reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Dziewczyny, wlasnie bylam w toalecie i na bieliznie zauwazylam maciupenka czerwono-brazowa kropke i troszke sluz podbarwiony na brazowo :eek: Bardzo malo tego. Nie wiem teraz co to moze byc. Czy z przemeczenia, chodzilismy wczoraj duzo po miescie, pozniej byly male przytulanki, w nocy dobrze nie spalam, bo palant zza sciany zrobil impreze i rano wstalam do pracy... Zarejestrowalam sie na wizyte u ginekologa na jutro na 17-ta. Na razie obserwuje czy bedzie tego wiecej. Jak tak, to od razu jade do szpitala. Choc wydaje mi sie, ze to tylko takie jednorazowe bylo... Zmierzylam tetno Dzidziolka i jest ok. Ale i tak sie martwie...

reklama
mag349- sciska i całuję Cię bardzo mocno, musisz mieć teraz dużo siły i przejść przez to...wiem że łatwo jest pisać, ale wierzę że na pewno sobie poradzisz z tym bólem...
Najszczersze kondolencje kochana

Dziewczyny, wlasnie bylam w toalecie i na bieliznie zauwazylam maciupenka czerwono-brazowa kropke i troszke sluz podbarwiony na brazowo :eek: Bardzo malo tego. Nie wiem teraz co to moze byc. Czy z przemeczenia, chodzilismy wczoraj duzo po miescie, pozniej byly male przytulanki, w nocy dobrze nie spalam, bo palant zza sciany zrobil impreze i rano wstalam do pracy... Zarejestrowalam sie na wizyte u ginekologa na jutro na 17-ta. Na razie obserwuje czy bedzie tego wiecej. Jak tak, to od razu jade do szpitala. Choc wydaje mi sie, ze to tylko takie jednorazowe bylo... Zmierzylam tetno Dzidziolka i jest ok. Ale i tak sie martwie...
Przede wszystkim spokojnie, zawsze mi to mówiła moja Pani doktor, jak miałam podobne historie...najważniejsze że dzidzi bije serduszko...myśle że to może od tych małych przytulanek i z niewyspana, ale ja bym od razu pojechała do szpitala...zresztą jeździłam z najmniejszym plamieniem, a w II trymestrez mogą byc to sprawy z łożyskiem, więc radzę JEDZ DO SZPITALA, co Ci szkodzi, a przynajmniej się uspokoisz...

Marti wlasnie dzwonilam do mojej mamy siostry, ona ma juz dwojke dzieci i powiedziala mi to samo, ze pewnie od przemeczenia i seksu :zawstydzona/y: Ale my naprawde bardzo uwazamy, a ja nie mialam zadnych lekarskich przeciwwskazan. Moze faktycznie troszke panikuje. Poczekam spokojnie do wieczora. To bylo naprawde minimalne... Mysle, ze sie nie powtorzy. Nawet brzuch mnie nie boli, a Maluszek sie wierci i ciagle mi bulgocze :happy:

Marti wlasnie dzwonilam do mojej mamy siostry, ona ma juz dwojke dzieci i powiedziala mi to samo, ze pewnie od przemeczenia i seksu :zawstydzona/y: Ale my naprawde bardzo uwazamy, a ja nie mialam zadnych lekarskich przeciwwskazan. Moze faktycznie troszke panikuje. Poczekam spokojnie do wieczora. To bylo naprawde minimalne... Mysle, ze sie nie powtorzy. Nawet brzuch mnie nie boli, a Maluszek sie wierci i ciagle mi bulgocze :happy:
Zrobisz oczywiście jak uważasz, ja ze względu na moje historie, lecę do szpitala ze wszystkim nie mal...
To w takim razie odpoczywaj dzisiaj...

Dziewczyny bardzo przepraszam, że w tak trudnej chwili dla Mag zmieniam temat..

Ale bardzo chciłabym się dowiedzieć jak to jest z tym becikowym..czy omija nas ta ustawa o tym, że becikowe dostają kobiety które od 10 tyg chodzą do lekarza i dbają o dziecko, czy my też się zaliczamy.. bo sama już nie wiem.. ja dowiedziałam się o ciąży w 9tym tc, a u lekarza byłam po raz pierwszy w 11tym tc, bo taki był najbliższy termin.. w końcu 1000zł to dużo, a przyda się napewno taka kwota po narodzinach.. nie wiem co o tym myśleć, może któraś z was jest w podobnej sytuacji.. nie wiem czy chodzi o kobiety które teraz zaszły w ciążę, czy też o te które już były w ciąży jak zrobiło się o tym głośno..
Ja się orentowałam jak to będzie i nas to nie będzie obowiązywało!!!!Ustawa bedzie dotyczyła dziewczyn,które będą krócej w ciąży niż 10 tyg.Tak więc spokojnie becikowe dostaniemy!!!

Dziewczynki, tak mi jest źle.....
Moja Mamcia zmarła dziś rano :(

Jejku kochana chcialabym cie teraz przytulic ale nie mam jak .
Przykro mi bardzo i az mi sie plakac chce ,bidulko ty moja popatrz na to tak ze twoja mama juz nie cierpi ,poszla tam do Boga i juz ja nic nie boli i napewno nie chce zebys plakala .Wiem latwo sie mowi ale moze myslac w ten sposob bedzie ci lzej .

Achhhh nie umiem nic napisac nie wiem co jakas taka pustka i smutek mnie ogarnol .
Wspolczuje kochana

reklama
Tabasia ja tez bym pojechala do szpitala bo jestem straszna panikara i po przejsciach .
Ale mi sie plaknelo mysle o tobie Mag i tak mi smutno wogule jak cos jest to zaraz placze czy tutaj czytam czy w tv ogladam smutno mi i juz .
Ja nie mam kontaktu z mama :( ale jak sobie pomasle ze mialaby umzec to tez mi tak przykro .

Dzisiaj rano z M ogladalismy 2 godzinny program o ciazy i narodzinach co sie dzieje w brzuszku przeprowadzali rozne eksperymenty co dziecko przez te cale 40 tc robi a potem byly narodziny i ten moment kiedy juz lezy na piersi mamy i tak patrzy na mame tak patrzy z taka ta sila i uczuciem i jest to najpiekniejszy moment na swiecie .Narrator tak to opowiadal i do tego mial taki bardzo przyjemy glos i jak sie nie rozrycze z wzruszenia myslalam ze nie dam rady przestac ,patrze na mojego M a jemu tez lezka leci :)

Zeby juz byl marzec .

Co do sexu to my nie mozemy i juz tak poscimy 16 tg i czuje ze bede znowu dziewica :-D
Nieraz mam ochote ale nawet jak by gin powiedzial ze juz wolno to bym sie bala i nie chciala ,co tam wytrzymam :)

Do góry