reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no lataja, ale jakby nie patrzec w jakims tam okresie ciazy zaczyna to byc ryzyko..wiem ze w niektorych liniach w naprawde zaawansowanej ciazy moga nie przyjac na poklad. ale do kiedy jest to bezpieczne to nie mam pojecia..ja lecialam i owszem..ale wtedy ciaza byla na starcie, wiec cisnienie nie mialo jakby bezposredniego przelozenia na bezpieczenstwo ciazy...przyznam ze jest to problem dla mnie teraz bo chcialam leciec do rodziny tez..ale sobie odpuszczam na razie....

reklama
Milkshake latanie jest ok, chyba ze masz zagrozona ciaze, zapytaj sie gina zreszta dla pewnosci. Wiem tylko ze linie nie pozwalaja latac kobietom pod koniec ciazy, bo sie boja ze kobieta zacznie rodzic w locie. W kilku takich przypadkach dziecko dostaje darmowe loty do konca zycia hehe, ale ogolnie linie lotnicze nie chca pasazerek "na koncowce".

Ja juz wróciłam o 17tej,jest wszystko ok,zrobił mi badania,te plamienia mogły byc jak sie robi no wiecie co,ale zapisał mi scopolan 3razy dziennie po jednej i luteine dopochwowa rano i wieczorem.Acha dzidzia pokazała co ma miedzy nóżkami i jest pitolek tak wiec bedzie chłopczyk!!!!!!!!!!!!!!!Mam nadzieje ze juz na 100%.A imie tez juz wybralismy Bartek.
Gratulacje!!!!:-D
słyszałam ze krem z ziajki jest dobry na rozstepy

Wiesz co wogole ta firma jest bardzo dobra, ja od dobrych paru lat uzywam balsamu brązującego z ziaji i jest rewelacyjny! A do opalania tylko masło kakaowe, i do solarium i na słoneczko! i ceny maja atrakcyjne. :tak:
Ziajka jest po prostu cuuudowna:) Ja tez używam Ziaji:) Super ceny i produkt polski i jakościowo bardzo dobry:)

ciężka noc za mną... dobrze ze się skończyła... Nie mogłam znaleźć sobie dobrej pozycji do spania, kręgosłup mnie tak napierdziela że szok... Ciąża jednym słowem zaczyna mi coraz bardziej dokuczać. Jestem zła i ciągle narzekam :no:. Czy Wy też już macie problem z kręgosłupem?
Mi tez kręgosłup dokucza.. dzis tez jakoś spac nie mogłam, a jak zasnęlam to obudziłam się z bolem pleców i bólem głowy, rh.. uroki ciazy. Ale mam nadzieję, że będzie lepiej:)

ta Mustela droga cholera, ja tam trzymam się twardo oliwki, przypomniała mi się rad mojej gin co do piersi, prysznic na przemian zimna, ciepła woda, ponoć żaden krem nie zapewni takiego efektu utrzymania piersi w ryzach, no i braku rozstępów.
Idealny jest ten zmienny strumień wody, raz ciepła raz zimna:) Mi tez wszyscy tak mówią:) I najlepiej konczyc strumieniem zimnym i wychodzic:)

dziewczyny a co myślicie o lataniu samolotem w ciąży? Chciałam poleciec do rodzinki póki mam wolne (L4-chyba mogę..:dry:) ale moj M mi odradza bo to coś z ciśnieniem się dzieje.... a co te dziewczyny co np. mieszkają w Angli... też przecież tu przylatują..hmm:confused:
A mi gin mówił, że jak wszystko oki z ciązą i dzidziusiem to drugi trymestr jest najlepszy na podróże:) Wiem, że niektóre linie lotnicze zabraniają latac kobietom w ciązy ale to juz blisko rozwiązania, a tak jak my to spokojnie możemy:)

Milkshake - ja też na początku ciąży leciałam samolotem (druga połowa sierpnia). W regulaminie wyczytałam LOTU że jak jest ciąża widoczna to trzeba zaświadczenie od lekarza że kobieta może lecieć.

A z tym ciśneiniem, to podobno większe jest jak sie pływa - ale to z 5 lat temu mówił mi lekarz a ja nie wiem na ile on jest kompetentny

ale jestem dzisiaj wypluta... z jednej strony chetnie bym sobie cos porobila, a nie tylko siedziala na zmiane przed kompem i telewizorem...
a z drugiej strony nic mi sie nie chce... ja cie... zglupialam juz do konca :-D

madzia84 gratuluję synka! :-)

Ja też słyszałam, że latać w ciąży można.. Ja akurat miałam w grudniu przed ślubem z narzeczonym lecieć do Hiszpanii, ale zrezygnowaliśmy, będzie to już 30sty tydzień.. Więc doszliśmy do wniosku, że w przyszłe wakacje z dzidzią pojedziemy :tak:

Ja miałam dzisiaj ogromny plan porobienia sobie fotek, ale doszłam do wniosku, że nie chce mi się malować, ani czesać, a poza tym jak sobie sama robie zdjęcia to brzydko wychodzą, a pobawiłabym się photoshopem :-( :zawstydzona/y: A tak to siedzę przed kompem, że aż już mnie oczy bolą..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry