reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Kochane witam !!!
Mam nadzieje że wreszcie wrócę do Was :)
Pogrzeb, Komunia wszystko ostatnio zajęło mi czas :(
U nas ok.
Dzieci zdrowe, opalone, uśmiechnięte :) :)
Dziś było tak gorąco że szok. Franko od 16.00śpi. :) wykończony. Obudził się na ćwiarteczke he he manny :) :) 250ml czyli.
Ja zabieram się za szycie a potem kąpiel i spać. Może ręczne pranie bo rewelacja ciuchów w lumpku nakupiłam :) :)
Miłego wieczoru. U nas u całej trójki obcinanie paznokci bez problemu :)

reklama
Witajcie :-)
kalisa ja młodemu obcinam jak pije mleko. U nas się to sprawdza.
myszowata w takim razie lece na ts. Oby ząb doszedł do zdrowia :-)
polka wracaj wracaj! Buziaki
ionka dziwna ta lekarka. Dobrze, że poczytałaś ulotkę.

U nas dobrze. Mamy kolejnego ząbka (to już komplet jedynek :-)) Dzisiaj przyjechała ciocia o której Wam pisałam. Jutro jak zwykle w piątki wolne od żłobka i jedziemy do aquaparku. Ja to już jak prawdziwy waleń wyglądam :-D

Wyobraźcie sobie, że poniosłam klęske w starciu z moim dzieckiem, przy obcinaniu paznokci :/ nie pomogło nic... tak wyrywał nogi, że nie byłam w stanie ani na 2 sek utrzymać mu w bezruchu, musze razem z mężem to zrobic, tak żeby przytrzymał mu nogę, bo juz mu mega długie urosły :/:/
ionka nie poważna ta lekarka:/ trzeba być czujnym na każdym kroku...
ramari na pewno bardzo uroczy "waleń" :):)

Kalisa - a nie lepiej na śpiocha mu obciąć? Nie boisz się że będzie miał później lęki przed obcinanie, jak to będzie tak wyglądać?
Ostatnio obcinam i Filipkowi i Wikuni cążkami paznokcie. Jakoś im się łamią przy obcinaniu nożyczkami. A próbowałam już 4 różnych modeli. Cążkami idzie mi szybciutko. A Filipkowi to dopiero jak miał 2 latka to obcinałam nie na śpiocha pazurki, bo tez sobie nie dawał. Teraz to uwielbia.
Ramari - super wypad Wam sie szykuje. Duży macie Aquapark?

Witam

Właśnie wypiłam kawkę i zasiadłam do kompa :):)

mrozik
ja też wcześniej obcinałam na śpiąco, ale jakiś czas temu zaczął mi sie budzić od razu jak brałam nóżke do ręki, tak jakby Go to łaskotało :( masz racje boje się tego, żeby nie miał urazu do obcinania paznokci, ale nie mam innego wyjścia :( musze mu jakoś obciać bo już mu sie łamać zaczynaja takie są długie

Ja też tak miałam z Wiki. Możesz spróbować, może u Was poskutkuje. Właśnie ostatnie obcinanie pazurków u nóżek było ze 2 tygodnie przeciągnięte, bo co wzięłam nóżkę, to ja wyrywała i sie przebudzała. Ale wzięłam kocyk i przez kocyk stópkę złapałam. Czasami zabierała, ale udało sie obciąć. Wiem że może u Was nie zadziałać, ale może warto spróbować?

dzień dobry dziewczynki :)
nic nie przespana - miałam straszne koszary - Julka stała u mnie nad łóżkiem w nocy bo przyszła do nas ja się wystraszyłam okropnie że ktoś stoi nad łóżkiem - ona się wystraszyła bo ja zaczęłam panicznie krzyczeć- Julka poszła spać a ja nie mogłam usnąć do rana ze strachu.
dziś u nas w Krakowie noc muzeum więc mamy z Julką plany zaliczyć kilka min. farmacji, archeologiczne , starego teatr a resztę to zobaczymy jak będzie ze zmęczeniem :)
udanego dzionka życzę :)

polusia, no to się postraszyłyście obie ;-) pewnie nie było Ci do śmiechu, ale wybacz, jak czytałam, to się śmiałam :-)
kalisa, mrozik, kiedyś też próbowałam obcinać Olci paznokcie na śpiąco, ale u nas od razu był wielki wrzask...

noc u nas znów ok, Ol jak na razie nie kaszle, katarku tez raczej nie ma :-) jakby się rozpogodziło, to idziemy używać piaskownicy :-)

Witam się i ja!
My już po spacerku. Jest tak gorąco, że o 9 już trudno było wytrzymać:( Teraz będzie drugie śniadanko i mam nadzieję drzemka. A ja skończę gotować kapuśniak.
Polusia fajne macie plany na noc. Udanego zwiedzania.
Kalisa oj uparty ten Twój Filipek:) Ja bym się bała obcinać podczas snu bo Ola na pewno po pierwszym dotknięciu stała by na równe nogi:p Lubi się kąpać?? Może w wannie jakoś się uda?!:) Powodzenia.
Miłego dnia!

reklama
ja zawsze tylko na spiaco obcinam , tak sie wierci ze nawet u rak nie da normalnie a co mowic u nóg ;) i tez noge trzymam przez koc bo inaczej zabiera , choc latwo nie jest i sie nawet przebudza ale innego wyjscia nie ma ;)

u nas jeszcze piekna pogoda , zazwyczaj siedzimy na dworze, choc wczoraj babcia zabrala go na spacer po poludniu no i wyladowali w kosciele na majowce , mamy kosciol okragly wiec duzo jest lawek z przodu i siedzieli gdzies w pierwszym rzedzie przed nimi przechodzil ksiadz a Alan na caly głos " dziadzia " . az sie zatrzymal ;) jakbym to ja z nim byla to bym sie chyba pod ziemie zapadla;)

polusia- super plany na nocke oby Was ju nikt nie straszył ;)

Do góry