reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Cześć Dziewczyny:)

Melduję, że u nas ok. Magda jest cudna, zrobiła się taka kontaktowa:) Szymcio broi, wszystko go interesuje i buzia mu się nie zamyka - non stop gada, niestety głównie w sobie tylko zrozumiałym języku;)

Ramari współczuję kolek u Radzia. Śpi bardzo ładnie. Magdzia też kilka razy obudziła się dopiero ok. 4, a normalnie ok. 2 - 3. A jak się wózeczek sprawuje? Mój już wyblakł od słońca:( Ale jestem z niego bardzo zadowolona.
Madzia lepiej sprawdzić, czy to nie astma, będziesz spokojniejsza.
Myszowata Szymcio jadł czereśnie i bardzo mu smakowały, żadnej reakcji ze strony brzuszka nie było. Uwielbia też truskawki, ale po nich robi zielone kupki niestety:(
Ionka powodzenia na egzaminie! Mnie też to czeka:( Także wszystkim innym koleżankom nauczycielkom, które będą zdawały, życzę powodzenia!

Pozdrawiam Was serdecznie!

E: widzę, że ts nam umiera:(

reklama
witam i ja :-)

wiecie, ta pogoda mnie dobija, juz dziś 2x zmokłyśmy, najlepsze jest to, że było piękne błękitne niebo i słońce, a deszcz lał i wtedy... masakra normalnie.
ciśnienie skacze i na zmianę głowa mi pęka, albo ledwo oczy otwieram...
do tego moje dziecię ma energii jak w elektrowni atomowej, spała mi 23 minuty. tyle, że warzywa ugotowałam na obiad...
a oprócz tego buzia jej się nie zamyka, gada i gada jak najęta i jak to przeżywa ;-) karmi wszystkie swoje zwierzątka moją kawą na przykład... tzn wrzuca je do filiżanki...

asia, a kiedy masz ten egzamin? ja mam w sobotę... od czytania tych wszystkich przepisów zaraz mnie coś trafi.

Ionka najlepsze jest to, że jeszcze nie znam terminu, wiem tylko, że w lipcu. Mają mnie listownie powiadomić, bo egzamin organizuje urząd gminy, pod który podlega moja szkoła. Póki co nie przemęczam się z przygotowaniami, gorzej jak się okaże, że to w przyszłym tygodniu będzie.

witam dziewczynki :)
przepraszam że tak mało się oddzywam teraz ale czasu mało - cały czas gdzieś jesteśmy coś zwiedzamy a jak wieczór przyjdzie to piwko, dore jedzonko i potem łóżeczko :)
pogoda dziś do bani - lało ale ciepło bo 25 stopni więc oki, byliśmy na zakupach - kupiliśmy zabawki dziewczynom i znaleźliśmy wypasiony kulkoland :) a popołudniu zaliczyliśmy pyszne naleśniki w Satingen po stronie niemieckiej :)
jutro plan Lenzburg zamek dla dziewczyn albo piesza wycieczka do zoo który utrzymują cyrkowcy :) jedna i druga specjalnie dla Poli i Julki :)
miłego wieczorku życzę :)lecę nadrobić co tam naskrobałyście :)

hej. Ramari jak ja zazdroszcze tych nocek. U nas niby teraz zasypia o 20, pierwsze jedzenie ok 24 a drugie okolo 4. Czyli bite 4 h spania. No czasami jak mu cos nie pasuje to sie wierci. Ale taki uklad mamy juz od dluzszego czasu. Okolo miesiaca. Tylko szkoda ze sie budzi miedzy 6.30 a 7. Nie da mezowi pospac :)

dobra ide sie klasc, bo jutro do pracy :)

monia współczuję nocek!
ionka asia powodzenia na egzaminach!Będę 3mać kciuki - powiedzcie tylko kiedy!
polusia fajnie, że wakacje udane i miło spędzacie czas!Oby i u nas było tak super!Boję się o pogodę...jak to nad naszym polskim morzem...

Witam się chyba pierwsza;-)Francio spał do 7.02, ale od 5.28 już się wiercił i stękał - także półtorej godziny ostatnie w łóżku to raczej było takie leżenie z zamkniętymi oczami niż spanie. Przede mną dziś jeszcze jakieś zakupy ostatnie i startuję z pakowaniem. wyjeżdżamy w sobotę z samego rańca:-)Wczoraj po ok 3 tyg przerwy synek ruszył i znów chodzi!!!:happy:Nawet dziś troszkę sam podreptał już, ale wciąż woli na czterech lub za paluszek. A wczoraj wieczorem jak usypiał głaskałam go po główce i jak zabrałam rękę to wziął spowrotem moją rękę na swoją głowę i ruszał nią tak jakby sam się nią głaskał:-D Kochane moje!Daje mi też swoje zdjęcie do całowania:-D

Miłego dzionka:-)

Hej! U nas pogoda nijaka. Gdzie to lato, ja się pytam??!!
Ola jakaś dziwna i kaszle. Koło pierwszej pewnie wybierzemy się do pediatry. Jak będzie wszystko ok to jedziemy do mojej mamy na noc. Mój M będzie już jutro w nocy:) Ale się cieszę. Muszę ugotować mu gulasz bo mu się marzy i upiec ciasto jakieś z owocami.

Monia mały zjada dużo w nocy, a jak Ci je w dzień? Ma apetyt?
Ionka śliczny suwaczek:) Oby czas szybko zleciał.
Asia pokaż nam aktualne zdjęcie małej ślicznotki. No i oczywiście starszego braciszka też:)
Romari oby kolki szybko minęły. Współczuję Tobie i Radziowi bo wiem co to kolka:( I gratulujemy ładnie przespanych nocek.
Polusia widzę, że wakacje na pewno będą udane:)
Myszowata wyprzedziłaś mnie, a myślałam, że ja będę pierwsza:) Gratki dla chodziarza:p
Panie nauczycielki trzymam kciuki za egzamin!
Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie,
Asiu fajnie, że u Ciebie wszystko OK. Mała już pewnie się uśmiecha. Radek narazie robi to nieświadomie. Z wózka jestem zadowolona. Mój narazie nie wyblakł, ale pewnie to tylko kwestia czasu. Daj znać kiedy egzamin to będziemy trzymać kciuki.
polusiu wypoczywaj Kochana!
myszowata kochany Franuś :-) Gratuluje chodzenia i będę trzymać kciuki za pogodę!
nesia ale super, że mężuś przyjeżdża. Pewnie już nie możesz się doczekać.
Monia Pawełek je już chyba tylko z przyzwyczajenia, bo dzieci w tym wieku już nie potrzebują nocnych karmień. Współczuje Ci tego wstawania.
ionka kciuki w sobote mam zaciśnięte :-)

U nas nocka w miarę. Mały nie spał tak pięknie jak ostatnio, ale i tak 5 godzin spania było :-)
Przemuś urządził sobie wczoraj taką zabawę, że byłam w szoku. Włączyliśmy spryskiwacze na działce, a on wleciał tam i podchodził do wody. Dziecko całe mokre, ale za to jakie szczęśliwe. Mówie Wam jeszcze nigdy Przemuś się tak chyba nie cieszył :-)

Do góry