reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
witajcie
ja dziś też w ponurym nastroju mam jakiegoś nerwa wewnętrznego nie wiem skąd, ale będzie dzień coś czuje, ale od rana poleciałam na zakupy, gotuję składniki na sałatkę jarzynową, będę sprzątać może mi przejdzie dopóki mąż wróci z pracy, dzieci też chyba się rozleniwiły bo dziś mało się ruszają,lecę chyba po rybę bo coś jeść trza

pozdrawiam miłego dnia

witam porannie :tak:
nietypowo jak na mnie, ale musiałam prawdzić, czy mi kaska wypłynęła na konto ;-)
u mnie juz ok, no-spa podziałała (pierwszy raz w ciąży wzięłam), tylko oczy mnie troche pieką od płaczu, bo jak mąż wrócił z pracy wczoraj, to opowiadałam mu i znowu się popłakałam :sorry2:
Tabasia- ja ostatnio byłam w domu (zwolniene o lekarza na 2 dni) i i za te 2 dni nie zapłacili, bo dopiero socjal od 3 dni wypłaca jakbym wiedziała, to bym poprosiła o jeszcze jeden dzień, a tak przepadło :sorry2:
a że tu się nie spieszą z wypłacanim pieniędzy, to owszem prawda, chyba z każdym kraju tak jest, że jak Ty się spóźnisz do urzędu, to karne odsetki, a oni mogą zwlekać i to jest ok :dry:

coś mi sie klawiatura zacina :confused:

spadm się ubierać i do pracy rodacy ;-)

czesc dziewuszki

nareszcie dzisiaj piątek ;-) za oknem ładnie slonecznie, w slonku 11 stopni C i napewno dzisiaj bez spacerku sie nie obejdzie... kurcze boli mnie brzuch od wczoraj i to raczej te glupie jelita a ni przypominam sobie zebym cos jadla co by mi moglo utknac tam :sorry2: i jak na zlosc espumisanu nie moge znalezc...

milego dnia brzuszki :tak:

witajcie
ja dziś też w ponurym nastroju mam jakiegoś nerwa wewnętrznego nie wiem skąd, ale będzie dzień coś czuje, ale od rana poleciałam na zakupy, gotuję składniki na sałatkę jarzynową, będę sprzątać może mi przejdzie dopóki mąż wróci z pracy, dzieci też chyba się rozleniwiły bo dziś mało się ruszają,lecę chyba po rybę bo coś jeść trza

pozdrawiam miłego dnia
co to za mina?? JEST CUDOWNY SŁONECZNY DZIEŃ!!!! HEHE więc uśmiech :-D

co do rostępów (te w rozmowach w toku były MEGA) polecam ten krem Mustela, kupiłam go taniej na allegro i używam na zmiane z kremem Perfekta na rostępy. W 9 miesiącu będe używać tylko Mustelle. Kupie sobie jeszcze do biustu bo jak ostatnio karmiłam to niczym nie smarowałam i popękały mi piersi (na brzuchu nie mam ani jednego) Wydaje mi się że ten krem pomógł skoro na piersiach mi wyskoczyły bo niczym nie smarowałam... Polecam

hej kochane,
pogoda strasznie dobijająca,ale ma sie przejaśnic-czekam:-)
jadę dziś do pracy zawieść zwolnienie i pogadać z dziewczynami, eh nie było mnie juz ponad dwa miesiące, stęskniłam się za pracą, za dzieciaczkami, ciekawe czy mnie poznają-mam nadzieje

Ja w pierwszej ciąży też sie Mustelą smarowałam. Piersi tym do piersi. Mimo że bardzo urosłam (i brzuch i piersi) nie miałam żadnego rozstępu (z wyjątkiem 3 malutkich po bokach - w miejscu gdzie majtolki mam - bo tam nie smarowałam :dry:)
Po porodzie bardzo szybko schudłam 30 kg i też sie nie porobiły. Smarowałam brzuch też Mustelą po porodzie - pieknie pachnie. Brzuszek wrócił bez problemu do formy :tak:

A jedna dziewczyna pisała że całą ciążę nie miała, a jak urodziła, to na porodówce wywołała kupę śmiechu, bo jak sie na brzuch spojrzała to zobaczyła rozstepy i z żalem krzyknęła, skąd to sie tu wzięło. Tego wcześniej nie było.
Chyba jak brzuch miała napiety to nie było ich widać, albo co....

