reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ccaroline85 mieszkamy dość blisko siebie, ja mieszkam w Bartoszycach, także rzut beretem dopiero teraz zauważyłam:)

To rzeczywiście mieszkamy bliziutko :) Pochodzę z Białegostoku, ale tak się złożyło, że tu zamieszkałam. Zamierzam rodzić w Olsztynie, a ty Kochana?

maggie84 trzymam kciuki za wizytę, an pewno wszystko będzie dobrze:)
Agniesiak85 ale masz wstydnisia:)
Gratuluje tym co poznały płeć
A ja dziś byłam na zakupach i oczywiście przesadziłąm bo miałam dwie takie dosyć ciężkie torby, potem mnie brzuch bolał i bardzo się przestraszyłam, wziełam no spe no i na szczęście przeszło. Ale mam nauczkę żeby na drugi raz nie robić tak ciężkich zakupów. Na szczęście dzidziuś ruszał się i kopał, po zakupach:)
A ja dziś na obiad gotuję sobie bigos z kwaśnej kapusty na żeberkach, a dla mojego M bułeczki z pieczarkami, bo on nie przepada za bigosem, z czego ja się bardzo cieszę , bo więcej dla mnie:)

Sama pieczesz bułeczki? Ja uwielbiam pieczarki może zdradzisz przepis :)?

Mnie natchnęło na pichcenie w kuchni robię pizze właśnie się piecze, po za tym zrobiłam prawie dwie sałatki, jedną warzywną druga miała być z tuńczykiem, byłam przekonana, że mam go w lodówce, zaglądam, a tu tuńczyka nie ma :-D:-D:-D Mąż ma dowieźć po pracy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
moniat gratulacje :-)

tez ogladam rozmowy w toku i wiecie co... przerazaja mnie te rzstepy... moja mama nie ma prawie w ogole ja w ogole u niej nie widze rozstepow po kilku ciazach a ja juz mam 3 malenkie na udach i na brzuchu po jednej str 4 czerwone az maz mowi jak mu pokazalam : o masakra i sie zaczal smiac :zawstydzona/y: ze przezywam... no i po drugiej stronie mam 1 maly czerwony... zaczynam sie smarowac porzadnie i na rozstepy kremem i oliwka i balsamem oby ich wiecej nie bylo bbbrrrr

ccaroline85zamierzam rodzić w Olsztynie w Wojewódzkim, ale z bliźniakami różnie może się zdarzyć...

a ja pochłonęłam pomarańczę, to smak II trymestru, w pierwszym była jabłka a teraz im kwaśniejsze tym lepsze, czorcik chyba się domaga kwaśnego...a propos macie jakież zachcianki, bo ja nie jakoś nie mam ochoty na ogórka z czekoladą, ale generalnie pociągają mnie pomarańczowe rzeczy np. fanta wiem, że gazowana ale na szklaneczkę dziennie sobie pozwalam

jednym okiem oglądam Rozmowy w Toku, dziś o rozstępach a propos co stosujecie na rozstępy?, pojawiają sie u was?, u mnie póki co brak smaruję się oliwką ale nie wiem czy to coś da, ponoć też dużo zależy od genetyki, moja mama nie ma, więc może...
Też oglądałam:)
Teraz ogladam na tvn style Nigellę:) Zrobiłam już mizerię i zaraz będe obierac ziemniaczki:) Mniami:) Dzis pieczone ziemniaczki z mizerią i dla męzusia kiełbaska pieczona bo ja wolę same ziemniaczki z mizerią, hihihi:)

gosia bonus i gratis ja tez nie mam zachcianek jak ogorki z nutella czy inne dziwactwa ale za to wlasnie mam cesto straszna chrapke na fante a potem jak za lapczywie wypije to boli mnie brzuszek i maz na mnie krzyczy ;-)a pomaranczy tez wcianm duzo na poczatek jablka jak ty a teraz pomarancze i jablka kiwi czasem i w ogole czesto kwasne rzeczy a o kapuscie kiszonej nie wspomne ale po niej w jelitach tez nie za ciekawie :-D

Witam
Właśnie wsunełam 2 grejfruty to jest moja zachcianka w 1 trymeście zajadałam się jabłkami
ciekawe co będzie w 3 trymestrze?

Ja tez tak mam:) Tylko zamiast fanty to colę piłam:) Teraz troszkę mi przeszło po tym jak mnie brzuszek bolał i M sie zezłościł i powiedział, ze koniec z colą:zawstydzona/y::-D Teraz wcinam jabłka, pomaranczę, kiwi, ogórki kiszone, kapustę kiszoną:) A wczoraj to takiego smaka mialam na ziemniaczki gotowane ze smażoną cebulką i polane to wszystko jogurtem naturalnym albo zsiadłym mlekiem, MNIAM:-D Dziś podobnie jem bo mam ziemniaczki pieczone i mizeria:) Oczywiście jak do śmietany dodawalam sok z połówki cytryny to nie omieszkałam spróbowac tej cytryny i tak mi posmakowal ten kwaśny smak, że się zassałam totalnie, hahaha:-D

Ja tez tak mam:) Tylko zamiast fanty to colę piłam:) Teraz troszkę mi przeszło po tym jak mnie brzuszek bolał i M sie zezłościł i powiedział, ze koniec z colą:zawstydzona/y::-D Teraz wcinam jabłka, pomaranczę, kiwi, ogórki kiszone, kapustę kiszoną:) A wczoraj to takiego smaka mialam na ziemniaczki gotowane ze smażoną cebulką i polane to wszystko jogurtem naturalnym albo zsiadłym mlekiem, MNIAM:-D Dziś podobnie jem bo mam ziemniaczki pieczone i mizeria:) Oczywiście jak do śmietany dodawalam sok z połówki cytryny to nie omieszkałam spróbowac tej cytryny i tak mi posmakowal ten kwaśny smak, że się zassałam totalnie, hahaha:-D

Widzę, że nie tylko ja mam zachcianki na colę, jabłka, kiwi, ogórki kiszone. No ja nie mam na pomarańczę bo nie lubię. Dzisiaj natomiast miałam dzień ochoty na słodycze, zrobiłem więc sobie szarlotkę na ciepło z bitą śmietaną i lodami. Teraz niestety pokutuje za moje łakomstwo bo troszkę mnie brzuszek boli:-(

reklama
Ja juz wróciłam o 17tej,jest wszystko ok,zrobił mi badania,te plamienia mogły byc jak sie robi no wiecie co,ale zapisał mi scopolan 3razy dziennie po jednej i luteine dopochwowa rano i wieczorem.Acha dzidzia pokazała co ma miedzy nóżkami i jest pitolek tak wiec bedzie chłopczyk!!!!!!!!!!!!!!!Mam nadzieje ze juz na 100%.A imie tez juz wybralismy Bartek.

Do góry