reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

myszowata dzięki że pamiętasz o mnie ;) miłego pakowania życzę :)

Witam kobietki :)
przesyłam całusy ze słonecznej Szwajcarii - jest cudnie :) podróż minęła nam spokojnie - dziewczyny spały ładnie - nawet pies spał i nie wierciła się w bagażniku :) pogoda w czasie jazdy była ok tylko koło Zgorzelca dopadła nas burza ale potem było już ok - dojazd z postojami zajął nam 15 godzin.
już zaliczyliśmy ciepłe źródła - ale frajda dla dziewczynek - jedna szalała w wirze a druga skakała z murku i uczyła się nurkować - ta druga to Pola :)
wczoraj była wyspa Mainau czyli wyspa kwiatów - po prostu cudo jeden wielki ogród z gigantycznym motylarium - w nim Pola się zakochała i nie chciała wychodzić - motyle wielkości dwóch moich dłoni siadały nam na rękach, głowach - gdzie tylko mogły :)
dziś - grill w pięknym zamku Wildegg w którym mała znowu zakochała się w fontannie i prysakła na około wszystkich :)
ogólnie wszystko dobrze u nas - mam nadzieję że u Was też wszystko dobrze dziewczyny :)
jak zgram zdjęcia to na ts wstawię :)
do ponownego poczytania :)

reklama
Witajcie Kochane :-)
nadrabiania dużo nie mam ;-)
ionka powodzenia na egzaminie! Współczuje przejść z tym sprawozdaniem
alex ja niestety nie zagłosowałam. Wyskoczył mi jakiś błąd na stronie i nie mogłam nic zrobić :-( Jakbyś przypomniała sobie nazwę tego leku na kolki to będę niezmiernie wdzięczna.
polusia udanego wypoczynku. Z tego co czytam to widzę, że super spędzacie czas :-)
myszowata powodzenia z listą rzeczy na wyjazd.

U nas w miarę. Jutro Radek kończy miesiąc- jej jak ten czas leci. Mały niestety ma kolki. Męczą go wieczorami i czasem w dzień. Całe szczęście, że w nocy śpi i budzi się tylko na jedzonko.Teraz wpakowałam go w chustę, bo płacz był niemiłosierny i śpi :tak:
Przemuś codziennie zaskakuje mnie nowymi umiejętnościami i stwierdzam, że jest bardzo kumaty. Jak go pytam "Gdzie jest Radzio?" to idzie go szukać, zagląda pod kołderkę w łóżeczku. Z nowości to sam zrywa sobie porzeczki i truskawki z krzaków. Truskawki to nawet te zielone :-D jemu smakują. Dziś zadł truskawkę z szypułką.

alex dzięki za odpowiedź. My stosujemy sab simplex i rewelacji nie ma. Dzisiaj wieczorem tak strasznie płakał mimo podawania kropelek przy każdym karmieniu. Kurcze ja już zapomniałam co to kolki- Przemek też miał. On z kolei męczył się w dzień a wieczorem rzadko. Radek z kolei w dzień ok, a wieczorami masakra. No nic trzeba wytrzymać jeszcze z dwa miesiące.

polusia, ja Wam fajnie :-)

ramari, współczuję! Ol nigdy nie miała kolki, więc nawet sobie nie chcę wyobrażać, jak to jest :-( ja rekomenduje espumisan na problemy z brzuszkiem, no ale w sumie co sie będe wypowiadać, jak nie wiem, co to kolka... no i Radzio juz duży chłopak :-)

dobra, lecę pisać...

alex przed chwilką oglądałam filmik o kolce. Podali różne sposoby. Na koniec powiedzieli, że do 6-tego miesiąca życia minie :-D a ja do tego czasu osiwieje :-D U nas wczoraj sprawdziła się chusta. Mały spał w niej od 21 do ok 22:30, potem go przełożyłam do łóżeczka i spał dalej do 4:00, więc dziś jestem wyspana :-)

ramari oby kolki minęły szybciej niż podano w tym filmiku:tak:Ucałowania dla Radosława z okazji pierwszej miesięcznicy:-)
polusia ale macie tam fajnie!Miłego dalszego wypoczynku Wam życzę:-)

Dzień Dobry Paniom;-):-)

Właśnie nadaję znad kawki:-)Francio zasnął o 10.40 po śniadaniu nr 2, czyli dwóch danonkach mega i pierwszym spacerku:-)Wstaliśmy o 7 - o dziwo dziś nie było godzinnego wiercenia i jęków poprzedzających pobudkę:tak:A jak tam dziś u Ciebie nesiaa?
Dziś ma być u nas upalnie, więc korzystam i piorę na potęgę na wyjazd:-)Wczoraj robiłam zakupy apteczne i okazuje się, że najzwyklejszy fenistil w żelu nadaje się dla naszych dzieci - zaskoczyłam się...
U sąsiadów znów jakiś remont - od rana wiercili, więc Franio nie schodził mi z kolan. Dobrze, że jakoś od powrotu ze spaceru cisza i Młody może spać spokojnie.
Miłego dnia:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam:)

Na początku chciałam przesłac buziaczki dla Radka z okazji miesiecznicy:-)

Nocka u nas mogła byc lepsza Bartus płakał mocko niewiem czemu nie mógł zasnąc przy zgaszonym swietle odrazu w ryk,biedaczek mój spalismy do 7.30.Teraz ma drzemke.Pogoda ładna słoneczna i ciepło jest ale cholernie wieje i niewiem czy na spacerek isc moze popołudniu bedzie miejszy wiaterek bo nie chce ryzykowac.

Miłego dnia:)

Do góry