to sie da usunąć naprawde???? napisz jak ci sie to udalo (o ile pamiętasz jak to zrobilas, bo mi sie zdarza czasem cos zrobic w kompie i nie wiem jak)A z tych nudów nawet usunęłam śledzika na nk.. haha udało mi się:-)
reklama
Agniesiak85
Fanka BB :)
Ogladałam przed chwila "Sekrety mądrej niani" na tvn style i pokazywali łóżeczka... jedno kosztowało 2500zł <szok> Ale cena, co...
O ja... mów jak to zrobiłas No i podaj link do bloga Ja własnie parę dni temu załozyłam I mam jeden chyba wpisA z tych nudów nawet usunęłam śledzika na nk.. haha udało mi się:-)
Weźcie dziewczyny.. bo ja nie mam maca w miescie Ale opędzlowałam juz pączka z budyniem z lukrem na wierzchu i orzechami a teraz wcinam Nesquicki z zimnym mlekiem, pychaoooo też bym sobie wypiła shake'a czekoladowego... i cheesburgerka z mcdonald's..;-)
Ooooo.... Mam banana, nie mam nuteli:-( eh.. ale kiedyś wypróbuję:-)też bym wypiła shakea .... mmmm dla tych co nie mają "dowoziciela" polecam zmiksować z zimnym mlekiem banan i łyżkę nutelli - PYCHOTKA
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
No tylko trzeba mieć mikser którego jeszcze się nie dorobiłam.. Ale jutro chyba pojadę do centrum to zafunduję sobie dużego shake'a muszę kupić sobie rajstopy grube zimowe, żeby w pupcie było ciepło do nowej spódniczki;-)
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
Śledzika łatwo usunąć, tylko zależy jaką masz przeglądarke..Tu masz instrukcje do różnych przeglądarek :O ja... mów jak to zrobiłas No i podaj link do bloga Ja własnie parę dni temu załozyłam I mam jeden chyba wpis
Jak wyłączyć Śledzika?
Generalnie nie ma oficjalnej opcji 'wylacz' ale mozna go ukryc na stale poprzez modyfikacje w wyswietlaniu strony.
Nie bedzie on wylaczony a jedynie bedzie niewidoczny ale efekt jest niemalze identyczny.
Firefox
1) pobieramy plugin: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2108
2) instalujemy
3) w Firefoxie wybieramy 'Narzędzia' -> 'Dodatki' i zaznaczamy zakladke 'Style'
4) klikamy na 'Stworz nowy styl' w prawym dolnym rogu
5) nadajemy mu nazwe i etykiete wedle wlasnego widzimisie
6) w duzym polu tekstowym wpisujemy:
#sledzik_box{display:none;}
7) wciskamy 'zapisz' i gotowe
Opera
1) Otwieramy notatnik i wpisujemy:
2) Zapisujemy plik w dowolnej lokalizacji, o dowolnej nazwie ale z rozszerzeniem .css (np. 'sledzikssie.css')
3) otwieramy opere i wybieramy 'Narzedzia' -> 'Preferencje'
4) wybieramy zakladke 'Zaawansowane'
5) wybieramy opcje 'Zawartosc'
6) wciskamy przycisk 'Opcje stylow'
7) na dole nowego okienka wciskamy 'wybierz' i szukamy naszego pliku stworzonego w punkcie 2
8) wybieramy nasz plik, klikamy ok i voila
Safari
1) Otwieramy notatnik i wpisujemy:
2) Zapisujemy plik w dowolnej lokalizacji, o dowolnej nazwie ale z rozszerzeniem .css (np. 'sledzikssie.css')
3) otwieramy safari, klikamy na kolo zebate w prawym gornym rogu i wybieramy 'Preferences' ( skrot ctrl+, )
4) Wybieramy zakladke advanced (zaawansowane)
5) Klikamy na opcje Style Sheet: 'None selected' i zaznaczamy 'Other...'
6) Otworzy nam sie okno wyboru pliku wiec szukamy naszego pliku stworzonego w punkcie 2
7) Zaznaczamy nasz plik, klikamy 'Open' i voila
Chrome
1) Pobieramy skrypt stąd:
RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
(oryginał znajduje się na oficjalnej stronie:
AdSweep - An ad blocker for your favorite web browser (like Adblock), jednak ja dodałem do tego śledzika)
2) Wrzucamy go do folderu:
W Windows XP:
C:\Documents and Settings\Twoja nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\
Dane aplikacji\Google\Chrome\User Data\Default\User Scripts
Natomiast w Windows Vista:
C:\Users\Twoja nazwa użytkownika\AppData\Local\Google\Chrome\
User Data\Default\User Scripts\
3) Klikamy prawym przyciskiem myszy na skrót do Google Chrome.
Przechodzimy u góry do zakładki "Skrót".
W okienku "Element docelowy" dopisujemy za średnikiem:
--enable-user-scripts.
