reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

heronek, jak miło sie słucha pochawał :-)
polusia, nooo Julka kobietka z charakterem ;-)

laski, a powiedzcie mi, iść do lekarza z troche kaszlącym dzieckiem bez kataru i temperatury? jakby miała tepm, to bym poszła, a z samym katarem na pewno nie. kaszle trochę, taki suchy kaszel.

a my zjedliśmy na kolacje spaghetii i popojamy winkiem. już widzę te kg na wadze ;-)

reklama
ionka zawsze na intuicje bym szla...kaszel moze byc po splywajacym katarku w gardle...jak u nas byl kaszel tylko jak lezal lub w nocy, to wiedzialam, ze to od kataru i nie wybieralabym sie do lekarza. Ale jak widzisz, ze Olci dokucza ten kaszelek dla swietego spokoju sie przejdz :)

ionka mój teść mówi, że po katarku kaszel jest normą. Jeśli to nie jest taki brzydki odrywajacy się kaszel do możesz się wstrzymać myślę z wizytą u lekarza.
heronek ależ zdolny jest Redanek!Gratki!
madzia brawo dla Bartka!
n&h nieźle! Nie dziwię się, że mogłaś się strachu najeść! Nasze dzieci mają teraz pomysły, których chyba nie jesteśmy w stanie przewidzieć!
polusia A to Ci Julcia ananasik;-)
kalisa gratuluję wagi!

Pierwsza???
Hej hej! Witam się znad porannej kawy, nadaję z kanapy średnio wyspana...Franiowi idą dwie dolne czwórki na raz.Dziąsła ma jak balony dosłownie, wręcz takie niebieskawe gule - czytałam, że to krwiaczki - normalne przy trzonowcach.Musi go to Biedaczka boleć, że nie wiem. Zasnął o 20.45, a po godzinie obudził się z mega płaczem.Dopiero po nurofenie sie uspokoił i na nowo zasnął, ale od ok 3.30 spał już niespokojnie - wiercił się, jęczał, popłakiwał. Wstalismy o 6.45. Teraz Franio odsypia nockę...A i pogoda u nas pod psem...
Miłego dnia:-)

Dzień dobry:)

Pogoda sie popsuła:( temperatura jest przyzwoita, wiec jeśli tylko padać nie bedzie to wyjdziemy po śniadaniu :)
Śniło mi się, że urodziłam drugiego chłopca przez cc, a ślad po cc to był taki szlaczek, a na dodatek ten noworodek był wiekszy od Filipa hehe . Masakra nie wiem skad mi sie cos takiego przyśniło :|

heronek Redanek taki malutki jeszcze, a jaką dumą mame napawa, to co to bedzie później :D
madzia to Bartuś w ekspresowym tempie nadrabia zaległości :) za chwile prześcignie inne dzieciaczki :)
polusia czy Ty piszesz o tej samej Julce, która tak pięknie bawiła sie z moim dzieckiem, a nawet chciala Go za rączke prowadzić ?:):)
myszowata oj to sie Franuś męczy :( Mi wczoraj pediatra zakomunikowała, że dziąsła w miejscu trzonowców mocno rozpulchnione i że cytuje " bedę teraz niedobry " . Już sie boje !

U nas temp też w miarę, choć z ok 10C mniej niż wczoraj:sorry2:Niestety wieje solidnie...ze spacerku nici. Kurczę nic mi się dziś nie chce, nawet ubrać:dry:

kalisa dokładnie o tej Julce :)

myszowata a próbowałaś tą camilię co pisałam na zęby - polecam :)

witam :)
ja dziś na straży miejskiej byłam na przesłuchaniu w sprawie tych psów co to mamy problem - kierują sprawę do sądu rejonowego i mam nadzieję że przyniesie to jakiś skutek .
mała już śpi - była z babcią i trochę dokazywała - łobuz jeden:)
pogoda też taka nei fajna - raz słońce a raz chmury i wiatr też nie ciekawy - zobaczymy czy będzie spacerek czy nie .

miłego dzionka życzę

Witajcie :-)
kalisa piękna waga, nam jeszcze 0,5 kg brakuje.
Madzia brawa dla Bartusia!
heronek ale zdolniacha z Redanka :-)
ionka jeśli Olcia nie gorączkujeto chyba oznacza, że nic poważnego się nie dzieje, ale dla twojego świętego spokoju to pójść nie zaszkodzi. Ja chodzę tylko jak jest gorączka.
polusia a to ci cicha woda z tej Julci ;-)
myszowata współczuje nocki. To wszystko jeszcze przed nami, bo Przemek ma narazie tylko 3 jedynki.
kalisa a to Ci sen, może proroczy? he he nie masz tak jakiejś nowiny dla nas?

Byliśmy dzisiaj na kontroli. Przemuś już zdrowy. Za to ja chora :-( Czuje, że idzie mi w zatoki. U nas dziś wietrznie. Jeśli przejdzie to spacerek będzie napewno.
Miłego dzionka!

Witam się!
Jakoś z czasem u mnie krucho ostatnio:(
Olcia tylko chce na dworze spędzać czas. Do domu wraca z płaczem. Teraz próbuje zasnąć.
Pogoda się popsuła ale i tak byłyśmy na małym spacerku.
Katarek jeszcze jest ale chyba już jest go mniej.
Kalisa gratuluję wagi. Ja wczoraj ważyłam Olę i też była dziesiątka:p
Madzia Bartuś już niedługo będzie uciekał mamusi:p
Heronek zuch chołpak z tego Redanka:)
Ionka u nas też lekki kaszelek ale myślę, że to od kataru. Zdrówka dla Olci!!
Polusia Julka to kobitka z charakterem po mamusi:)
Myszowata mnie też się wydaje, że ta Comilla pomaga. Spokojniejszych nocek życzę!
Ramari super, że Przemuś zdrowy! Zdrówka dla Ciebie!!
Dobrego dnia!

witam,
dzięki za odpowiedzi. kaszel jest suchy, ale przy końcówce jakby się zmieniał. sama nie wiem... poprzednio jak miała katar, to kaszlu nie było. pójdę zakupic syropek i będe obserwować dalej. chociaż juz pomału skłaniam sie ku wizycie.

w ogóle wyspałyśmy się jak nie wiem :-) zaraz trzeba sie ogarnąć i może na spacerek, bo jakoś ładnie dziś ;-) i wiatr mniejszy.
postanowiliśmy, że kupimy piaskownicę taką plastikową dla Olci. tutaj na żadnym placu zabaw nie widziałam piaskownicy. pomijam, że najbliższy plac zabaw jest pół godziny stąd samochodem :zawstydzona/y:

reklama
Witam:)

Pogoda pod psem całą noc lało rano tez a teraz sie rozpogodziło ale wieje niesamowicie i chłodniej.Nocka masakra wyobrascie sobie ze Bartus obudził sie o 3 w nocy na mleko i nie chciał spac piszczał wstawał i tak do 5.30 a potem chwile spał i znowu sie wiercił ale dospalismy do 9 teraz drzemkuje sobie.Niewiem co to za noc była.A i chce sie prowadzic za raczki super nawet babcia jest zadowolona jak on prubuje tuptac jestem dumna z synusia:)

ionka mój miał tez mały kaszelek przez katar ale mu przeszło i tylko czasem ma glutki takie małe.
Heronek zdolniak z redanka;)
polusia cicha woda z Twojej Julci:)
myszowata współczuje nocki oby wyszły mu ząbki i Franus sie nie meczył biedak!
kalisa ale masz super sny:)
ramari super ze Przemus zdrowy a ty sie kuruj!

Dobrego dnia zycze:)

Do góry