reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
owlrene
gratulacje :-D z okazji synka
:-) już spora część z Was zna płeć,
a ja mam wizytę dopiero za 2 tyg :zawstydzona/y:
tyyyyle jeszcze czekania :-(, a tak bym chciała już do brzusia mówić po imieniu, a nie tylko "Maleństwo"...

witajcie
ja mam plan zaraz wlasnie zawiezc moje siuski do badania zeby sie upewnic czy wszystko jest ok, mi od jakiegos czasu wychodzi ze mam duzo bakteri, ale jak do tej pory zadn lekarz mi nic na to nie przepisal, to nie wiem czy to normalne ze kobietom wychodzi duzo bakterii w moczu

Ja też tak miałam . Moja p. doktor od samego początku powiedziała,że musimy to wyleczyć. Najpierw dostałam tabletki na ziołach a jak nie pomogły to już normalne leki i antybiotyk - całe 2 miesiąc mnie leczyła, ostatnie badania ok. Ale boję się, że mógł mnie M zarazić -a on nie był leczony-Jak się znowu badania popsują to przynajmniej będę wiedzieć , gdzie tkwi problem (Informacja z ulotki leku).
A z tego co mi gin powiedziała to trzeba wyleczyć , bo może dojść do wcześniejszego porodu.

Owlrene gratulejszyn chlopaczka:) No mniejmy nadzieję, ze teraz chłopcy się pokazują :D Hihi:) Moze i u nas będzie Tomaszek?:D
Co do kopania po pęcherzu to nadz Dziubasek własnie tak nieraz mnie kopnie:) A pępek mnie bolał:) i teraz mam go prawie wystającego, hahah:)
Jutro z M jedziemy do Szymanowa, także odezwe sie do Was wieczorkiem albo pojutrze. Nie naskrobcie duzo:)
Zmykam oglądac dalej tvn:)
Dobranoc:)

po usg mamy takie wieści
mały duzy ma 430 gram ma tez krwiaczka w bocznej prawej półkuli mózgu ale dr mówi że na razie to nic groźnego do kontroli za 6 tygodni jego zdaniem powinno się wchłonąc poza tym ok wszystko na miejscu:tak::tak::tak:

dzięki dziewczynki i kolorowych snów:-D

Dobry wieczór!!!

A więc ja również po wizycie u gina i pokolejnym usg, nasz synek ( 100 % synek bo wczoraj chwalił się klejnotami ) wazy ok 420 g , wszystko w porządku, lekarz mówi, że rozwija się książkowo, oglądaliśmy małego całe 25 minut. Każdą dostępną część ciała po kolei i mimo że to nasze trzecie maleństwo czułam się wczoraj jak bym pierwszy raz była w takiej sytuacji. Ze mną też wszystko w porządku, odstawiamy na próbe żelazo i zobaczymy czy to zawarte w Prenatalu narazie wystarczy w walce z moją odwieczną anemią.

Dopiero znalazłam chwilę na odwiedzenie naszego forum, bo wczoraj reszte dnia spędziłam z kichającymi i smarkającymi starszymi pociechami. Po południu z jednym wywędrowałam na angielski bo by mi tego nie darował, że z powodu kataru opuścił lekcje.

Dziś znów cały dzionek w pracy, ale już powoli wymiękam i chyba zacznę stopniowo wszystkich przygotowywac do mojego zniknięcia na jakiś czas. Oczywiście Szefowa już ma mnóstwo pomysłów jak pogodzić zwolnienie lekarskie z pracą ( choć to całkowicie nie legalne heheheh) ale chce żebym tak nieoficjalnie "pojawiała się " w odwiedziny w pracy ... Ale tak całkiem poważnie 19 tego listopada mam wizyte u gina i wtedy biorę zwolnienie.

Nic nie zanudzam dziewczyny pewnie większość zmyka do łóżek, a ja jeszcze zagłebię się w lekturę tego co napisałyście od wczoraj!!!

Miłych snów!:-D

A ja poczekam bo mały zaczyna wieczorne buszowanie...

ionka jakbys zobaczyla jak goscia obsmarowaly wszystkie kobiety pod jego wypowiedzią :-D:-D:-D wiadomo co napisaly hehe faceci to zawsze sie wymadrzaja a g... wiedza o naszych sprawach kobiecych ;-)

dlatego nawet nie zaczynam czytać takich mądrości, bo mnie od razu szlag trafia :wściekła/y:

Witam w pochmurny dzień,
dzis moje urodziny, a mi jakoś smutno:-(

nie smuć się :-) i wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń :happy2:

Kochane, ja mam takie pytanko.. Czy Wy też czujecie 'kopanie' w pęcherz? Bo ja czasem mam wrażenie że mój dzidziuś mnie kopie po pęcherzu.. I że uciska mi jakiś nerw bo strasznie boli mnie lewa pachwina i biodro po lewej stronie.. :( Nie wiem od czego to.. Nie przemęczam sie ani nic.. A czuje taki jakby ucisk.. Pomóżcie. Ma któraś tak?

oj, jak mi moja przykopie w pęcharz, to az mi oczy wyłażą na wierzch :eek: najgorzej, jak jestem na mieście ;-) a czasem zaczyna grać na jajnikach i wtedy też zęby zaciskam :sorry:
a pachwiny i mnie czasem bolą, coś tam się rozciąga :tak:

gratuluję!! :-)

po usg mamy takie wieści
mały duzy ma 430 gram ma tez krwiaczka w bocznej prawej półkuli mózgu ale dr mówi że na razie to nic groźnego do kontroli za 6 tygodni jego zdaniem powinno się wchłonąc poza tym ok wszystko na miejscu:tak::tak::tak:

dzięki dziewczynki i kolorowych snów:-D

Rybka, aż odetchnęłam! zobaczysz, wszystko będzie dobrze! :tak:

a ja dziś po szpitalu, wszystko ok :-)
oczywiście nie wróciłam na 14:15- o tej godzinie stałam jeszcze w korku. szefowa dzwoniła do mnie, kiedy wrócę. potem wyłączyłam telefon.
a potem jeszzce poszłam zjeść, bo az mi słabo było- w rezultacie spóźniłam się o prawie godzinę.
trudno- praca pracą, ale to tylko mały element mojego życia. a dziecko najważniejsze.
i jakos sobie poradzili beze mnie, och jejku.

mam detektor, :-)normalnie odgłos serduszka mojego szkraba, to miód na serce, najwspanialszy prezent:-D

Owlrene-OGROMNE GRATULACJE

Brzuszki jeszcze raz dziękuję za życzenia, buziaki:*****************************

reklama
Do góry