4) W efekcie powinno w Windows
XP to wyglądać tak:
"C:\Documents and Settings\Twoja nazwa użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-user-scripts
A w Windows Vista tak:
C:\Users\Twoja nazwa użytkownika\AppData\Local\Google\Chrome\
Application\chrome.exe" --enable-user-scripts
5) Uruchamiamy ponownie Google Chrome i możemy się cieszyć brakiem śledzika
A to link do mojego bloga
Moje obawy.. moje przeżycia.. moje szczęście - Onet.pl Blog
;-)
o banan+ nutella bardzo chetnie)) jutro obowiazkowo:-) z bananem sobie robilam i z truskawkami latem..ale nutella mi do glowy nie przyszla no i dla mnie musi byc obowiazkowo lod, za cieple sie nie nadaje a taki placek to tez bym sobie zjadla..chcialam upiec ciasto z jablkami ale jakos mi tak srednio wyszlo.. za to wczoraj zrobilam makaron kokardki z pesto alla siciliana (z orzechow wloskich i pomidorow) do tego casle orzechy, szpinak i troche ricotty...pycha
dzisiaj nie wiem co bedzie bo do sklepu nie ide..wczoraj chyba z zakupami przesadzilam i ledwno do domu doszlam..w nocy meczyl mnie bolacy brzuch dlatego dzisiaj leze..a powinnam siedziec w bibliotece najwazniejsze ze juz nie boli..w ogole jak tylko zaczynam poruszac sie z predkoscia normalna dla ludzi to brzuch mi twardnieje i znowu zwalniam do tempa malego żółwia...i tylko tak moge sie poruszac bez jakis boli..okropne to to:/
dzisiaj nie wiem co bedzie bo do sklepu nie ide..wczoraj chyba z zakupami przesadzilam i ledwno do domu doszlam..w nocy meczyl mnie bolacy brzuch dlatego dzisiaj leze..a powinnam siedziec w bibliotece najwazniejsze ze juz nie boli..w ogole jak tylko zaczynam poruszac sie z predkoscia normalna dla ludzi to brzuch mi twardnieje i znowu zwalniam do tempa malego żółwia...i tylko tak moge sie poruszac bez jakis boli..okropne to to:/
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
Aha a ta instrukcja usunięcia śledzika pochodzi ze strony Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
Mnie osobiście śledzik nie przeszkadzał, ale mojemu Ł tak, więc ściągnęłam sobie firefoxa (mnie osobiście bardziej pasuje ta przeglądarka niż Opera), No i usunęłam śledzika dla Opery, u mnie na Firefoxie się wyświetla, a na Operze nie
Mnie osobiście śledzik nie przeszkadzał, ale mojemu Ł tak, więc ściągnęłam sobie firefoxa (mnie osobiście bardziej pasuje ta przeglądarka niż Opera), No i usunęłam śledzika dla Opery, u mnie na Firefoxie się wyświetla, a na Operze nie
mag349
Fanka BB :)
Hehehe, tak czytam i czytam o tych pysznościach i też mam na coś ochotę
W przyszłym tygodniu będę robić ciasto zebra. Nigdy go nie robiłam, ani nie jadłam, ale wypróbuję. Ja zwykle ide na łatwiznę i nie robię od podstaw, tylko kupuję takie przygotowane w kartoniku, do ktrego trzeba tylko coś niecoś dodać
Ale banana z nutellą to muszę kiedys mojemu Ł. zrobić, na pewno mu posmakuje
Poza tym musze sobie poszukać jakichs fajnych drinków i koktajlibezalkoholowych, żebym miała co pic w święta i na sylwestra. Lubię jak mi coś w kieliszku ładnie wygląda
Poza tym czekam na Ł. i w międzyczasie zrobiłam się na bóstwo. Od razu się człowekowi humor poprawia i niechciej pospolity mija jak się dobrze wygląda
W przyszłym tygodniu będę robić ciasto zebra. Nigdy go nie robiłam, ani nie jadłam, ale wypróbuję. Ja zwykle ide na łatwiznę i nie robię od podstaw, tylko kupuję takie przygotowane w kartoniku, do ktrego trzeba tylko coś niecoś dodać
Ale banana z nutellą to muszę kiedys mojemu Ł. zrobić, na pewno mu posmakuje
Poza tym musze sobie poszukać jakichs fajnych drinków i koktajlibezalkoholowych, żebym miała co pic w święta i na sylwestra. Lubię jak mi coś w kieliszku ładnie wygląda
Poza tym czekam na Ł. i w międzyczasie zrobiłam się na bóstwo. Od razu się człowekowi humor poprawia i niechciej pospolity mija jak się dobrze wygląda
mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
Też fajny sposób ;-)ja usunełam śledzika, wchodząc na stronę niesledz.pl
bardzo prosty sposób i szybki
reklama
cześć dziewczyny
wróciłam głodna jak pies z pracy i robię szybko barszcz i spagetti - tylko wina do spageciaka brakuje:-(, ale zastąpię sokiem wiśniowym
czarnuszka - współczuje teściów, to jakaś porażka, moja teściowa, jak już przyjedzie do Polski, to każe się wszędzie wozić - jak królowa normalnie no i ciągle nam papla, ze powinniśmy mniej wydawać (normalnie jakbyśmy się co najmniej w szampanie kąpali)
jesli chodzi o rozstepy to kupiłam krem pharmaceris - się zobaczy co i jak
wróciłam głodna jak pies z pracy i robię szybko barszcz i spagetti - tylko wina do spageciaka brakuje:-(, ale zastąpię sokiem wiśniowym
czarnuszka - współczuje teściów, to jakaś porażka, moja teściowa, jak już przyjedzie do Polski, to każe się wszędzie wozić - jak królowa normalnie no i ciągle nam papla, ze powinniśmy mniej wydawać (normalnie jakbyśmy się co najmniej w szampanie kąpali)
jesli chodzi o rozstepy to kupiłam krem pharmaceris - się zobaczy co i jak