Hej brzucholki.
U mnie srodek nocy a ja sie przebudzilam i problem zasnac,wiec do was kukam.
My po wizycie u ginka.I moja kruszynka zeszlego tygodnia z usg ma 500g i 20cm cos wydaje mi sie ze duzo.Lekarz powiedzial po obejrzeniu wynikow ze wszystko rozwija sie super.A i wczoraj podgladnelismy mojego synka bo lekarz nie mogl znalesc tetna i szukal gdzie maluch sie schowal wiec znow widzialam i nawet nam pomachal.Do tego okazalo sie ze przyplatal mi sie wirus i stad ten bol gardla wiec medycyny troszke mi sie dostalo.I oczywiscie badania na glukoze.Nie wiem kiedy to zrobie bo moj G musi jechac ze mna bo ja jak nie zjem to mam straszne zawroty glowy i slabne a u niego kiepsko z wolnym.
A ja wieczorem jakiegos powera dostalam zrobilam z maluchami zadanie do wszystkich szkol,przebralam trzy lozka i pozadek w szafie zrobilam.Oczywiscie sama bo zlapalam focha na mojego G i oczywiscie dumna nie poprosilam o pomoc,a on oczywiscie nie zauwazyl ze dzwigam ciezkie materace(bo zmienialam falbany spod lozek)
Maluchom tez sie dostalo bo jak zobaczylam co pod ich lozkami sie dzieje to do 23 sprzataly,a do tego uczylam czytac corcie a synkowi dyktando zrobic musialam i przepytac z religii bo zalicza do Komuni.Bo tu maluchy musza wszystko opanowac w ciagu 2h to co w Polsce maja tydzien wiec duzo spada na rodzicow
Ok sprobuje zasnac bo rano znow pracowity i zabiegany dzien sie zaczyna

ciężka noc za mną... dobrze ze się skończyła... Nie mogłam znaleźć sobie dobrej pozycji do spania, kręgosłup mnie tak napierdziela że szok... Ciąża jednym słowem zaczyna mi coraz bardziej dokuczać. Jestem zła i ciągle narzekam :no:. Czy Wy też już macie problem z kręgosłupem?

reklama
co to za mina?? JEST CUDOWNY SŁONECZNY DZIEŃ!!!! HEHE więc uśmiech :-D

co do rostępów (te w rozmowach w toku były MEGA) polecam ten krem Mustela, kupiłam go taniej na allegro i używam na zmiane z kremem Perfekta na rostępy. W 9 miesiącu będe używać tylko Mustelle. Kupie sobie jeszcze do biustu bo jak ostatnio karmiłam to niczym nie smarowałam i popękały mi piersi (na brzuchu nie mam ani jednego) Wydaje mi się że ten krem pomógł skoro na piersiach mi wyskoczyły bo niczym nie smarowałam... Polecam
w pierwszej ciązy tez stosowałam Mustele regularnie i to zarówno na brzuch, bioda jak i na piersi. I pierwsze mniejsce an którym pojawiły się te wściekłe fioletowe prążki to właśnie piersi:dry:Na brzuchu pojawiły się da okrągłe kółeczka dopiero po porodzie i to naprawdę minimalne. No ale piersi urosły mi o co najmniej 2 rozmiary z miseczki B na wielkie D, a wniektórych firmach DD/E( jakiaś dziwna rozmiarówka) więc w sumie nic dziwnego. Daltego sadzę, ze ich pojawienie saie jest warunkowane genetycznie i zalezy od kondycji skóry, a nie od specyfików których uzywamy. Zapewne wspomaghaja one elastyczność skóry ale nie zapobiegną w 100% rozstępom, jeśli skóra jest generalnie cienka i sucha:-(
Teraz smaruję sie oliwą z oliwek. Jest świetna. i trochę żałuję, że nie robiłam tego w pierwszej ciąży. Troche bym zaoszczędziła a skutek byłby ten sam jak nie lepszy:wściekła/y:.Buziole brzuchatki

Do góry