reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
Ogladałam przed chwila "Sekrety mądrej niani" na tvn style i pokazywali łóżeczka... jedno kosztowało 2500zł <szok> Ale cena, co...
A z tych nudów nawet usunęłam śledzika na nk.. haha udało mi się:tak::-):szok:
O ja... :) mów jak to zrobiłas:) No i podaj link do bloga:) Ja własnie parę dni temu załozyłam:) I mam jeden chyba wpis:zawstydzona/y:

oooo też bym sobie wypiła shake'a czekoladowego... i cheesburgerka z mcdonald's..;-):tak::-p
Weźcie dziewczyny.. bo ja nie mam maca w miescie:zawstydzona/y::-D Ale opędzlowałam juz pączka z budyniem z lukrem na wierzchu i orzechami a teraz wcinam Nesquicki z zimnym mlekiem, pycha:):-D

też bym wypiła shakea .... mmmm dla tych co nie mają "dowoziciela" polecam zmiksować z zimnym mlekiem banan i łyżkę nutelli - PYCHOTKA
Ooooo.... Mam banana, nie mam nuteli:-( eh.. ale kiedyś wypróbuję:tak::-)

No tylko trzeba mieć mikser :-p którego jeszcze się nie dorobiłam..:dry: Ale jutro chyba pojadę do centrum to zafunduję sobie dużego shake'a :tak: muszę kupić sobie rajstopy grube zimowe, żeby w pupcie było ciepło do nowej spódniczki;-)

O ja... :) mów jak to zrobiłas:) No i podaj link do bloga:) Ja własnie parę dni temu załozyłam:) I mam jeden chyba wpis:zawstydzona/y:
Śledzika łatwo usunąć, tylko zależy jaką masz przeglądarke..Tu masz instrukcje do różnych przeglądarek :
Jak wyłączyć Śledzika?
Generalnie nie ma oficjalnej opcji 'wylacz' ale mozna go ukryc na stale poprzez modyfikacje w wyswietlaniu strony.
Nie bedzie on wylaczony a jedynie bedzie niewidoczny ale efekt jest niemalze identyczny.

Firefox
1) pobieramy plugin: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2108
2) instalujemy
3) w Firefoxie wybieramy 'Narzędzia' -> 'Dodatki' i zaznaczamy zakladke 'Style'
4) klikamy na 'Stworz nowy styl' w prawym dolnym rogu
5) nadajemy mu nazwe i etykiete wedle wlasnego widzimisie
6) w duzym polu tekstowym wpisujemy:
#sledzik_box{display:none;}
7) wciskamy 'zapisz' i gotowe

Opera
1) Otwieramy notatnik i wpisujemy:
2) Zapisujemy plik w dowolnej lokalizacji, o dowolnej nazwie ale z rozszerzeniem .css (np. 'sledzikssie.css')
3) otwieramy opere i wybieramy 'Narzedzia' -> 'Preferencje'
4) wybieramy zakladke 'Zaawansowane'
5) wybieramy opcje 'Zawartosc'
6) wciskamy przycisk 'Opcje stylow'
7) na dole nowego okienka wciskamy 'wybierz' i szukamy naszego pliku stworzonego w punkcie 2
8) wybieramy nasz plik, klikamy ok i voila

Safari
1) Otwieramy notatnik i wpisujemy:
2) Zapisujemy plik w dowolnej lokalizacji, o dowolnej nazwie ale z rozszerzeniem .css (np. 'sledzikssie.css')
3) otwieramy safari, klikamy na kolo zebate w prawym gornym rogu i wybieramy 'Preferences' ( skrot ctrl+, )
4) Wybieramy zakladke advanced (zaawansowane)
5) Klikamy na opcje Style Sheet: 'None selected' i zaznaczamy 'Other...'
6) Otworzy nam sie okno wyboru pliku wiec szukamy naszego pliku stworzonego w punkcie 2
7) Zaznaczamy nasz plik, klikamy 'Open' i voila

