reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

JA już wiem, że marcóweczką nie będę:no:Zaczynam powoli plamić, więc @ przyjdzie dokładnie tak, jak miała przyjść- czyli jutro:wściekła/y:Ale nie łamie się- zabieram się za leczenie. Dostałam zwolnienie, bo praktycznie zanikł mi głos, a mojej profesji bez tego ani rusz:cool2:Szybciutkie leczenie i staranka od nowa- a to w końcu bardzo przyjemny element:-)A do was dziewczynki i tak będę zaglądała:)

Przykro mi:-(. Ale się tym nie przejmuj. Może następnym razem:tak:
Myśle, że jak tak bardzo chcemy dzidziusia, to natura robi nam na złość:wściekła/y:
Ja staram sie być wyluzowana, choć to dopiero nasz początek staranek.
Obiecuję sobie że do 6 miesięcy starań nie będę wpadać w panikę, gdyż jest to jak najbardziej naturalne:blink:

reklama
chyba mogę dołączyć do tego tematu ;-) @ miałam dostać w niedzielę czyli 21.06 i nic.
oczywiście dzidziuś był zaplanowany, może aż za bardzo i udało się chyba w pierwszym cyklu. robiłam test 19.06 wyszedł negatywny ale chyba za bardzo się pośpieszyłam. z kolejnym czekam do poniedziałku.
malutkie objawy już są: mnóstwo śliny, ból piersi i jakieś delikatne skurcze (powiem szczerze że trochę mnie one martwią).

w necie robiłam sobie test na określenie terminu porodu i wyszedł mi na 04.03. pewnie lekarz to potwierdzi skoro mogę podać dokładnie dzień ostatniej @; dzień (a nawet godzinę) zapłodnienia :-), długość cyklu.

pozdrawiam

Gratuluję!
A nie mówiłam ze marcóweczki sie pojawią w tym tygodniu:-D.
.

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczyny :-) Serdecznie gratuluję wszystkim którym udało się zajść w ciążę i już w marcu 2010 r. będą szczęśliwymi mamusiami :tak: Bardzo chciałabym do Was dołączyć, ale termin @ mam 27.06 więc jeszcze troszkę muszę się wstrzymać. Generalnie czuję się dobrze, mam tylko kłucie w jajnikach, lekkie zawroty głowy i większy apetyt. Martwi mnie natomiast, że z moimi piersiami nic się nie dzieje :no: Są zwyczajne, miękkie. A zwykle w tematach o pierwszych objawach ciąży panie piszą o bolesności piersi.
Pozdrawiam :-)

zapomniałam przy moich objawach dodać: CZĘSTE WIZYTY W WC. nie wyobrażam sobie jak wrócę do pracy (narazie mam urlop).pić piję więcej niż wcześniej, najbardziej smakuje mi woda mineralna (bardzo zdrowo), muszę zakupić Inkę bo mam w nawyku pić rano kawę z mleczkiem. chyba że przestanie mi w ogóle smakować tak jak to jest z herbatą

Hej
Dzis powtorzylam test i wyszedl podobnie jak wczoraj :) Wiec jak widac moj synek bedzie mial rodzenstwo.
Ło matko ale bede miala wesolo z dwojka takich maluchów.
Ale jeszcze 9 a prakycznie 8 miesiecy przede mna. W poprzedniej ciazy nizbyt dobrze sie czulam i odliczalam dni do porodu. Mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej.
dominika88 mnie ani w pierszej ciazy ani teraz piersi nie bolaly i nie bola.
Wogole nic mi nie jest praktycznie. W sobote mam wazny egzamin i chyba nim sie bardziej stresuje narazie :)

@ nadal nie ma...wczoraj miałam jakieś plamienie, dzisiaj czyściutko jest..brzuszek pobolewa, czekam...zaczynam się zastanawiać czy nie za szybko zrobiłam te hcg...ale żeby było poniżej 2?nie wiem...czekam i czekam...:no:

Witam Marcowe Mamuski,
wpadlam na Was przypadkowo i od razu z calego serca gratuluje!!

zielona wampirzyco---Twoja historia mnie bardzo zadziwia i cos mi mowi ze jednak jestes w ciazy,no bo jak 3 testy pokazaly krechy a tu nagle sie okazuje ze klops?ja tez jak robilam test to druga kreska wyszla bladziudka--maz powiedzial zebym mu nie zawracala glowy bo to na pewno jakas sciema (przyjemniaczek).Dopiero potem jak robila drugi tescior to krecha wyszla jak marzenie.Ale oba byly robione tydzien po spodziewanej @ A objawow nie mialam zadnych przez cala ciaze.Ani razy nie chcialo mi sie wymiotowac,cycki nie bolaly,papierosek,kawka,herbatka z dwoch saszetek.Zwalczylam tylko fajki a cala reszta pozostala.No moze brzuch mnie bolal jak diabli--fakt.Ale objadalam sie no-spa i bylo ok.

ola medrek-czeste wizyty do wc to dopiero przed Toba:-) ,ja jak chodzilam do pracy (a lazilam do 8ms) to po drodze wszystkie krzaki zaliczalam,bylo troszke niewygodnie bo jak wiecie zima w tym roku trwala do marca a Alex urodzil sie w kwietniu.

no nic tyle chcialam.Trzymajcie sie laski.

witam marcóweczki. Ja oficjalnie wszem o wbec ogłaszam, iż w ciąży nie jestem:)Przyszła @. Konsultowałam się z moim gin, telefonicznie i usłyszała, że jeżeli teścior wyszedł słabo dodatnie, a hcg ciąży nie wskazało, to prawdopodobnie byłą to chwilowa ciąża biochemiczna. Mam się nie przejmować i dalej starać:)Wiecie co jest najlepsze...skoro dostałam @ dzisiaj- dosłownie godzinkę temu, to...uwaga...przegapiłam owulkę:)Byłam pewne, po objawach i bólu jajników, że miałam ją w środę, a maxymalnie w czwartek...a tu klops:)Ale numer- mój mąż zanosił się dzisiaj ze śmiechu:)zaczynam więc staranka na kwiecień...i żeby nie było, to dla pewności co dwa dni przez cały, caluteńki miesiąc- cieszy mnie wizja takiego przyjemngo miesiąca, tym bardziej, że mam urlopik..:)całuchy dziewczyny i szcęścia dla zaciążonych:)

zielona wampirzyca,ja własnie tez przegapiłam owulke myślalam ze mialam w sobote a miałam w czwartek!!.Nie bede sie juz sugerowac bolem jajników,bo gdzies w ogole czytalam ze ten bol jest tak po 2 dniach od faktycznej owulacji!!!Moja @ tez nadeszła,wiec zaczynam staranka od nowa,wspomoagaczem bedzie olej z wiesiołka!! kup sobie polecam nie drogi a skuteczny.Mam nadzieje,że na kwietniówkach się spotkamy

reklama
no to zaczynamy staranka:)a olej z wiesiołka już mam na kartce do zakupu:)wczoraj o nim czytałam. mężuś zaś zaczyna brać salfazin- tak dla wzmocnienia:)staranka będą co 2 dni, tym bardziej, ze bardzo się nam podobają w takim natężeniu:)otiwramy wąteczek kwietniowych staraczek????

Do góry