reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Polka dziękuję dużo lepiej z szyją i tym barkiem. Ale dziś jestem śpiąca Elena całą noc wymiotywała, chyba miała coś na żołądku i jeszcze sąsiedzi mają takiego psa, co cały czas szczeka , trafia mnie jak go słyszę.
Wiosna ponoć idzie, choć u nas dziś tak ponuro, a jeszcze niewyspana i ledwo żyje, marze już, by położyć się spać.

reklama
to moj Adas bedzie tak wyposrodkowany - oceniam go na 13-14kg.
Wasze dzieci jezdza jeszcze w wozkach?????????? On jzu wozka nienawidzi i nie ukrywam ze potem ciagniecie go do domu to mega problem... Dobrze ze towarzyszy nam zawsze starszy synek, ktory na przyklad dzis niosl zakupy a ja wloklam Adasia... :wściekła/y:

Mili - a u Was wzywają na bilans? U nas trzeba samemu pamiętać, zadzwonić, umówić się i pójść

Co do wózka, to u nas jest tak - jak wezmę wózek, to chce na nogach, a jak nie ma wózka to chce wózkiem, ewentualnie na rękach.
A jak idę na zakupy, to wolę wziąć wózek, a jak nie chce w wózku jechać, to zakupy jadą w wózku, a ona za rękę :dry:

Za to ze spaniem dalej mamy problem. Albo usypia o 23-24 i spi do 6-7 rano, albo usypia o 19, jesli nie ma drzemki w dzień, wstaje o22, usypia o 2 w nocy i wstaje o 6-7 rano. Wykończona tym jestem strasznie. A już tak ładnie spała :-(

Wszystkim marcowym dwulatkom zycze radosci, sloneczka i szalonych pomyslow!!!! Ale w ramach przyzwoitosci, by Mamusiek nie doprowadzic do granic wytrzymalosci!!!!!
Kochane Mamusie!!!! I Wam zycze wsyzstkiego dobrego! Bo urodzinki naszych Dzieci, to tez nasze swieto!!!! Nie zapominajcie o tym!!!!!

My po bilnasie , El waży 13,5 kg i mierzy 91 cm. Wszystko generalnie dobrze,choć martwię się trochę tym jak układa jedną stopę przy chodzeniu i myślę czy nie kupić jej butów profilaktycznych,pamiętam jak blubery kiedyś dawno o tym pisała, macie jakieś doświadczenie?
U nas też nie wzywają na bilans samemu trzeba sie umówić

reklama
wiolonczelamy dzisiaj bylismy u ortopedy ze wzgledu na kolanka bo Bartus krzywi i on mi powiedział ze niby dzieci do 3 lat maja prawo krzywic pózniej bedą normalnie chodzic my np mamy tylko pilnowac i zeby na długie spacery nie chodził.Jak pediatra nic niepokojącego nie widzi to moze nie jest tak zle a jak Cie to niepokoji napewno to wez skierowanie i do ortopedy:-)

u nas tez nie wzywaja musiałam sama sie rejestrowac.

Do góry