Chrome
1) Pobieramy skrypt stąd:
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
(oryginał znajduje się na oficjalnej stronie:
AdSweep - An ad blocker for your favorite web browser (like Adblock), jednak ja dodałem do tego śledzika)
2) Wrzucamy go do folderu:
W Windows XP:
C:\Documents and Settings\Twoja nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\
Dane aplikacji\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts
Natomiast w Windows Vista:
C:\Users\Twoja nazwa użytkownika\AppData\Local\Google\Chrome\
User Data\Default\User Scripts\
3) Klikamy prawym przyciskiem myszy na skrót do Google Chrome.
Przechodzimy u góry do zakładki "Skrót".
W okienku "Element docelowy" dopisujemy za średnikiem:
--enable-user-scripts.
4) W efekcie powinno w Windows
XP to wyglądać tak:
"C:\Documents and Settings\Twoja nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scripts
A w Windows Vista tak:
C:\Users\Twoja nazwa użytkownika\AppData\Local\Google\Chrome\
Application\chrome.exe" --enable-user-scripts
5) Uruchamiamy ponownie Google Chrome i możemy się cieszyć brakiem śledzika :)
A to link do mojego bloga

Moje obawy.. moje przeżycia.. moje szczęście - Onet.pl Blog

:sorry2:;-)

o banan+ nutella bardzo chetnie:))) jutro obowiazkowo:-) z bananem sobie robilam i z truskawkami latem..ale nutella mi do glowy nie przyszla;) no i dla mnie musi byc obowiazkowo lod, za cieple sie nie nadaje:cool2: a taki placek to tez bym sobie zjadla..chcialam upiec ciasto z jablkami ale jakos mi tak srednio wyszlo..:) za to wczoraj zrobilam makaron kokardki z pesto alla siciliana (z orzechow wloskich i pomidorow) do tego casle orzechy, szpinak i troche ricotty...pycha:)

dzisiaj nie wiem co bedzie bo do sklepu nie ide..wczoraj chyba z zakupami przesadzilam i ledwno do domu doszlam..w nocy meczyl mnie bolacy brzuch dlatego dzisiaj leze..a powinnam siedziec w bibliotece:confused: najwazniejsze ze juz nie boli..w ogole jak tylko zaczynam poruszac sie z predkoscia normalna dla ludzi:) to brzuch mi twardnieje i znowu zwalniam do tempa malego żółwia...i tylko tak moge sie poruszac bez jakis boli..okropne to to:/

Hehehe, tak czytam i czytam o tych pysznościach i też mam na coś ochotę :-D
W przyszłym tygodniu będę robić ciasto zebra. Nigdy go nie robiłam, ani nie jadłam, ale wypróbuję. Ja zwykle ide na łatwiznę i nie robię od podstaw, tylko kupuję takie przygotowane w kartoniku, do ktrego trzeba tylko coś niecoś dodać :-D
Ale banana z nutellą to muszę kiedys mojemu Ł. zrobić, na pewno mu posmakuje :tak:
Poza tym musze sobie poszukać jakichs fajnych drinków i koktajlibezalkoholowych, żebym miała co pic w święta i na sylwestra. Lubię jak mi coś w kieliszku ładnie wygląda :-D
Poza tym czekam na Ł. i w międzyczasie zrobiłam się na bóstwo. Od razu się człowekowi humor poprawia i niechciej pospolity mija jak się dobrze wygląda :-D

reklama
cześć dziewczyny

wróciłam głodna jak pies z pracy i robię szybko barszcz i spagetti - tylko wina do spageciaka brakuje:-(, ale zastąpię sokiem wiśniowym

czarnuszka - współczuje teściów, to jakaś porażka, moja teściowa, jak już przyjedzie do Polski, to każe się wszędzie wozić - jak królowa normalnie no i ciągle nam papla, ze powinniśmy mniej wydawać (normalnie jakbyśmy się co najmniej w szampanie kąpali:eek:)

jesli chodzi o rozstepy to kupiłam krem pharmaceris - się zobaczy co i jak:sorry:

Do góry