reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Rybka! Tak się cieszę 1 Super że wszystko ok. A krwiaczek na pewno się szybko wchłonie i za 6 tyg nie będzie po nim śladu :tak:

A co do ujawniania chłopców... u nas do przedwczoraj utajniała się jednak dziewczynka więc nie wiadomo jak z resztą "wstydliwych" malutków :-D

reklama
owlrene gratuluję synka, ciekawe jak wypadniemy statystycznie pewnie jak zawsze więcej chłopaków będzie

Jak samopoczucie dzisiaj dziewczyny?

Mój czort wczoraj tak się poruszył pod żebro, że az mnie skręciło, ale fajnie uczucie jak się ruszają, naprawdę II trymestr to najlepszy okres ciąży w zupełności.

U mnie pogoda do d. zimno, szaro, ale ponoć jutro ma być lepiej, szykuję się psychicznie na milion pytań jak się czujesz?, czy czujesz ruchy?jak dasz na imię?...czasem się zastanawiam czy w życiu przychodzi taki czas, że rodzina znajomi przestają o coś pytać zaczynająć od czy masz chlopaka, męża, kiedy dzieci, może potem będą pytać czy wybrałam już trumnę, albo miejsce pochówku...ale czarny mam dziś humor

buziaki, lecę sprzątać, miłego dnia:-)

Witam - my dziś na bal haloween idziemy ale coś Syno marudzi. Ale mnie drażni swoim jęczeniem :dry:
Jeszcze muszę jakieś przebrania wymyślić...

AsiaKC dzieciaki pewnie fajną zabawę będą miały :) Ja kupiłam trochę cukierków, w razie by ktoś miał nas odwiedzić, sąsiadka wspominała, że jej dzieci mogą chodzić, a głupio nie mieć jakiś słodyczy :)

U nas pochmurno, mam ogromnego lenia, ale trzeba się brać za robotę :)
Dziś na obiad robię kopytka z mięskiem w sosie pieczarkowym i fasolką szparagową, i muszę zrobić sernik z galaretek w razie by ktoś nas odwiedził :)
Pozdrawiam i miłego dnia życzę!

hej dziewczynki

rybka cieszę się bardzo, że teza o wodogłowiu okazała się fałszywa, wierzę, że krwiaczek się wchłonie:-D

owlrene gratuluję synusuia - moje dziecko miało w nosie usg i teraz czekam jak na szpilach na 10 listopada, mam nadzieję, że się pokaże:-p

czarnuszka
- super, że się ułożyło między tobą a M, mój jest kochany, ale kwiatów bez okazji to już dawno od niego nie dostałam:sorry2:, ale dzisiaj obiecał mi pizzę:-D

agniesiak
ten prezent z próbkami to z przychodni prywatnej czy państwowej?

mój dzidizol wczoraj był mało aktywny, ale nie dziwię mu się, sama chodziłam wczoraj jak zombie - jakiś taki dzień:-p

dzisiaj mamuncia od rana robi gołąbki - juuupiii:-D
zaraz lecę postawic kwiaty na grobach dzidków, buziolki

Dzien dobry Słoneczka!!!!:-)
u mnie koszmarna noc K musial jechac o 23 do pracy!! wrocil o 2 i mlody sie obudzil i nie spal do 5 rano!!!! koszmar! ale z K wszystko wyjasnione mam nadzieje ze zadne glupie mysli mnie juz nie napadna!! kolacja udana bardzo sie podobalo mezuniowi!!!! Moj pierworodny dzisiaj ma pierwsze urodzinki...kurde ale wspomnienia pamietam jakby to bylo wczoraj a juz tak duzy chlopczyk z Niego... Dzisiaj zas zamotna sobota....nie nawidze strasznie byc sama ale coz....przeciez K sie nie zwolni z roboty...

Dzieki za troske mirosia.U mnie rzeczywiscie wczoraj bylo usg.Ale wyniki dopiero dowiem sie na wizycie u ginka bo technik nie mogl nic powiedziec poza tym ze na 100% jest:

Chłopak
- gratuluje kochana!!!!! czyli u Ciebie w rodzinie jednak przewaga facetow :))

po usg mamy takie wieści
mały duzy ma 430 gram ma tez krwiaczka w bocznej prawej półkuli mózgu ale dr mówi że na razie to nic groźnego do kontroli za 6 tygodni jego zdaniem powinno się wchłonąc poza tym ok wszystko na miejscu:tak::tak::tak:

dzięki dziewczynki i kolorowych snów:-D
wszystk bedzie dobrze trzymam kciuki

Dobry wieczór!!!

A więc ja również po wizycie u gina i pokolejnym usg, nasz synek ( 100 % synek bo wczoraj chwalił się klejnotami ) wazy ok 420 g , wszystko w porządku, lekarz mówi, że rozwija się książkowo, oglądaliśmy małego całe 25 minut. Każdą dostępną część ciała po kolei i mimo że to nasze trzecie maleństwo czułam się wczoraj jak bym pierwszy raz była w takiej sytuacji. Ze mną też wszystko w porządku, odstawiamy na próbe żelazo i zobaczymy czy to zawarte w Prenatalu narazie wystarczy w walce z moją odwieczną anemią.

Dopiero znalazłam chwilę na odwiedzenie naszego forum, bo wczoraj reszte dnia spędziłam z kichającymi i smarkającymi starszymi pociechami. Po południu z jednym wywędrowałam na angielski bo by mi tego nie darował, że z powodu kataru opuścił lekcje.

Dziś znów cały dzionek w pracy, ale już powoli wymiękam i chyba zacznę stopniowo wszystkich przygotowywac do mojego zniknięcia na jakiś czas. Oczywiście Szefowa już ma mnóstwo pomysłów jak pogodzić zwolnienie lekarskie z pracą ( choć to całkowicie nie legalne heheheh) ale chce żebym tak nieoficjalnie "pojawiała się " w odwiedziny w pracy ... Ale tak całkiem poważnie 19 tego listopada mam wizyte u gina i wtedy biorę zwolnienie.

Nic nie zanudzam dziewczyny pewnie większość zmyka do łóżek, a ja jeszcze zagłebię się w lekturę tego co napisałyście od wczoraj!!!

Miłych snów!:-D

A ja poczekam bo mały zaczyna wieczorne buszowanie...
gratuluje synusia,

mag007 ja również dostałam reklamówkę z gazetkami, reklamówkami i próbkami, teraz na razie jedną, w poprzedniej ciąży miałam trzy takie reklamówki, nawet w jednej z nich była mała butelka Aventu, dostaje sią ją na samym początku na reklamówce napisane jest bodajże 12 tc, później około 23 i pod koniec. Dostałam od państwowej przychodni :)

Czarnuszka88 100 lat Sebastiankowi!!!

reklama
witam w sobote zimno i szaro i u mnie mgla nic nie widac .
Ide dzisiaj do pracy jupiiiii koniec siedzenia w domu :) i troche zaoszczedze bo nie bede na e-bayu :-D
Wczoraj bylam w lumpiku i znalazlam sukienke ,bluzeczke i taki wielofunkcyjny kocyk :)
jak zdaze pstryknac fote to wkleje :)

A najlepszy bedzie przyszly tydzien co dzien jakas paka przyjdzie :)
jednej tylko nie dostalam :( 11 rzeczy dla niuni mialo byc body itd pewnie ktos ukradl na poczcie czesto sie slyszy ze tak robia paczka nie byla ubezpieczona :( bo taniej i teraz nie mam nic :(
Takie uroki .

zycze wam milej soboty :))

Do góry