reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witajcie :)
Ja juz od rana biegalam po urzedach :) ale wszystko pozalatwiane :)
Nie moge doczekac sie srody kiedy to malarz przyjdzie i pokoje pomaluje i w weekend pojedziemy kupic wykladzine i powoli do konca :)) potem mebelki moze te z e-bay sie uda i pokoik bylby gotowy :)

dzisiaj znowu nie moglam sie powstrzymac i kupilam body i spodenki dla dzidzi :)) jejku ja musze narazie zaprzestac chodzic po sklepach bo kupie tyle ze dziecko nie nadazy w tym chodzic :-D a jakie sukieneczki widzialam mamoooooo cuda :)))

Teraz pokoik potem pranko i prasowanko zapelnie szafe i zobacze co jeszcze potrzeba na poczatek i reszte potem :)
Tesciowa jedzie dzisiaj do polski przywiezie mi kaftaniki i caly czas mi dupe truje ze sie tak wyraze o rozek ,ja nie chce rozka bo dziecko jest owiniete jak mumia i nie ma mozliwosci sie nawet poruszyc ,ja chce taka poduszke takiego ksiezyca specjalna do karmienia i tulenia dla dzidzi :) dziecko ma swobode i moze kopac nogami i ruszac rekami a nie zwiniete jak mumia lezy i nic :( wiem kiedys tak karmili ale teraz jest inaczej i wiele kobiet ,ktore znam tak wlasnie karmily bez zadnych rozkow i jest ok ale wez przetlumacz BABIE ,hmmmmmm mam jeszcze lepsze wiem jasne tesciowa wychowala 4 dzieci i potem wnuki chowala wszystkie zdrowe itd jasne nie mowie bo napewno ma wieksze pojecie niz ja ale jak ostatnio z nia gadalam ze bede miec polozna to ona " a po co ci ja przyjde " i zaczela mi demonstrowac jak robi sie masaz dziecku jak mi zaczela klepac ,stukac po plecach to podziekowalam ,zaczela mnie walic normalnie to co ona zamierza taki masaz niemowleciu robic ,ktore jest tak delikatne i ktoremu tak latwo krzywde zrobic wystarczy za moco lub zle chwycic ,nieeeeeeee no szok !

Tesciowa jest zarabista tak mnie masowala po plecach tak walila ze az jezyk na bok dala bo juz sily nie miala :-D

Mam juz termin z polozna i jesli bedzie jeszcze wolne miejsca miec na marzec to mnie wezmie :)
Z polecenia ja dostalam :)

wypilam kawe i dalej taka spiaca jestem i chyba uciekam na godzinke lulu M wroci o 16 ze szkoly to pojedziemy do tesciowej na obiad damy jej liste zakupow do Polski i wow 2 tg spokoju :)

reklama
kamikaa - ja rożka do karmienia nie stosowałam. Tzn nie do tego mi służył. Do spania itp raczej - takie jego przeznaczenie. Dziecko malutkie lubi byc takie obtulone podobno ;-). No ale oczywiście każdy ma swój pogląd na te sprawy. Tak jak z wiaderkiem do kąpania. Podobno bardziej komfortowe, ale ja jakoś sie nie przekonałam do tego

blueberry super ze wszytsko ok :) ej zamien sie na dziewczynke :-D zartuje oczywiscie :) juz mam kilka fajnych pomyslow jak bede ubeirac mojego dzidziolka jak bedzie wiekszy :D bedzie ala tatus :-)
Jeszcze się nie nastawiam, że na 100% dziewczynka. Ale fajnie by było :tak:. Za miesiąc kolejne USG (pani dr powiedziała, że będzie lepiej widać serduszko wtedy), więc wtedy się pewnie okaże :tak:

blueberry super ze wszytsko ok :) ej zamien sie na dziewczynke :-D zartuje oczywiscie :) juz mam kilka fajnych pomyslow jak bede ubeirac mojego dzidziolka jak bedzie wiekszy :D bedzie ala tatus :-)

id ena spacerek ciao :);-)
U nas jak bedzie chłopak to M powiedział, że od razu jedziemy do sklepu po maleńką koszule w kratkę:-D Też chcemy by byl "mały tatuś":tak::-D A mój M to przeważnie w koszulach, tak elegancko. Choc nie powiem bo w domu to normalnie zakłada jakąs koszulkę na krotki rekaw z kapturem:-p:-D Kiedyś chodził jakiś chłopak po domach i pieniądze zbierał na jedzenie i myślał, że M ma 17 lat a ja, że jestem jego siostrą:-D

