reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

ja pierwszą dzidzię też rodziłam w gda w wojewódzkim i byłam bardzo zadowolona:-) tak ogólnie to jestem z Tczewa ale niezytbnio podobała mi sie tczewska porodówka, moi znajomi którzy rodzili w naszym szpitalu narzekają... więc o 3 w nocy jechaliśmy do gda do wojewódzkiego a teraz z drugą dzidzią też chcę wojewódzki i mam nadzieję, że zdążymy:-) oo to fajnie że masz blisko siebie dobry szpital:-) ja niestety nie mam zbytniego zaufania do naszego szpitala - żadnych dodatkowych badań nie robią dziecku a tam to przynajmniej wszystko tak jak należy i oczywiście inne podejście do rodzącej:-)

reklama
witaam czwartkowym rankiem ;-)

tak czytam ze fajnie macie ze sie tak przytulacie a moj maz jak z pracy przyjdzie to tylko buzi da powie czesc kochanie i jak ja sie nie przytule to on sie nie przytuli :zawstydzona/y: z reszta jak ogladamy tv i lezymy kolo siebie yy tzn jak ja ogladam a on jak zwykle gra na taczu albo siedzi na necie to nie ma jak sie przytulac i dupa zdko kiedy przytula mnie i brzuszek :-( czasem fajnie a teraz juz mi tego brakuje moze zaczynaja mo hormony znow szalec bo wczoraj wieczorem plakalam jak lezal obok :-( ehhh

ja tez mialam dzisiaj tyle rzeczy zalatwic a chyba skonczy sie tylko na szkole... musze isc zmienic nazwisko w dokumentach bo juz mam dowod nowy ;-)

Czyli nie tylko ja wczorajszy wieczór spędziłam na płakaniu;-)
Teraz przez te hormony to naprawdę nie wiele potrzeba by zacząć ryczeć.
Do mnie mąż powiedział WEŹ SKOŃCZ..jak marudziłam i już miałam powód zasmarkać wersalkę:-)
Najlepsze jest to,jaka ja nieszczęśliwa przy tym się czułam...teraz to chce mi się śmiać samej z siebie.
U nas w Słupsku pogoda też nie ciekawa..jak to na pomorzu...jesień..eh..

Witajcie Kinder Niespodzianki !!!!!!!!!!!!!!

nie uwierzycie....wczoraj bylam na zakupach z M w tesco i kupowalam paluszki rybne na obiad i jak zobaczylam rolmopsy to myslalam ze wyskocze jej za ta lade i zjem wszystkie!!!!!!!!!!!!!!!!!! az se musialam kupic i 3 zjadlam odrazu hehehe pierwszy raz cos takiego ale jedengo se zostawilam na dzisiaj hihih :):)

dzisiaj mam wizyte u gin....znowu mi zrobi usg ale nie dowiem sie chyba czy chlop czy babuszka cos tam ostatnio nie zobaczyla i dzisiaj znowu szkoda ze maz nie pojdzie ze mna niestety ma taka prace ze nie moze sie urwac :(:(:( zas kasiorka pojdzie....ale wieczorkiem mam jazdy o 19 wiec zanim wroce to bedzie 21 i niewiem jak to wytrzymam jak o 20 chce mi sie juz spac :cool2::cool2:.....damy rade z mlodym/mloda...
wszystko posprzatalam wiec teraz loooozik moge sobie z Wami popisac....ale :tak::tak::tak:;-);-)M dzisiaj kupi mi laptopa!!!!!! tzn jak dostanie na raty hehe ale mysle ze tak taki fajowyyy z kamr=erka wiec bede miala jak sobie robic sama fotusie ....Wszystkieee dla Was hhi..

U nas jak bedzie chłopak to M powiedział, że od razu jedziemy do sklepu po maleńką koszule w kratkę:-D Też chcemy by byl "mały tatuś":tak::-D A mój M to przeważnie w koszulach, tak elegancko. Choc nie powiem bo w domu to normalnie zakłada jakąs koszulkę na krotki rekaw z kapturem:-p:-D Kiedyś chodził jakiś chłopak po domach i pieniądze zbierał na jedzenie i myślał, że M ma 17 lat a ja, że jestem jego siostrą:-D
- koszule w kratke...ja mam jakies 4 dla mojego syna...to jest poprostu cudne!!!!!!!!!!!!!!!!! jeda z takim sweterkiem hehehe faceci sa fajnie hehe....take jakies ubranko na wzor taty no no tatus peknie z dumy :)

Tylko wizyta u ginekologa ma teraz sens,skoro testy nic nie wykazały.Ja wielokrotnie robiłam testy wmawiając sobie objawy ciąży...i tylko raz w życiu zobaczyłam 2 czerwone kreski:)Ten raz gdy naprawdę jestem w ciąży...
Może Twoje objawy to efekt antykoncepcji.

Witam,dopiero teraz znalazłam to forum mimo że wczesniej korzystalam z kalndarza babyboom:)
Mam nadzieję ze mnie przyjmiecie do swojego grona:) Ja tez mam termin porodu na marzec,mimo ze lekarka oficjalnie mi tego nie podała ale wyliczylam sobie sama,oczywiscie z pomoca internetu. Dziś zaczął mi się 18 tydzień.
Mam pytanko do Was,bo mnie to nie pokoi: Czy czujecie ruchy swojego dzidzusia? Wszedzie pisza ze juz sie powinno czuc a ja nic...
Pozdrawiam

ja od tego ryczenia czasem sama siebie mam dosc :-p ale jak smarkjam a maz sie pyta czy placze to odburkuje ze nie!! ;-) np wczoraj to plakalam z powodu takiego ze stwierdzilam ze go juz ni epociagam fizyczni ebo jestem gruba i mam juz rozstepy gdzieniegdzie... chyba dlttego ze mnie nie przytulal ... ;-)

czarnuszka yyy a co to sa rolmopsy??? :confused: jakies rolady rybne czy miesne czy co takiego?? bo ja nie znaju :-):-p

Witam marcóweczki :) u nas pogoda również kiepska, cały czas pada, ale tak sobie myślę, że marzec to super pora na poród, akurat zacznie powoli robić się cieplej, najlepsza pogoda na spacerki z bąblami :)

A ja dzisiaj lepię pierogi z mięsem, takie domowe są najlepsze.

Ostatnio miewam bóle brzucha, takie ukucia, czy też tak macie?
W ogóle zauważyła, że druga ciążą jest zupełnie inna od poprzedniej, mam inne smaki, dzieciątko mało czuję, z Dawidem było zupełnie inaczej. A jak jest u mamuś, które są po raz kolejny w ciąży? Pozdrówka.

reklama
sabiniorka witamy cieplutko ;-)
na poczatek zapraszam na watek "to i owo o marcoweczkach " tam sie przedstawiamy i troche o sobie skrobiemy. co do ruchow dzidziusia to niektore z nas czuja juz a niektore nawet te z 19tc i kilkoma dniami jeszcze nie wiec spokojnie :) a jestes w ciazy pierwszy raz?? bo ruchy moga wystapic nawet od 20tc i troch epozniej wiec nie ma sie czym martwic :tak:

Do góry