reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ta Mustela droga cholera, ja tam trzymam się twardo oliwki, przypomniała mi się rad mojej gin co do piersi, prysznic na przemian zimna, ciepła woda, ponoć żaden krem nie zapewni takiego efektu utrzymania piersi w ryzach, no i braku rozstępów.

Co do spania, generalnie odkąd jestem na zwolnieniu źle mi się śpi, nie mogę znaleźć miejsca, ale to wynika z tego,że jestem wypoczęta jak poszaleję ze sprzątaniem, czy pójdę na długi spacer śpię bardzo dobrze

reklama
co do rozstepow ja uzywam perfect mama i wyczytalam ze warto masowac sobie brzuch ale nie naciskac tylko lapac skore i tak jakby skrecac i podszczypywac wtedy robi sie elastyczniejsza... wiem ze niektore nie moga tego robic ale ja zaczelam od wczoraj po 5-10 min dziennie i potem smaruje tym kremem a w ciagu dnia staram sie smarowac balsamem chociaz raz ale jak sie skonczy przejde na oliwke. mam bardzo sucha skore przez moje kropki imoze dlatego tak szybko mis ie rozstepy pokazaly :confused::eek: no nic bede probowala je zwalczyc tzn zeby nowych nie bylo... obys ie udalo :tak:

ja cie to juz poczatek 6 miesica :szok: ale to zlecialo i bocian blizej domku :-)kurka ale sie ciesze !!!:-) oby wszystko bylo tylko dobrze i zeby nam juz zadne krwawienia ani dolegliwosci sie nie pojawialy do konca wszystkich ciąz :tak:

Co Wy na to?
Muffiny z nutellą
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]To prosty przepis. Znalazłam go u [/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]Dorotus[/FONT][FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif].[/FONT]
muffinnutella2.jpg
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]140 g miękkiego masła[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]180 g cukru waniliowego - może być zamiast cukru waniliowego zwykły cukier plus ekstrakt[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]3 jajka[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]300 mąki pszennej[/FONT]
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]2 łyżeczki proszku do pieczenia[/FONT]
szczypta soli
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif]nutella - 2 łyżeczki na 1 muffina
[/FONT]
Masło roztarłam z cukrem na puszysta masę. Dodałam po kolei po jednym jajku a na koniec stopniowo dodałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszałam dokładnie i przełożyłam masę do foremek na muffiny - do 3/4 wysokości. Na wierzch każdej muffiny nałożyłam po dwie łyżeczki nutelli i patyczkiem delikatnie wymieszałam ciasto z nutellą - ale tylko symbolicznie. Nie chodzi o dokładne zmieszanie wszystkiego.

Muffiny piekłam około 30 minut w 170 stopniach C.
muffinnutella1.jpg

muffinnutella3.jpg

wogóle wstałam o 6 razno a czuje sie swietnie!!!1! po potwierdzeniu ze bede miala chlopca to tym bardziej mi sie buzia cieszy :D Pogoda cudna!!!!! poprostu rewelacja!!!! z K sie uklada jak narazie super :D zrobie dzisiaj nalesniki z dżemem uwielbiamy z mlodym mmmmm :D Jutro chyba zrobie K fasolke po bretońsku tak se mysle bo on lubi.....
Ja jak urodze i odchowam troszke tak zeby bez obaw zostawic z K wieczorem to zapisze sie na jakis fitness albo basen musze znowu wazyc 65kg to moje marzenie hehe :D albo pojde do dietetyka ....mojej przyjaciolki maz poszedl i ten mu wyznaczyl co ma jesc a czego nie i schudl bardzo duuuuuuuzooo az jak go zobaczylam to gały mi wyszły... :)

hehe widze ze wszystkie maja ochote na babeczki :-D
ja dzisiaj tez bede robic, wczoraj mialam, ale mi sie nie chcialo..
tylko moje beda z polewa czekoladowa, a nie z nutella.

:-)

Hej dziewczyny;)

Ja wczoraj miałąm straszny dzień, rano byłam na badaniach, a przed nimi zjadłam kanapki z pomidorem, niestety skórka siadła mi na żołądku i męczyłam się z tym bólem do wieczora, dziś sucharki chyba mnie czekają.
Piszecie cały czas o swoich zachciankach i o tym co wcinacie,a mnie aż chce skrecić, bo nie mogę jeść wszystkiego.Mój organizm generalnie źle znosi ciąże od początku,to jeszcze żołądek mi się buntuje - zero smażonego, zero wzdymajacych rzeczy itd....
Byle do marca...

MOniat i madzia84 gratuluje synusiów.

reklama
Aha co do kremów na rozstępy, to ja używałam Ziajki, poleconej i sprawdzonej przez grono moich znajomych- świeżo upieczonych mam.
Używałam do zeszłego tyg., bo teraz mam zakaz od mojej gin..ciąża wyższego ryzyka, a smarowanie i głaskanie po brzuchu podobno moze wywołać skórcze.

Marti czy ty pracujesz w przedszkolu, piszesz swoich dzieciakach? ja pracuję i też teraz strasznie mi się tęskni, tym bardziej, że grupę miałam suuuper! A już w ogole płakac mi się chce jak słyszę, że one mnie strasznie pozdrawiają i czekają az wrócę..a ja już nie wrócę w tym roku:-(

Do góry