reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

tak samo jak chcialam o tego czopa zapytac i wez znajdz odpowiednik do czopa :/ po niemiecku to KOREK :-D ha ha ha niby pasuje bo teraz wiem co to jest .Dobra nie mule ide zajac sie obiadem ,potem przyjdzie M ze szkoly i pojedziemy do tesciowej (wraca dzisiaj z polski ) po slodycze moje czekolady i wafelki mniammmmmmm i mleczko w proszku .MLODA MAMUSIA 1 ale super juz za kilkanascie godzin bedziesz tulic swoje kochane malenstwo :)) trzymam kciuki :)bedzie dobrze zobaczysz .

reklama
moniSkaBe tutaj nic nie daja ,gin pyta czy dobrze sie czuje ja ze tak ,ubralam sie i czesc :)gin mowi ze 36 tc to koncze teraz w niedziele a od poniedzialku wedlog USG bedzie juz 37 tc i niby w przyszla niedziele koniec 37 tc takze mozna rodzic :)Ona powiedziala ze nawet jak by sie mialo stac ze teraz by sie mala urodzila to jest ok bo jest juz "dojrzala " tak doslownie to nazwala :-DPowiedziala mi tylko ze jakby sie zaczelo to od razu szpital :)Poszlam do sklepu do ex szefowej wypilam kawe przeszlam sie przez miasto :) i wszystko jest ok .Mala wariuje i jak narazie nic nie mam nic mi nie jest oprucz tych bolesci krocza i krzyza ale to mam od tygodni i tej cholernej zgagi :)

Polozna tez nie kazala panikowac bo 1,5 cm rozwarcie nic nie znczy i moze jeszcze dlugoooooooo potrwac zanim bedzie 10cm :)Oni tutaj mowia ze najlepiej czekac w domu i dopiero jak zaczna sie takie prawdziwe skurcze i co 5min to wtedy taxi i szpital (no chyba ze ktos ma daleko ) ja mam 5 min :) i najlepiej z 7 cm rozwarciem wtedy nie trwa tak dlugo goscina i czekanie w szpitalu :)I chyba cos w tym jest lepiej jesli sie da w domu jesli bole satakie do wytrzymania a gdy juz nadejdzie taki skurcz ze nie mozna zlapac oddechu to szpital :) tak mi radzi gin i wczoraj tak spiewala :)polozna .NIE ma co panikowac :)

A pozatym nie bede sie podniecac bo moze byc tak ze w przyszly czwartek do niej pojde i zas nic nie bedzie a ona dalej bedzie gadac ze juz niebawem bo jej sie tak mysli :)Ja tam jak narazie zadnego przeczucia nie mam :) glaskam brzuszek i pytam Marcysi kiedy bedzie :) jak narazie czekamy :)bo ona tak chce :-DAle pada snieg znowu i znowu tak zimno :/ a w H&M takie cudowne ciuszki na wiosna -lato :-D nieeeeee nic nie kupilam tylko ogladalam :)

Kamikaa to fajnie ze masz takie luzackie podejscie i ze cię nie straszą, nie każą leżeć itp.
Moze jak sie zaczną skurcze to znajdziesz jeszcze chwilkę zeby nam napisać ze to juz;-):-D

Kurcze...wiedzę ze nadchodzi czas rozpakowywania Marcóweczek;-)

dziewczyny bede chyba dzisiaj wymiotowac..
pochlaniam takie ilosci jedzenia od rana, ze jestem w szoku.
i to np jogurt, po 10 minutach 6 pyz z miesem.. i popilam gazowanym napojem.. ekstra :-D

co robicie na obiad dzisiaj ?

kamikaa a lekarka nic nie mowila ze przed porodem dzidzia nie powinna tak wariowac, ja slyszalam ze dzieci sa spokojniejsze przed samym porodem bo zbieraja sily, a twoja to fika ostro z tego co opowiadasz:-):-):-)
ale rozwarcie juz dobre masz... fakt faktem podniecac sie nie ma co bo sie jeszcze wszystko moze okazac ale moze najszybciej z nas sie doczekasz:-)

ciekawe jak tam dziewczeta w szpitalach...

Dzień doberek :))
JA po badankach :) no i na 15 jade zrobic HIV bo op pierwszej ciazy gdzies mi zniknelo a po 15 za darmoszke robią. Bylismy na zakupkach teraz musimy jechac tylko dokupic pieluszki tetrowe i kocyk i bedzie juz wszystko.
Wogole ta kobieta co mi pobierała wymaz pyta sie mnie czy ja rodze niedlugo no a ja jej mowie ze jeszcze poltora miesiaca...i pytam czy cos nie tak a ona mi mówi ze bede miała lekki poród mówi ze godzinke. Wiec z tego co powiedziala cos tam na dole sie dzieje juzzzzz.....
Dobra zmykam narazie mlodego przyszykowac i bedziemy jechac niedlugo,.
Buziaki Dziewuszki

Moniazuber - Kochana wszystkiego naj dla Ciebie !!!! szczesliwego rozwiazania i duuuuuzo pociechy z dzidziolka

reklama
Witajcie:-)

MoniaZuber Wszytkiego najlepszego szcześłiwego roziwązania i jak najwięcej pociechy z Zosieńki:-)
Młoda Mamuska1 trzymam kciuki za jutrzejszy dzień...już tak nie wiele dzieli cie od Amelki:szok:

A ja dzis humor lepszy od wczorajszego...chociaz jak zwykle problemów bez liku...no cóż już zdąrzyłam sie przywyczaić:confused2:

Co do rozstępów to ja jak narazie nic nie mam- i niech tak zostanie:-) Mimo ze skóra rozciągnieta chyba do granic możłiwości i nie wyobrazam sobie jeszcze bardziej jej naciągnąć:eek:

Co do rekordów w terminie to ja mam z OM na 12 marzec a z pierwszego usg na 30 marzec wiec też króluje i ta ks ie trzymam 30 marca;-)

Moja mała też należy do leniwych....wogle nie licze ruchow po jedzeniu bo takowych nie czuje wiec chyba bym na zawał zeszła stresujac sie liczeniem....wazne zebym ja w ciaglu dnia czula:-) Lubi jak zwykle wieczorne pory i jak sie wierci i tyłkiem wypycha to Tatuś ją po pupci klepie - mówiąc "aty aty idz spać już" :-D i sie uspokaja:-)

Do góry