reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Wlasnie czekam na plec i wybieram sie na outlety bo mam w poblizu 2 wielkie mola outletow.Juz odlozylam kaske na ciuszki.Bo oprocz dzidzi moja dwojka tez w czyms chodzic musi:-D:-D:-D:-D
Taki wypad tam to 500-600$ z kieszeni ale caly sezon maluchy juz maja ciuszkow.Zreszta one tez tam lubia jezdzic.

reklama
o matko, kaczuszki :-p
od razu w oczach mi staje jedna mamusia ze szkoły, jak była w ciąży z bliźnakami :-) klasyczny przykład :-) ależ musiało być jej ciężko!! :szok: :-)

co do środka ciężkości, to jak ćwiczę wieczoram, to widzę po sobie, że muszę bardziej uważać :-D raz o mało się nie wykopyrtnęłam :szok: :-D

...
pani doktor powiedziała, że ma nieśmiałe podejrzenie że to kobietka :-)

fajnie :-) gratuluję :-)

Pierwszy raz do partnera można powiedzieć-mężu, dla mnie to było wielkie przeżycie:-)

oj taaak :-) po naszym ślubie, a właściwie po poprawinach, wracaliśmy do domu taksówką i mój mąż coś tam gadał do kierowcy, ja przysypiałam ;-) i w pewnym momencie powiedział coś tam i "... moja żona..." a ja nagle rozbudzona, pytam go: "KTO??!!" hahahahaha :-D :-p

dobry humor mi dziś wrócił :-) w ogóle teraz tak mam, że olewka na wszystko :-p mam gdzieś, co w pracy, co ktos gada itp, bo mam ważniejsze sprawy na głowie (w brzuchu) :-) fajny stan, nie powiem :-p

ionka ja tez tak mam ostatnio:-D
dzisiaj to w ogóle uhahana jestem
tylko nadal doskwiera mi ubytek mózgu - zapomniałam zapłacić cyfrowy polsat i nam zablokowali kanały:no::no::no:

plus jest taki, że zraz sie do mężula przytulam i oglądniemy jakiś filmik na kompie;-)
wieczór kinowy z mężem;-)

mag - wszystko ma swoje plusy :tak::tak::tak:

a ja tak w skrocie tylko napisze ze bylam w poniedzialek u lekarza i pomimo dosyc slabych wynikow badan krwi i moczu to z Maluszkiem jest wszystko ok i znowu lekarz powiedzial ze CHYBA chlopak :tak:

czytam, że nie tylko ja jestem mało kontaktowa...
zapominam odpowiadać na maile, robię sobie herbatę, którą zapominam wypić, idę coś zrobić i w połowie drogi zapominam po co idę itd.... :shocked2:
no i mało spraw mnie denerwuje, jestem jakaś taka "5 stóp nad ziemią":eek:, ludzie o czymś emocjonalnie dyskutują, a ja taka błoga i bezproblemowa...a normalnie jestem pierwsza do ostrych dyskusji :-p
dziwne to i takie mi obce, ale muszę się jakoś przyzwyczaić...
dzisiaj nic mi się nie chce, a miałam spore plany, z których nic nie zrobiłam, pospałam trochę bo mnie głowa bolała...
ach nie mam zapału do niczego
a o ciąży i dziecku mogłabym myśleć i mówić bez przerwy, a kiedyś śmiałam się z takich kobiet :zawstydzona/y:
człowiek sam dla siebie jest zaskoczeniem :laugh2:

witam. chcialabym byscie pomogly rozwiac mi moje niepewnosci. w 2008 roku pierwszy raz dalam zrobic sobie trzymiesieczny zastrzyk antykoncepcyjny, w grudniu byl drugi a w marcu trzeci. w maju powinno skonczyc sie dzialanie trzeciego i od tego czasu czekalam na okres. dostalam go dopiero we 31 sierpnia i trwal cztery dni. 29 sierpnia zaczelismy starac sie z chlopakiem o fasolke ale kiedy dostalam okres myslalam ze sie nie udalo.moj okres trwal tylko cztery dni i po jego zakonczeniu znowu kochalismy sie do konca i po kilku dniach znow dostala okres tym razem na trzy dni. od tego czasu do dnia dzisiejszego nie dostalam okresu. od jakiegos tygodnia bardzo bola mnie piersi, na poczatku bylo to jedynie sutki ale obecnie bola juz cale piersi. moje piersi urosly o dobry rozmiar. przez kilka dni bolal mnie dol brzucha a teraz boli mnie prawa pachwina i jest to bol tak jak po naciagnieciu sciegna. nie mam mdlosci ale jestem nieco bardziej zmeczona niz zwykle. robilam jednak dwa testy ciazowe w dwutygodniowym odstepie czasu ale kazdy wyszedl negatywnie jednak mam dziwne wrazenie ze tam na dole cos sie dzieje. jesli bylaby to ciaza to bylby to juz 6 tydzien. co o tym myslicie? czy moglaby byc to ciaza?

hej dziewczyny:)
tak szczerze to ja ostatnio też o duzo sprawach zapominam i nieziemsko się denerwuje zazwyczaj na męża i na klientów w pracy :-/ wszystko co jest nie tak jak ma być to mnie wkurza i się wściekam :-)

u nas dzisiaj szaro buro i ponuro od nocy non stop leje, lenka ma 39 gorączki i kaszle jak najęta:-( idę na wszelki wy;adek na konsultacje z lekarzem:-(

dzisiaj mój m zażyczył sobie sałatkę ryżową z tuńczykiem także zrobię żeby się cieszył:-)

moniazuber mam pytanko czy wiesz już gdzie będziesz rodzić?bo jak w gda to może się spotkamy:-)

Ostatnia edycja:
moniazuber mam pytanko czy wiesz już gdzie będziesz rodzić?bo jak w gda to może się spotkamy:-)
u mnie - czyli w zasadzie w tym samym zakątku PL też szaro, ponuro, mokro i zimno :-(
a ja będę (mam taką nadzieję) rodzić w Wejherowie,
przeprowadziliśmy się do Wejherowa i cieszę się, że akurat tak się złożyło, że tutejszy szpital ma bardzo dobrą renomę, jeżeli chodzi o porodówkę,
moja koleżanka z Gdyni rodziła też tutaj i była zadowolona, więc nie będę jeździć gdzieś indziej :tak:
a Ty już wybrałaś miejsce w Gdańsku?

pozdrawiam trójmiejską marcóweczkę :-)
i wszystkie pozostałe brzuchatki, byście miały dzisiaj miły dzień :-)

reklama
viktorka
jak chcesz wiedzieć, czy jesteś w ciąży, kup sobie test ciążowy w aptece, a jak chcesz być bardziej pewna, idź do laboratorium i zrób sobie badanie krwi na bHCG :tak:
nasze opinie nie sprawią, że będziesz/ lub nie w ciąży a fizjologiczne objawy ciąży są bardzo różne i mogą pojawiać się również u kobiet, które w ciąży nie są :eek:

Do góry