haha :) a ja np uwielbiam jak moj maz ubierze koszule tez codziennie w pracy nosi i w domu jak sie nie chce przebrac to tez i jak gdzies wychodzim i jak ma tak wlosy na zel do gory... mmm jak on wtedy seksownie i przystojnie wyglada to masakra !!!! :szok::-) dzidzia tez bedzie mial wlosy na zel ale jak juz bedzie duzo wiekszy tzn jak bedzie normalnie chodzil haha :) i jesli nie bedzie protestowal i jesli bedzie mus ie porobalo :)

co do rozkow to wlasnie kolezanka ta co niedawno urodzila dzidzia w nim spi w nocy raz na jednym boczku raz na drugim :tak: w sumie przynajmniej sie nie zaksztusi jakby co i ze szpitala jak bede mojego dzidziola brac tez zeby mu cieplutko bylo to wsadze w rozek :) a wiecie co te rozki to takie male mis ie wydaja hehe... ale do karmienia tez chyba bym nie chciala bo jakos tak niewygodnie a ta podusia super by byla :) rozek nawet kupie juz powyplacie a lozeczko dopiero w nastepnym miesiacu bo swieto przed wyplata i trzeba troche oszczedzic bo daleko do tesciowej jade :-p;-)

ja tez za bardzo pewna jeszcze nie jestem ze boy ale chyba juz sie nastawilam po tym jak w parku takiego slodkiego kajtka widzialam ze juz siedzialam na lawce i mowilam do brzusia glaszczac antosiu moj kochany i takie tam :-p za 4 tygodnie bede wiedziala mysle na wiecej procent ;-)

Hello brzuszki:)

U mnie wszystko ok. i cieszę się że u was także. Ja codziennie czuję ruchy dzidzi, takie rozbrykane jest czasami, że aż mi się śmiać chcę, jak sobie wyobrażę jego zabawy w moim brzuszku, fikołki, machanie pępowiną itd;-) W poniedziałek byłam na pierwszych zajęciach i jak tylko siadłam w łwce dzidzia zaczęła mi się strasznie wiercić i się wogóle skupić nie mogłam hehe:-D:-D ehhhh jak ja już kocham moją dzidzię:tak::laugh2::laugh2:
W sobotę mam wizytę u gina.. oczywiście nie mogę się doczekać kiedy poznam płeć, ale to będzie dopiero 18 tygodni więc się nie nastawiam, że coś mi powie gin.
Ja mam strasznego lenia od kilku dni.. chyba przez tą pogodę.. nic mi się nie chce i wogóle.. całymi dniami się obijam i tyle. A zajęcia mam tylko w poniedziałki i we wtorki, więc tyle moich zajęć w trakcie tygodnia.

cześć Kangurzyce:-):-):-)

ja właśnie gotuję obiadek, ale skusiłam się, by wejść na forum (bb jest jak nałóg:-D
ciągle myślę o usg - byle do wtorku:tak:

siora ma mi przynieść sokowirówkę, bo straszliwie chce mi się soku z marchewki - takiego prawdziwego, a nie gęstej karotki

buziory

Hej ciezarowki.
Ja juz chyba nie wytrzymam,piaty miesiac a ja od 2 tygodni mdlosci mam.Normalnie porabane.Rano gdy do szkol odwozilam maluchy to musialam szybko spod auta wracac bo nic nie pomagalo,a potem w jednej rece kierownica a w drugiej butelka wody.Najgorsze ze u mnie to juz nawet nie jedzenie czy zapachy sa problemem tylko wogole tak mnie meczy.

Super dziewczynki ze znacie juz plec maluchow,ja juz tez bym chciala.Ale juz gdy na tym usg sie nie pokaze to chyba dowiem sie dopiero po urodzeniu.Bo nie wiem czy po polowkowym jeszcze jakies tu robia.Wiec radze dzidzi zeby pokazaala ca ma miedzy nozkami bo potem na golasa bedzie chdzic bo mama sie zaparla i dopoki sie nie dowie nic nie kupi.

reklama
peperka a ty do jakiego miasta się wybierasz na te zakupy? Na długo lecisz?? do rodziny jakiejs czy tylko na zakupy?;-)

Do Nowego Jorku, na 3 tyg. W sumie to głownie zakupy i jeszcze trochę pozwiedzam (byliśmy rok temu, ale krótko, więc cześć atrakcji mam z głowy). Zatrzymamy się u znajomych. Poza tym to ostatnie wakacje na najbliższy czas :tak:
Ceny w USA są o niebo niższe niz tu, większość moich znajomych "zamawia" sobie u kogoś znajomego w USA paczki z ubraniami dla dzieci, bo jednak tam (szczególnie w outletach) to za śmieszne pieniądze piękne ubrania są.
Szkoda tylko, że ja będę już z brzuchem i dla siebie na oko będę kupować :-)

Chociaż co ja gadam - z brzucha się bardzo cieszę! :)

Do góry