reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

a ja caly weekend siedze nieogarnieta w domu, a raczej w naszym pokoju. Mam na pienku z domownikami i coraz czesciej mysle nad wyprowadzka. Najwyzej bedzie biednie, ale na swoim...
kolezanka ma mieszkanko do wynajecia.. tylko strasznie duze jak na nasze potrzeby. bo az 68 metrow, ale za to tanio, bo za 500 zł. tylko z koleji duzo wychodzi za ogrzewanie takiego duzego mieszkania, bo ogrzewanie gazowe. Musze pomyslec.. i jeszcze poszukac.

reklama
ja mam czaem wrażenie, jakby mi się dziecko przekręcało w środku, trwa to parę sekund i zaraz znów jest dobrze :sorry:
a dziś tak OKROPNIE boli mnie krzyż, że nie mogę się za bardzo poruszać :no: nie wiem, co jest, nigdy tak nie miałam :baffled:

a ja caly weekend siedze nieogarnieta w domu, a raczej w naszym pokoju. Mam na pienku z domownikami i coraz czesciej mysle nad wyprowadzka. Najwyzej bedzie biednie, ale na swoim...
kolezanka ma mieszkanko do wynajecia.. tylko strasznie duze jak na nasze potrzeby. bo az 68 metrow, ale za to tanio, bo za 500 zł. tylko z koleji duzo wychodzi za ogrzewanie takiego duzego mieszkania, bo ogrzewanie gazowe. Musze pomyslec.. i jeszcze poszukac.

To faktycznie tanio. W moim zapyziałym miasteczku za najmniejszą klitkę wołają sobie 1000zł odstępnego. A gdzie reszta rachunków. Tymczasem przeciętny człowieczek zarabia tu na rękę 900-1500 zł. No i spróbuj się utrzymac samemu :wściekła/y:

mam pytanko: orientujecie się może ile orientacyjnie kosztują rajstopy ciążowe (40 den)?? Bo nie wiem czy jest sens, zebym łaziła po sklepach i szukała, czy sobie po prostu zamówić na allegro.. Jak przychodzą chłodniejsze dni, to troszkę chłodno już mi w samych spodniach, a ja zmarźluch jestem straszny.. a moje zwykłe rajstopy mnie cisną w brzuch:eek: Nawet jak są o rozmiar większe..

Ccaroline ubieglas mnie ja mialam zrobic porzadek w poniedzialek bo dzis brak mi czasu,bo w domciu cala rodzinka.

No ja podobnie z sikaniem.Co chwilke bym biegala,a ilosci marne.W nocy troszke spokojniej bo tylko raz ale za to o 6 rano pobudka na siusiu i na tym koniec snu.

Jeszcze musze podzwonic do Polski bo mam taki zwyczaj ze w niedziele zawsze przed obiadkiem dzwonie do rodzicow i siostry,to jakby wizyta na kawke.Tak strasznie tesknie za domem,ze normalnie ryczec mi sie chce.Zazdroszcze dziewczyny rodzinki pod reka i tych obiadkow u mamusi.A niedlugo Swieta i Nowy Rok i jak zwykle zlapie depresje.Najbardziej nie lubie Mszy w kosciele bo wtedy rycze i spotkania z rodzinka meza bo pomimo ze mili to uwazaja ze powinnam byc tu szczesliwa i usmiechnieta a nie moga zrozumiec ze nie kazdy lubi zycie na emigracji.

Kurcze przepraszam za zale ale strasznie nie lubie tego okresu gdy wszyscy stroja domy i ulice a we mnie tesknota za domkiem i rodzina rosnie.
Milego wieczoru

Hej Brzuszki... - nie chcę Was straszyć - ale APELUJĘ nie bagatelizujcie tego - to sa poprostu skurcze!
Ja tak miałam i trafiłam do szpitala na obserwację, a teraz jem magnez 3razy nospę i cordafen na skurcze - a - i co ciekawe - również relanium:szok: Jestem w szoku, ze tego tak dużo, ale jest lepiej... kiedys moja Dzidzia cały dzień była strasznie ruchliwa, prawie bez przerwy i sie okazało, ze to przez skurcze, których ja prawie nie czułam - tylko takie delikatniusie bóle jak na okres i w krzyżu - ale rzadko....
Nie mogłam w to uwierzyć, bo skurcze wuobrażałam sobie jako cos bardziej bolącego... A jak brzuch się napina - natychmiast nospa i do łóżka z pupą wyżej!!!

Ccaroline ubieglas mnie ja mialam zrobic porzadek w poniedzialek bo dzis brak mi czasu,bo w domciu cala rodzinka.
Kochana jeszcze jest dużo do łączenia połączyłam tak jak zasugerowała mirosia po za tym wydaje mi się, że można również podłączyć pod temat co nam dolega, tematy typu niski poziom limfocytów % , pieczenie żołądka , ból łydek , zawsze to większy porządek będzie co wy na to?

owlrene po za tym rozumiem Cię do rodziny nie mam daleko bo 250 km, i święta Bożego Narodzenia spędzamy z moją rodziną Wielkanoc z męża, ale tęsknota jest za własną rodziną, znajomymi i miastem :tak:

Widzę, że między Twoimi starszymi dzieciaczkami jest nie duża różnica powiedz jak Ci się udało wychować tą dwójeczkę, bardzo trudne były początki?

reklama
Wlasnie,ze nie bylo trudno.Miedzy nimi jest 21 miesiecy i powiem ci ze pomimomoich obaw w ciazy z corcia nawet nie poczulam tego ze mam dwojke.Moze to tez zasluga mojego G i rodzicow.Zawsze byli pomocni,a maluchy to chowaja sie jak blizniaki.Nawet wzrost im sie wyrownal.
Do tego one sa przekochane i jakis wiekszych trudnosci wychowawczych nigdy nie sprawialy.
Teraz patrzac wstecz to roznica 2 lat wydaje mi sie super miedzy dzieciaczkami i kazdemu bym doradzala.Dzieci super razem sie chowaja i wspolnie ucza.

Teraz np moj syn duzo pomaga w lekcjach corce nawet szczerze to lepiej mu wychodzi niz nam bo on jej tlumaczy to bardziej zrozumiale tak jak on to rozumie i duzo przez to mnie odciaza bo nawet nie czuje ze maluchy chodza do szkoly bo one duzo ucza sie same czasem tylko przepytac przychodza do mnie.

Ostatnia edycja:
Do góry