reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

Witam,dopiero teraz znalazłam to forum mimo że wczesniej korzystalam z kalndarza babyboom:)
Mam nadzieję ze mnie przyjmiecie do swojego grona:) Ja tez mam termin porodu na marzec,mimo ze lekarka oficjalnie mi tego nie podała ale wyliczylam sobie sama,oczywiscie z pomoca internetu. Dziś zaczął mi się 18 tydzień.
Mam pytanko do Was,bo mnie to nie pokoi: Czy czujecie ruchy swojego dzidzusia? Wszedzie pisza ze juz sie powinno czuc a ja nic...
Pozdrawiam
- witaj! ruchy sie czuje ok 20 tygodnia tylko te ktore juz rodzily albo sa bardzo szczupłe moga czuc wczesniej wiec nie masz sie co martwic :)))

ja od tego ryczenia czasem sama siebie mam dosc :-p ale jak smarkjam a maz sie pyta czy placze to odburkuje ze nie!! ;-) np wczoraj to plakalam z powodu takiego ze stwierdzilam ze go juz ni epociagam fizyczni ebo jestem gruba i mam juz rozstepy gdzieniegdzie... chyba dlttego ze mnie nie przytulal ... ;-)

czarnuszka yyy a co to sa rolmopsy??? :confused: jakies rolady rybne czy miesne czy co takiego?? bo ja nie znaju :-):-p
- ojeju to faktycznie hormony wariuja....moze maz poprostu sam woli Cie lepiej nie dotykac bo widzi jaki masz humor i woli nie spowodowac zebys plakała....a najlepiej to mu powiedz co Cie krzywdzi....a rolmopsy to takie roladki ze śledzia i w środku ogorek kiszony :)

reklama
Tak to moja pierwsza ciąża.
Czasem tez mam takie dziwne kłucia w brzuchu i mam nadzieje ze to nic poważnego...
już się nie mogę doczekać tych ruchów,brzuchol też mam mały,że jak ktoś nie wie że jestem w ciąży to pomysli że taki fałdek mam:)

o to chyba mi zrobilas ochote na sledzie :-) ja to mam ochote na wiejskie mmniam a takich rolmopsow to jeszcze nie jadlam ale musze sprobowac jak znajde :-)
tzn ja ciagle jak on przychodzi mam dobry humor i ja podchodze i sie tule a on jakos nie... :zawstydzona/y: i nie raz mowilam ze siedzi tylko na tym swoim taczu i gra a ja potrzebuje czulosci a jak on mi zaczyna marudzic ze z pracy wrocil zmeczony to ja tego nie uwazam za odpowiednia wymowke bo wydaje mi sie ze wiecej energii trzeba wlozyc w granie na tym gowienku niz przytulenie mnie i np lezenie ze mna w objeciach ehhh czasem sie odwracam tylkiem i leze a on cos ci powtrzeba si epyta? a ja mowie ze juz mu mowilam is ie powtarzac nie bede to sie co chwile pyta co mi powtrzebne i jak wczoraj mu powiedzialam ze troche czulosci od meza i przytulenia z Antosiem chcemy to cos odburknal zajal sie graniem i tyle :-(wkurza mnie to... ale od dzisiaj w ogole sie nie przytulam... a jak sie bedzie chcial przytulic powiem ze nie mam teraz czasu na to o!!

o to chyba mi zrobilas ochote na sledzie :-) ja to mam ochote na wiejskie mmniam a takich rolmopsow to jeszcze nie jadlam ale musze sprobowac jak znajde :-)
tzn ja ciagle jak on przychodzi mam dobry humor i ja podchodze i sie tule a on jakos nie... :zawstydzona/y: i nie raz mowilam ze siedzi tylko na tym swoim taczu i gra a ja potrzebuje czulosci a jak on mi zaczyna marudzic ze z pracy wrocil zmeczony to ja tego nie uwazam za odpowiednia wymowke bo wydaje mi sie ze wiecej energii trzeba wlozyc w granie na tym gowienku niz przytulenie mnie i np lezenie ze mna w objeciach ehhh czasem sie odwracam tylkiem i leze a on cos ci powtrzeba si epyta? a ja mowie ze juz mu mowilam is ie powtarzac nie bede to sie co chwile pyta co mi powtrzebne i jak wczoraj mu powiedzialam ze troche czulosci od meza i przytulenia z Antosiem chcemy to cos odburknal zajal sie graniem i tyle :-(wkurza mnie to... ale od dzisiaj w ogole sie nie przytulam... a jak sie bedzie chcial przytulic powiem ze nie mam teraz czasu na to o!!

