reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

JA już wiem, że marcóweczką nie będę:no:Zaczynam powoli plamić, więc @ przyjdzie dokładnie tak, jak miała przyjść- czyli jutro:wściekła/y:Ale nie łamie się- zabieram się za leczenie. Dostałam zwolnienie, bo praktycznie zanikł mi głos, a mojej profesji bez tego ani rusz:cool2:Szybciutkie leczenie i staranka od nowa- a to w końcu bardzo przyjemny element:-)A do was dziewczynki i tak będę zaglądała:)

Przykro mi:-(. Ale się tym nie przejmuj. Może następnym razem:tak:
Myśle, że jak tak bardzo chcemy dzidziusia, to natura robi nam na złość:wściekła/y:
Ja staram sie być wyluzowana, choć to dopiero nasz początek staranek.
Obiecuję sobie że do 6 miesięcy starań nie będę wpadać w panikę, gdyż jest to jak najbardziej naturalne:blink:

reklama
chyba mogę dołączyć do tego tematu ;-) @ miałam dostać w niedzielę czyli 21.06 i nic.
oczywiście dzidziuś był zaplanowany, może aż za bardzo i udało się chyba w pierwszym cyklu. robiłam test 19.06 wyszedł negatywny ale chyba za bardzo się pośpieszyłam. z kolejnym czekam do poniedziałku.
malutkie objawy już są: mnóstwo śliny, ból piersi i jakieś delikatne skurcze (powiem szczerze że trochę mnie one martwią).

w necie robiłam sobie test na określenie terminu porodu i wyszedł mi na 04.03. pewnie lekarz to potwierdzi skoro mogę podać dokładnie dzień ostatniej @; dzień (a nawet godzinę) zapłodnienia :-), długość cyklu.

pozdrawiam

Gratuluję!
A nie mówiłam ze marcóweczki sie pojawią w tym tygodniu:-D.
.

Ostatnia edycja:
Witam Dziewczyny :-) Serdecznie gratuluję wszystkim którym udało się zajść w ciążę i już w marcu 2010 r. będą szczęśliwymi mamusiami :tak: Bardzo chciałabym do Was dołączyć, ale termin @ mam 27.06 więc jeszcze troszkę muszę się wstrzymać. Generalnie czuję się dobrze, mam tylko kłucie w jajnikach, lekkie zawroty głowy i większy apetyt. Martwi mnie natomiast, że z moimi piersiami nic się nie dzieje :no: Są zwyczajne, miękkie. A zwykle w tematach o pierwszych objawach ciąży panie piszą o bolesności piersi.
Pozdrawiam :-)

zapomniałam przy moich objawach dodać: CZĘSTE WIZYTY W WC. nie wyobrażam sobie jak wrócę do pracy (narazie mam urlop).pić piję więcej niż wcześniej, najbardziej smakuje mi woda mineralna (bardzo zdrowo), muszę zakupić Inkę bo mam w nawyku pić rano kawę z mleczkiem. chyba że przestanie mi w ogóle smakować tak jak to jest z herbatą

Hej
Dzis powtorzylam test i wyszedl podobnie jak wczoraj :) Wiec jak widac moj synek bedzie mial rodzenstwo.
Ło matko ale bede miala wesolo z dwojka takich maluchów.
Ale jeszcze 9 a prakycznie 8 miesiecy przede mna. W poprzedniej ciazy nizbyt dobrze sie czulam i odliczalam dni do porodu. Mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej.
dominika88 mnie ani w pierszej ciazy ani teraz piersi nie bolaly i nie bola.
Wogole nic mi nie jest praktycznie. W sobote mam wazny egzamin i chyba nim sie bardziej stresuje narazie :)

@ nadal nie ma...wczoraj miałam jakieś plamienie, dzisiaj czyściutko jest..brzuszek pobolewa, czekam...zaczynam się zastanawiać czy nie za szybko zrobiłam te hcg...ale żeby było poniżej 2?nie wiem...czekam i czekam...:no:

Witam Marcowe Mamuski,
wpadlam na Was przypadkowo i od razu z calego serca gratuluje!!

zielona wampirzyco---Twoja historia mnie bardzo zadziwia i cos mi mowi ze jednak jestes w ciazy,no bo jak 3 testy pokazaly krechy a tu nagle sie okazuje ze klops?ja tez jak robilam test to druga kreska wyszla bladziudka--maz powiedzial zebym mu nie zawracala glowy bo to na pewno jakas sciema (przyjemniaczek).Dopiero potem jak robila drugi tescior to krecha wyszla jak marzenie.Ale oba byly robione tydzien po spodziewanej @ A objawow nie mialam zadnych przez cala ciaze.Ani razy nie chcialo mi sie wymiotowac,cycki nie bolaly,papierosek,kawka,herbatka z dwoch saszetek.Zwalczylam tylko fajki a cala reszta pozostala.No moze brzuch mnie bolal jak diabli--fakt.Ale objadalam sie no-spa i bylo ok.

ola medrek-czeste wizyty do wc to dopiero przed Toba:-) ,ja jak chodzilam do pracy (a lazilam do 8ms) to po drodze wszystkie krzaki zaliczalam,bylo troszke niewygodnie bo jak wiecie zima w tym roku trwala do marca a Alex urodzil sie w kwietniu.

no nic tyle chcialam.Trzymajcie sie laski.

witam marcóweczki. Ja oficjalnie wszem o wbec ogłaszam, iż w ciąży nie jestem:)Przyszła @. Konsultowałam się z moim gin, telefonicznie i usłyszała, że jeżeli teścior wyszedł słabo dodatnie, a hcg ciąży nie wskazało, to prawdopodobnie byłą to chwilowa ciąża biochemiczna. Mam się nie przejmować i dalej starać:)Wiecie co jest najlepsze...skoro dostałam @ dzisiaj- dosłownie godzinkę temu, to...uwaga...przegapiłam owulkę:)Byłam pewne, po objawach i bólu jajników, że miałam ją w środę, a maxymalnie w czwartek...a tu klops:)Ale numer- mój mąż zanosił się dzisiaj ze śmiechu:)zaczynam więc staranka na kwiecień...i żeby nie było, to dla pewności co dwa dni przez cały, caluteńki miesiąc- cieszy mnie wizja takiego przyjemngo miesiąca, tym bardziej, że mam urlopik..:)całuchy dziewczyny i szcęścia dla zaciążonych:)

zielona wampirzyca,ja własnie tez przegapiłam owulke myślalam ze mialam w sobote a miałam w czwartek!!.Nie bede sie juz sugerowac bolem jajników,bo gdzies w ogole czytalam ze ten bol jest tak po 2 dniach od faktycznej owulacji!!!Moja @ tez nadeszła,wiec zaczynam staranka od nowa,wspomoagaczem bedzie olej z wiesiołka!! kup sobie polecam nie drogi a skuteczny.Mam nadzieje,że na kwietniówkach się spotkamy

reklama
no to zaczynamy staranka:)a olej z wiesiołka już mam na kartce do zakupu:)wczoraj o nim czytałam. mężuś zaś zaczyna brać salfazin- tak dla wzmocnienia:)staranka będą co 2 dni, tym bardziej, ze bardzo się nam podobają w takim natężeniu:)otiwramy wąteczek kwietniowych staraczek????

Do góry