reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

hej dziewczyny.
nie dam rady nadrobic, bo Pawelek marudzi.

Misieczniakom buziaki i chorowitkom :*

co do zakupow to my zawsze zabieramy dziecko, jeszcze nigdy nie byl przez to przeziebiony.

Owlrene bardzo dziękuję:* JAk uwielbiasz medyczne seriale to polecam Private Practice - przeplatają się watki z Chirurgów i jest to kontynuacja ich. No i dla Maksia dużo zdrówka!!

Monia jak to zrobiłaś?? Ja zastanawiam sie nad odstawieniem w nocy cyca bo nie pamietam kiedy spałam chociaz 3 godziny ciurkiem:/ a Pawełek zasypia sam?? u nas jest różnie -czasem zeby bylo szyciej usypiam ja na rękach ale często pada sama w naszym łóżku ale musze przy niej leżeć!!
wiesz.. ja nie mam pojecia co ja moglam zrobic. Poprostu spal. Wczoraj tez usnal pozno o 22.30 i spal. obudzil sie dwa razy na jedzenie. Zobaczymy dzisiaj.
u nas noc jeszcze gorsza niz poprzednie, pierwsza pobudka o 22 i to taka, ze musialam go wziac do lozka, kolejna o 24 na mleko, kolejna o 2.30 nie wiadomo dlaczego, ale godzine nie spal, zjadl mleko i zasnal, kolejna pobudka przed 7, normalnie jak niemowle 2miesieczne!!!! Mam serdecznie dosc swojego dziecka:(((((

Sorry, ze tutaj, ale nie mam sily przebrac przez watek jedzonkowy maluchow, pytanie do mam, ktore maja alergikow, w jaki sposob podawalyscie gluten??? Zwykla kasza manna czy jakas kaszka bezmleczna jakies firmy??? pytam bo mam zamiar wprowadzic od dzisiaj, ale mam tylko jakas zwykla kaszke manne, ktora trzeba gotowac bleeee:eek:
ja poprostu dawalam kaszke manna rano i z bulke.
my chodzimy na zakupy zawsze razem, rzadko właśnie oddzielnie, i to czy do carrefour czy zabieramy małego do ikei.

co do odkrywania jasiu ma body z krótkim rękawkiem i na to pajacyka, nie chodzę go przykrywać bo bym chyba musiała z kilkadziesiąt razy wstawać bo wędruje po całym łóżeczku.
ja Pawelka ubieram na dlugi rekaw. Albo jest to pajacyk albo dlugie body i rajstopki. Przykrywam kocykiem z mikrofibry. No i okno jest uchylone.

reklama
Dzień dobry laseczki:)Nasza nocka super.Jak dziecko zdrowe to spi od 20.30 do około 7 rano:)Karteczki juz pora faktycznie:)Trzeba działać:)
Polusia koniecznie z dyrektorką sprawę załatw, przecież jak maja syf w kuchni albo nieswieże produkty?Wkońcu to są małe dzieci, dobrze ,ze nie skończyło sie pobytem w szpitalu.Tomi pojechał po Miłoszka i tez ma spytac czy inne dzieci po czwartkowych posiłkach nie chorowały.

Witam :) a u nas nocki nadal kiepsko, Natalka budzi się przynajmniej 3 razy :( już nie wiem jak na to poradzić po za tym chodzimy na całego, muszę filmik nakręcić i wstawię na odpowiedni wątek :)

Hej mamusie, nie miałam czasu do Was napisać jak mieszka nam się u moich rodziców, ale dzisiaj znalazłam chwilkę. Mieszka nam się bardzo fajnie, tatuś Amelki co trochę dzwoni i pyta się jak tam Amelka, i wypytuje o mnie kiedy możemy się spotkać. Póki co jestem nieugięta, ale umówiliśmy się na piątek na spacer z Amelką, a poza tym idziemy do lekarza, a przychodnia do której Amelka chodzi jest blisko bloku owej babci, więc tak czy siak byśmy się widzieli. Moi rodzice bardzo mnie wspierają... mama pomaga mi w uczeniu Amelki usypiania bez wózka, co małej się bardzo podoba. Amelka nauczyła się wspinać po schodach, oczywiście pilnuję jej na każdym kroku, ale bez mojej pomocy ja tylko asekurowałam, wchodzi na 7 stopni.
Wydaje się nam, że ro0czek przechodzi, ale wszystko wyjdzie w praniu...

Buziaki dla miesięczniaków *:**:*

Hej :)
U nas przeziębienie króluje :( ja, Franus i M.już ostro zaatakowani :( cieknie z nosa ciurkiem...

Ja też myślałam żeby już do Oleńki wysłać kartkę :) :) bo do mojej sis polecony list priorytetowy szedł 10dni do Irlandii. No właśnie moja sis od dziś już wreszcie pracuje :) na cały etat :)

U nas chodzenie wychodzi mi już bokiem bo mam ściągane z półek wszystko i non stop sprzątanie. Ale fajnie jak mu coś każe przynieść to idzie :) i często wie dokładnie co chciałam :)

Kurde jeszcze 2tygodnie i znowu w całą trójka w domu :( dziś taka cisza i spokój była, mogłam nawet się położyć. A teraz tu tv, tam komputer, tu piski tam krzyki. W domu jak w godzinach szczytu :)

M.dziś przyniósł zaproszenia na bal na 19lutego, już a konto moich urodzin które mam 15lutego :) he he więc od dziś głodówka :)

Powoli zaopatruje się w produkty na urodzinowe torty moich dzieci :) Oliwia zamówiła u mnie w kształcie gitary :) i w różnych kolorach, więc na allegro barwniki zamówiłam spożywcze. Co do Franka brak pomysłu jeszcze.

Polusia koniecznie załatw tą sprawę z dyrektorką,bo różnie to bywa na stołówkach i w przedszkolach :(
U nas jest inny problem:( dzieci wracają głodne z przedszkola i się nie przetłumaczy dyrektorce że tak jest. A że one wracają do domu z pełnymi siatkami jedzenia to wszyscy wiedzą i boją się odezwać.

A wiec tak dopiero teraz wchodze,bo wczesniej była u nas koleda.Bartus osłuchowo jest ok,mam odstawic popołudniową inhalacje a w przyszłym tyg mam odstawic atrovent.Tyle dzieciaczków chorowitych to mam nadzieje ze Bartus nic nie załapał.koleda tez super ksiadz nasz znajomy siedział u nas ponad godzinke pogadalismy sobie i na koniec jeszcze zupke Bartusiowi zrobiłam,a i jeszcze siostra z dzieciakami była na kawie.Bartus spi mi od 20 i pewnie jeszcze sie na mleko zbudzi.

a ja sie wykapalam i troszke odsapne, jutro wybieram sie ogladac suknie!! i patrze gdzie w ogole jechac, kumpela ze mna pojedzie co by doradzic cosik ;-) ciekawe czy znajde cos fajnego, bo chce sukienke prosta a zarazem ladna, skromna jakas chce:tak:

teraz dokoncze wypisywac zaproszenia ktore ida poczta bo juz czas wysylac

polka zdrowka dla rodzinki calej waszej zycze

reklama
Do góry