reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

witajcie!

myszowata ramari madzia udanego wypoczynku kochane!!!

Tabasia dzieki za rade co do smietanki ryzowej, moze znajde u nas :) co do nocek, to niestety sa podobne, widze jakas poprawe, ale nie jest jak u innych poltoraroczniakow niestety :(, jeszcze we Wloszech u mamy, potrafil sie budzic tylko dwa razy na noc, a jak tylko wrocilam do domu, znowuz to samo - moze tu cos nie tak mamy?

polusia jak zwykle smaka robisz swoim gotowaniem :)gdybym tylko potrafila golabki zrobic ;P, moze namowie M na faszerowane papryki na poniedzialek ;)

a propo spania Redan spi od jakis 2-3 miesiecy raz dziennie do dwoch godzin, czasami wychodzi jedna godzina, czasami jak cisnienie niskie, to nawet i 3 godzinki - w dzien nie mamy problemu ze spaniem :)

polka Oliwka to juz wszystko potrafi Ci pomoc zrobic :)))

reklama
Polusia!!! Sto lat, spelnienia marzen i pociechy z dzieciaczkow.Buziaki odemnie i kornelki. Ja nie mam czasu zajrzec do was,wlaczam kompa jak mala zasypia bo nie daje mi nic napisac bo pyka mi. Wasze dzieci tez takie niedobre?ze wszedzie wlaza i nic sie nie sluchaja? :) Teraz mam samotne noce bo D ma nocki... DSCN5357.jpg

hej hej,
wy wyjeżdżacie, a my już jutro wracamy. pogoda tutaj zrobiła się bardzi irlandzka, więc szoku termicznego nie będziemy mieli ;-)
jeszcze tylko ostatnie zakupy chcę zrobić, tzn leki. muszę jak zawsze mieć na zapas.
teściowa bawi się z Olcią, a ja idę się szykować do wyjścia. oczywiście z Olcią, hehe ;-)
aaa, wczoraj odwiedziliśmy kumpelę i jej noworodka, chłopak 11cm dłuższy od Olci, jak się urodziła i ponad 1kg cięższy, a taaaaaki malutki. juz zapomniałam, jak to jest. a Olcia taka duża i dorosła :-)

Witajcie

M ma urlop i normalnie na nic nie mam czasu:/ zaburzyło mi to cały plan dnia. Moje zorganizowanie wróci pewnie dopiero, jak wróci do pracy :)
Za 2 tyg idziemy na wesele, wiec ostatnie kilka dni szukałam butów i jak znalazłam idealne poprostu piękne i pasujące ma mnie sandałki. To sie okazało że prawy kolorystycznie różni się od lewego :/:/ bo niby jeden stał długo na wystawie i od światła zmienił kolor :/ Jadna sprzedawczyni namawiała na kupno, że kolory na pewno w 2 tyg sie wyrównają, ale druga uczciwie przyznała że nie poleca mi tych butów, bo ewidentnie wyglądało by to jakbym miała dwa różne buty na nogach :/:/ ehhhh
Dni lecą, pogoda fatalna, dzisiaj wieje tak, że mnie głowa boli:/

myszowata, ramari mam nadzieje że przynajmniej Wam pogoda dopisze, bawcie sie dobrze :)
ionka dla Was spokojnej podróży!! a jak tam sprawy wykończeniowe ?dużo udało sie Wam załatwić przez ten czas??

ionka spokojnej podróży życzę :)

kalisa ja tak kupiałam buty na przecenie teraz jak byłam w Szwajcarii - kosztowały chyba z 70 franków a obniżyli na 9 z właśnie z tego powodu c o piszesz - jeden but był inny od drugiego z tym że to były tenisówki i po wypraniu wróciły obydwa do właściwego i takiego samego koloru :)

witam :)
mam marudę od rana :( położyłam już na drzemkę i mam nadzieję że wstanie lepsza :) dziś ma koleżanka do mnie na grilla wpaść i mam nadzieję że zostaną na noc u nas - pobalangowałybyśmy sobie :) robię tort pavlovej - wczoraj upiekłam bezę ale zjadłam ją wieczorem z M więc teraz druga jest w piekarniku :)

miłego dzionka życzę :)

Witam sie. Ale mamy kiepskie lato, ciągle mam wrazenie że jeszcze sie nie zaczeło a tu niedługo jesien, dziewczyny jak tam Wasze maluchy zniosły podróże i loty. nie bałyście sie ze w jakimś np Egipcie coś sie może dziecku wydarzyc i co wtedy, ja zas mam czarne myśli na ten temat. co do spania to moje dziecie nadal preferuje dwie drzemki, po jednej wieczorami jest nie do zniesienia. A w ogóle to jest cudowna, coraz bardziej grzeczna, widac że zaczyna rozumiec co jej wolno, lubi sie wygłupiac i mnie rozsmieszac. Mało gada preferowane słowa , to mama, lubi jak jej odpowiadam, co Elenko, tata, tam, tu, mniam i nie ma, a tak to nie bardzo, a Wasze maleństwa

kalisa no to rzeczywiście kiepsko z tymi butami...
polusia fajnie, że tak Ci się super trafiło z tą promocją
wiolonczela u nas różnie raz Franio się słucha raz nie, ale zwykle jednak tak:-)
agulka Kornelka jest przesłodka!
Co do spania dzieci to mój Franko od miesięcy przynajmniej jakiś już trzech śpi raz ok 2h, choć i 3h potrafi. W nocy śpi ok 11h ciągiem, choć bywa, że i 12h. Czasem jak gdzieś po południu jedziemy samochodem to potrafi jeszcze wtedy złapać krótką drzemkę, tak z 30min

Hej Kochane Moje:-)Na działce było super, pogoda co prawda średnia, ale odpoczeliśmy na maxa, rodzice dużo zajmowali się Franiem a my z M relaksik:-)Wieczorkiem grillowaliśmy - było pysznie:-)Komary straszne, ale sprawdziło się i urządzenie chicco to z ultradźwiękami jak i odstraszający insekty krem chicco - nic Franka nie pogryzło:-)Wczoraj wracając z działki pojechaliśmy do teściów, Francio dostał fajowe prezenty od dziadków tj globus vtech i pudło klocków mega blocks - byłam bardzo miło zaskoczona:-)Franio uwielbia ostatnio budować z kolcków, więc bardzo trafiony prezent:-)Dziś zaczęliśmy dzień o 8.25 - pospaliśmy sobie, niebawem chyba ruszymy na spacer i zakupy. Pogoda niespecjalnie letnia...
Miłego dnia Kobietki:-)

Witam! wiolonczela moja mala teraz tata nie mowi a mlodsza byla to mowila,mowi tylko mama, dido, dodo(niewiem co to znaczy) i daj i am a tak to cos po swojemu gada. Kornelka lot samolotem spoko zniosla,tzle ze przy koncu juz jej sie nudzilo i troche marudzila no i byla mlodsza bo leciala jak miala 11mies.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry :)
pogoda maskara :( leje i zimno - 14 stopni . gdzie to lato ?
przez weekend była u mnie przyjaciółka z mężem i córeczką - ale pobalowałyśmy :) w sobotę grill a potem winko na tarasie do 2 w nocy a w niedzielę nie przytomne :) ale fajnie było:) dziś jestem sama bo M wziął Julkę i pojechali do Wawy - M ma dostać nowy samochód i przy okazji sobie coś tam zwiedzą :)
miłego i pogodnego dzionka życzę :)

myszowata no fajne prezenty dostał Franek :)

Do góry