i racja sam z pewnoscia przyleci a to pomaga.... za to moj moglby mnie ciagle przytulac i czasem mam tego dosyc he he.... a szczegolnie po piwku......noooo ja jak zobaczylam sledzie to ahhbhhhhh kupie se dzisiaj jeszcze....a sa w normalnym miesnym tez

MISSIISS..foch na nie wiele się zda...faceci są pod tym względem nie kumaci.Awanture można tylko wywołać...a mężczyźni to chyba uwielbiają wyprowadzać nas z równowagi i potem udawać zdziwionych,że niby czemu znowu ich wina..:szok:
No i wychodzi na to,że my tylko wieczne pretensje mamy:-)

Witam,dopiero teraz znalazłam to forum mimo że wczesniej korzystalam z kalndarza babyboom:)
Mam nadzieję ze mnie przyjmiecie do swojego grona:) Ja tez mam termin porodu na marzec,mimo ze lekarka oficjalnie mi tego nie podała ale wyliczylam sobie sama,oczywiscie z pomoca internetu. Dziś zaczął mi się 18 tydzień.
Mam pytanko do Was,bo mnie to nie pokoi: Czy czujecie ruchy swojego dzidzusia? Wszedzie pisza ze juz sie powinno czuc a ja nic...
Pozdrawiam

Witamy Cie serdecznie!!!
Nie martw sie, ja jesten "tydzien przed Toba" i tez nie czuje jeszcze ruchow:-( Dziewczyny mnie juz pocieszaly:-)
Ale niedlugo wszystko sie wyjasni!!! Za godzine mam USG, mozna powiedziec, ze polowkowe:-) Tutaj robia w 19-20 tygodniu. Nastepnie - wizyte u gina. Pierwsza!!!! Buhahahaha!!! Ale coz, co kraj, to obyczaj:-) I na dodatek jeszcze polozna. Wszystko skomulowane w jednym dniu. Udalo mi sie poprzekladac wizyty, aby jechac do Pl i tez wcinac te rolmopsy!!!!!
Najgorsze, jest to, ze dzisiaj bede sama. Tatus Malenstwa ma duzo pracy a do tego samochod Mu sie zepsul:-( Ale ja chociaz zobacze Dzidziusia!!! On jest bardzo niezadowolony, ze Go to ominie.
Na szczescie jest ladny, sloneczny dzien!!!!Mimo, iz to tez pomorze:-) Czego i Wam zycze!!!

reklama
Niedawno, gdzies w TV, slyszalam bardzo dobre sformułowanie:

MEZCZYZNI DOJRZEWAJA DO 7 ROKU ZYCIA. POZNIEJ JUZ TYLKO ROSNA!!!

Miss..., wspolczuje Ci z calego serca. Wiem jak to jest, gdy jakas gra czy komputer jest wazniejszy dla faceta. Na szczescie u nas juz to dawno minelo. Nie wyobrazam sobie jakby mialo byc tak nadal. Teraz, gdy potrzebuje wiecej czulosci, ciepla, uczucia...
Nic Ci nie podpowiem. Bo wiem, ze nic nie dziala. Moj sam do tego doszedl, ale bylam juz bliska powiedziec ZEGNAJ i zatrzasnac za soba drzwi.
Mam nadzieje, ze wszystko u Ciebie sie zmieni na lepsze. Zycze Ci tego!!!!

Do góry