reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

moj smyk dzis wstal o 6 rano i usnal na drzemke dopiero o 14 :30 ;) jeszcze troche to chyba wogole nie bedzie spal .
polusia- a nie zapytalas corki czemu ich bije ? , u mnie w klasie kiedys byla taka sytuacja - 1 gimnazjum - 13 chlopcow i 7 dziewczynek no i chlopcy skarzyli sie ze jedna z nich, malutka , drobniutka ale za to bardzo ładna ich bije. Wieczne skargi, no i wkoncu porozmawialam z mamatej uczennicy , starając odwrocic to troche w zart aby wlasnie glupio sie nie czula. I wyszlo ze jej chlopcy dokuczaja , sami zaczepiaja bo jest ładna a potem jak im odda albo nawet nie to i tak na nią skarzyli, to był ich sposób aby zwrocic na siebie uwagę. Spróbuj jakos od niej wyciagnac czemu tak postepuje, tylko nie na sile bo to przyniesie efekt odwrotny.

reklama
marela dzięki za radę :) porozmawiam z nią jak wróci od kolegi - matko żeby tylko coś więcej z tego nie było :)))))

Kobitki ale cisza:)
Moja Olcia już w łóżeczku ale kiedy zaśnie nie wiem bo narazie śpiewa mimo, że była już bardzo śpiąca. Ja też mam w planach dziś wcześniej się położyć.

Witajcie!!!

Dzieki za wszystkie mile slowa :)))

kalisa wlasnie czyzby sen proroczy? ;)

ramari zdrowka!

myszowata oby dzisiejsza nocka byla lepsza :)

A ja dzis padam, przeziebilam sie i Mlodego, pewnie przez pogode, bo sie diametrialnie zmienila-aktualnie mamy jesien brrrr. Mlody bardzo marudny po powrocie ze zlobka, pewnie przez ten katar, od razu go polozylam, bez kapania...

heronek zdroweczka dla Redanka!

Mój synek miał jedną drzemke która trwała prawie 3,5h normalnie spioch z Bartusia.Teraz tez juz spi oby ta nocka była lepsza od tej co była.Moze mu tez ząbki dokuczają jak tak to niech sobie wyjdą juz.

Madzia oby była lepsza - tego życzę :)
heronek Wam życzę zdrówka :)

a ja sobie popijam martini ze sprajtem a M pracuje na tarasie :) zaraz do łóżeczka a jutro idę do restauracji z M i szwagierką :)
miłego wieczorka życzę :)

reklama
Ale jestem zmęczona, takie bieganie z dzieckiem to fitness zastępuje i kondycje poprawia :)
Byliśmy na placu zabaw, a tam sa piaskownice i dotąd Filip podchodził, ale że jeszcze sam nie trzyma pionu to tylko oglądał bawiące sie dzieci. Dzisiaj natomiast podszedł i jedna pani dała mu grabki (bo my to takich sprzętów jeszcze nie mamy) jak siedział to było ok, ale wpadł na pomysł że z tymi grabkami bedzie pełzał w piasku:/ wiec ja Go na nogi i zabrałam grabki, to taką scene odstawił że szok :/:/ zaczął płakać, skakać, chciał mnie ugryźć normalnie histeria, wszyscy sie na nas patrzyli a ja byłam w szoku bo nigdy sie tak nie zachowywał ... jestem ciekawa czy to było jednorazowe, czy teraz tak bedzie, jak coś mu zabronie :/:/ aż mi sie włosy jeżą na samą myśl walki z takimi akcjami :/

nesiaa super, że sie wchłonęło !
heronek nie zazdroszczę prpblemów ze spaniem, ciekawe kiedy Redanek z tego wyrośnie...
ionka oby katarek nie zwiastował niczego
ramarii finish już tuż tuż :D co do cen to pamietam że za wymaz na cytomegalie i mycoplazme zapłaciłam ponad 200 zł :/
Kalisa moj Al nerwy niesamowite pokazuje. Jak cos nie po jego mysli, to gryzie, albo histeryzuje. Ja po prostu tlumacze, jak to nie pomaga ignoruje. Dzis zrobil cyrk, bo nie chcial isc spac. Tak sie darl i rzucal w lozeczku, ze szok. A ja konsekwentnie, teraz idziemy spac, zaczelam opowiadac bajke, dziecko sie uspokoilo i usnelo w 10 minut. Chcial na rece, do zabawek, do taty. Ale jak wiem, ze jakbym mu teraz popuscila, to za tydzien byloby dwa razy gorzej.

tabasia a nie chcesz róży pnącej ? - są tak piękne odmiany teraz - nie jest trująca jak dziecko zje. bo tak na prawdę będzie ciężko żeby nie zaszkodziło Alanowi jak zje. może być też clematis pięknie kwitnie, może być groszek ozdobny, może być kiwi- daje cień, ma ładne listki,chmiel ozdobny,milin - ja mam tego 3 kolory tylko ja go owijam jakby w koło pnia i mam takie wielkie coś :)

marela a możesz na foli czarnej posadzić i nie będzie chwastów - teście moi tak mają :)

ja dziś posadziłam tylko funkie i oplewiłam 7 drzewek owocowych - więcej nie dam rady tak ciepło jest. wieczorem jak Polę już położę to muszę spryskać róże bo mam na nich mszyce :(
No dzieki Kochana za odpowiedz, obczaje zatem to wszystko i zobacze co u nas do kupienia ;)
A z Julki niezly "meski bokser" :-D:-D:-D;-) Byleby moja Synowa byla grzeczniejsza, choc sie na to nie zanosi :-D:-D

Do góry