz się obudziła, bo dosypiała sobie 30 min :-p
Zaraz zrobię jej śniadanko :tak:

Dziewczyny jakie jogurciki dajecie dzieciaczkom? Bo moja ma niby alergię na białko mleka krowiego, ale jak dostaje masło czy cokolwiek innego w małych ilościach oczywiście to nic jej nie wyskakuje już. Może spróbowałabym z jakimś jogurcikiem? Może serek waniliowy? Co radzicie?

Wybaczcie, że pytanie nie na odpowiednim wątku, ale muszę małej pilnować, bo wspina się po mnie...

Witajcie. Frano spał dokładnie 12godzin. Umyłam go, ubrałam i teraz leży z butla kaszki w łożeczku. Fajnie to wygląda jak jedną ręką trzyma tą szeroką butle lovi :) w tej małej raczce.
czarnuszka trzymam kciuki za Was oby ok wszystko było. Choć i ja się wybieram do pulmonologa bo mam okropne dusznosci :( a co do AH1N1 to mówią że tak samo groźne jak zwykła.

reklama
polka zdrówka!
Czarna współczuję nocki!
młoda może zacznij od tych jogurcików nestle
Wama buziaki dla Poli:*

Witajcie! u nas nocka bardzo ok. Mały śpi ostatnio od 20 do 8! Dziś czeka nas kolęda...A teraz muszę kończyć bo muszę ganiać za Małym. Do potem!
Miłego dnia!

Do góry